Croquetes de carn d’olla.

Avui voldria explicar-vos una de les receptes de croquetes de carn que faig. La de avui es una recepta d’aquelles d’aprofitament.

Aquestes croquetes les faig des de fa molts anys i sempre tenen èxit. La meva mare les feia semblants i recordo que eren tant bones, que quan erem petits, desaparexien abans de fregir-les. La mama les tenia que amagar per no ser devorades abans d’hora per el meu germà i per mi.

Es un plat que tant pots presentar-lo com  un entrant o be com un segon plat, acompanya de una bona amanida.

Ingredients per 38 croquetes:

  • 1 quilo de pollastre (en aquest cas son del restes de la car d’olla).
  • 1000 g de cebes  de Figueres.
  • 250 g de farina.
  • 1,250 ml de llet.
  • 100 gr. de pernil.
  • Nou moscada.
  • 50 gr. de mantega.
  • Sal.
  • Pa rallat.
  • 2 ous.

Elaboració.

  1. Primer de tot trinxem el quilo de cebes (després de pelar-les quedaran uns 750-800 g).
  2. Triturem però no massa, en la picadora, el pollastre desusat.
  3. Posem amb una paella el oli i una mica de mantega, i aboquem les cebes, posem sal i deixem ofegar amb foc lent, durant una 1 hora mes o menys.
  4. Una vegada que la ceba a agafat un color com melmelada, posem els 100 g de pernil talladet a trossos petits.
  5. Donem unes voltes i afegim el pollastre, posem una mica de sal i el pebre i remenem uns minuts.
  6. Seguidament posem els 250 g de farina i deixem torrar amb foc lent. Després afegim el 1,250 ml de llet calenta i anem remenant lentament, afegim la nou moscada ratllada i deixem fer durant uns 20 minuts.
  7. Una vegada fet, retirem i deixem refredar, si es possible deixem a la nevera tota la nit.
  8. L’endemà els donem forma i les arrebossem, primer les passem per pa ratllat desprès per ou i tornem a passar-les per pa rallat. 
  9. Posem força oli en una paella i quan estigui ben calenta però sense fumeja, anem fregint les croquetes. Les posem a la paella i ràpidament les, quan veiem que agafen un to daurat, les retirem i posem en un plat, que prèviament tindrem cobert amb paper de cuina.
  10. Les servim i a menjar.

Recordeu que…..

  • Per donar forma a les croquetes es pot fer amb dos culleretes, però jo ho faig amb les mans.
  • Sobre tot es important que la pasta estigui ben freda, perquè sinó no els podrien donar be la forma.
  • Jo el arrebossat el faig tal com explico: primer passo la croqueta per pa ratllat, desprès per el ou ben debatut i per últim un altre vegada el pa ratllat.
  • Quant faig croquetes, faig mes quantitat i desprès de arrebossar-les les congelo i així les tinc preparades per quan les necessito.

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a Croquetes de carn d’olla.

  1. Carme ha dit:

    Croqueetes!! Yummmyyy! Me les deus!! M’encanten!!

  2. Carmelafuente ha dit:

    Cada vegada que entro al Bloc em miro aquesta recepta: massoquisme?

  3. Retroenllaç: Croquetes de carn d’olla. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.