El nostre Hort ( verdures de primavera-estiu).

Ja us vaig parlar en una entrada anterior, del nostre hort. Avui us vull tornar a parlar ja que hem canviat de temporada i per tant ja arriben les verdures de primavera i estiu.

El mes d’abril vam acabar d’agafar els últims bròquils, porros, cols, pastanagues, espinacs i bledes, que vam tenir que repartir amb els amics, ja que no donàvem abast.

El meu marit va preparar de nou la terra, llaurant-la i posant els  fems per enriquir-la de la forma mes ecològica possible. Substituïm l’ús de productes químics per compostos orgànics, com els fems (excrements dels animals), el compost (barreja de restes vegetals i animals) i adobs verds (restes vegetals). No utilitzem insecticides químics substituint-los per productes naturals.

Fem un aprofitament racional  del aigua de rec, utilitzant el sistema de gota a gota, per intentar aprofitar al màxim els nostres recursos.

Passat quasi un mes hem fet la plantació de les verdures: Ensiams tipus meravella, Porros, cebes tendres, alls tendres, carabassons, cogombres, Mongetes perona, Pebrot verd de banya, Pebrots vermells  4 morros, Albergínies negres.

Tomàquet varietat: Tres caires, Montserrat, pometa, cor de bou i tomàquet de penjar.

Cada setmana cal anar lligant les tomaqueres perquè no caiguin a terra les plantes i nasprar i esporgar-les . S’ha de deixar la tija principal i tallar els xucladors de les vores.

Com us he dit, nosaltres no utilitzem productes químics i després de mirar la setmana passada a TV3 el reportatge de “sense ficció” estic molt mes tranquila……

El documental es deia “Què mengem?”, de Montse Armengou i Ricard Belis. M’agradaria  que  el poguéssiu tornar a veure, si no ho heu fet,  ja que és molt interessant.  Faig un petit resum  que podeu trobar  al enllaç de “ Ets el que menges“.

Fa trenta anys es va prohibir el DDT (diclorodifeniltricloroetà), un insecticida que s’utilitzava en l’agricultura intensiva i que es va comprovar que s’acumulava a l’organisme.

En el cas de les fruites i verdures, segons l’Agència Europea de Seguretat Alimentària s’ha disminuït el nombre de substàncies tòxiques autoritzades  (ha passat d’un miler a menys de 300), s’han prohibit productes persistents i també han augmentat les tècniques que integren insectes com a mètode per evitar les plagues.

En el cas de l’agricultura ecològica, per mantenir les plagues a ratlla, es fan servir sistemes de confusió sexual amb feromones per evitar que el mascle trobi la femella. Una tècnica que, diuen, fins i tot és més eficaç que els pesticides.

Molts especialistes alerten del que anomenen efecte acumulatiu, o efecte combinat de la suma de residus tòxics que anem consumint al llarg del dia i dels anys. Per exemple una amanida comte 5 elements químics.

Per tot això cada vegada mes, crec en la importància de consumir productes cultivats de forma ecològica, es una forma responsable de cuidar la nostra salut i la del mon que deixarem al nostres fills.

D’aquí be la importància de poder tenir un petit hort…..

Ensiam Meravella.

Tomaquera amb les primeres flors.

Mongeteres.

Els primers carabassons.

Les Pebroteres.

La planta de l’elberginia.

La planta del cogombre.

També les gallines fan la seva funció: per una banda es mengen les herbes, posant uns ous magnifics i per l’altre aprofitem els seus excrements. Que mes volem ¡¡¡

Anuncis

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Hort i Corral. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s