Aquesta es la colla. Som un grup d’amics que ens coneixem des de fa 40 anys, els precursors del grup van ser la Carme, el Josep Mª Soler i el meu marit. Després cadascú va integrar als seus amics i les seves parelles i així el grup ha anat creixen.
A la foto veiem al Josep Mª Soler, la Núria Perez, l’Ana, el Joan, la Pili, el Salomó, el Josep, el Ricard, el Josep Montserrat, la Núria, el Josep Aluga i la Mati (falto jo, que feia la foto).
Teníem 18 anys, pocs diners i molta il·lusió. Jo acabava de conèixer al Salomó i era mes urbanita que montanyera, i un dia em va dir: Carinyo que et sembla si aquest cap de setmana fem una petita sortida amb la colla?.
Jo estava enamorada així que li vaig dir: D’acord, però no suposo que no caminarem massa, veritat?, perquè no tinc botes. I ell llògicament hem va dir ‘No, cap problema es una passejada, amb bambes vas be’.
Així que dit i fet, jo anava amb un mocassins preciosos amb sola de cuir. Vam agafar el tren i sorpresa, la sortida era a les fonts del Llobregat i estava tot nevat i gelat i jo amb els meus mocassins i la resta del grup amb botes¡¡¡¡¡
Amb aquella anècdota, queda clar que la resta de la colla si que eren muntanyencs……
En aquesta trobada hem fet una calçotada a casa nostre i tots varem col·laborar, el menú va ser:
- Un pica pica (patates, olives, cones i croquetes).
- Calçots a dojo amb salsa romesco.
- Carn a la brasa amb all-i-oli.
- Pinya i presec amb almívar i gelats. (de aquest postra no m’he recordat de fer fotos)
Croquetes, la recepta la trobareu a “aperitius i entrants”.
Calçots, el secret està en posar-los a les brases, amb flama perquè la part de fora es cremen una mica, ja que si no queden bullits.
Un llibre interessant per si voleu aprofundir mes sobre aquesta ceba calçada, es diu : “La cuina del calçot”, escrit per Joan Jofre i Agusti Garcia, tan el Joan com el Agusti, son nascuts a Alió (Alt Camp), poso aquesta referencia perquè el Josep Mª Montserrat també es fill de Alió.
Dos del cuiners, amb titulació ” Calçotera”, 5 forquilles o mes.
Salsa de calçots, trobareu la recepta a l’apartat de “salses”.
El Josep i la carn, botifarres, mitjanes, costelles de be i cansalada viada, sal i unes bones brases.
L’all-i-oli l’ha fet la Mati, especialista sense dubte, només cal veure com queda la ma del morter ¡¡
Com podeu veure som del morro fi ¡¡¡¡
Paint el dinar ¡¡¡
Un Josep Mª i un Josep, la cara de la felicitat.
En Ricard i en Josep Mª Montserrat, la seva rialla vol dir que el dinar els ha aprofitat be, no hi ha satisfacció major, no us sembla?
La Núria i el Josep Mª, quina parella mes simpàtica ¡¡¡
El Joan i la Núria (no son parella), el contingut del got es aigua de color ¡¡¡¡
L’Ana, parella del Joan, una persona molt especial.
Xarrades a la llum de les espelmes.
Aquí us poso la foto guanyadora de la trobada; es el Josep, però sol u acompanyat? .
Van pasar un día molt especial com tots els que ens trubem. una abracada molt frota.
Gracies Ana, un peto molt fort.
Bé, també m’hauria agradat ser-hi!!! Ho haurem de repetir!!!