Avui voldria explicar-vos una de les receptes de croquetes de carn que faig. La de avui es una recepta d’aquelles d’aprofitament.
Aquestes croquetes les faig des de fa molts anys i sempre tenen èxit. La meva mare les feia semblants i recordo que eren tant bones, que quan erem petits, desaparexien abans de fregir-les. La mama les tenia que amagar per no ser devorades abans d’hora per el meu germà i per mi.
Es un plat que tant pots presentar-lo com un entrant o be com un segon plat, acompanya de una bona amanida.
Ingredients per 38 croquetes:
- 1 quilo de pollastre (en aquest cas son del restes de la car d’olla).
- 1000 g de cebes de Figueres.
- 250 g de farina.
- 1,250 ml de llet.
- 100 gr. de pernil.
- Nou moscada.
- 50 gr. de mantega.
- Sal.
- Pa rallat.
- 2 ous.
Elaboració.
- Primer de tot trinxem el quilo de cebes (després de pelar-les quedaran uns 750-800 g).
- Triturem però no massa, en la picadora, el pollastre desusat.
- Posem amb una paella el oli i una mica de mantega, i aboquem les cebes, posem sal i deixem ofegar amb foc lent, durant una 1 hora mes o menys.
- Una vegada que la ceba a agafat un color com melmelada, posem els 100 g de pernil talladet a trossos petits.
- Donem unes voltes i afegim el pollastre, posem una mica de sal i el pebre i remenem uns minuts.
- Seguidament posem els 250 g de farina i deixem torrar amb foc lent. Després afegim el 1,250 ml de llet calenta i anem remenant lentament, afegim la nou moscada ratllada i deixem fer durant uns 20 minuts.
- Una vegada fet, retirem i deixem refredar, si es possible deixem a la nevera tota la nit.
- L’endemà els donem forma i les arrebossem, primer les passem per pa ratllat desprès per ou i tornem a passar-les per pa rallat.
- Posem força oli en una paella i quan estigui ben calenta però sense fumeja, anem fregint les croquetes. Les posem a la paella i ràpidament les, quan veiem que agafen un to daurat, les retirem i posem en un plat, que prèviament tindrem cobert amb paper de cuina.
- Les servim i a menjar.
Recordeu que…..
- Per donar forma a les croquetes es pot fer amb dos culleretes, però jo ho faig amb les mans.
- Sobre tot es important que la pasta estigui ben freda, perquè sinó no els podrien donar be la forma.
- Jo el arrebossat el faig tal com explico: primer passo la croqueta per pa ratllat, desprès per el ou ben debatut i per últim un altre vegada el pa ratllat.
- Quant faig croquetes, faig mes quantitat i desprès de arrebossar-les les congelo i així les tinc preparades per quan les necessito.
Croqueetes!! Yummmyyy! Me les deus!! M’encanten!!
Cada vegada que entro al Bloc em miro aquesta recepta: massoquisme?
Quant estiguis amb nosaltres va una de croquetes¡¡¡¡¡¡¡ Encara que et dec tantes receptes que tindre que fer hores extres¡¡¡¡
Un peto ben fort.
Aquesta vegada miraré de fer-les jo, d’acord? Fa uns anys em sortien molt bé!!!
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Croquetes de carn d’olla. | Celler-Adocse