Peus de porc amb ceps i rossinyols.

P1090916

Ostres no se si es un tema d’edat, però la setmana amb passa volant. Ja tornem a estar a Dilluns i gairebé no m’he assabentat, el Dissabte tenia previst fer per dinar uns peus de porc amb ceps, però al final vam sortir a dinar amb els amics a Collsuspina, així que avui ja sabeu que he fet ” Peus de porc amb ceps i rossinyols”.

He aprofitat que estem en temporada de bolets per fer-los servir frescos, però també es pot utilitzar deshidratats. Els peus els podeu comprar ja bullits, però per el meu gust quedant molt millor si els bullim nosaltres, realment amb la cassola exprés no costa gens ni mica.

A casa ens agrada molt aquest plat, exceptuant a la meva filla, que quan veu la cassola fent xup xup, la seva cara es tot un poema. De mes petita sempre l’insistia que els proves, fins que davant de l’evidencia de que no els suportava, vaig desistir. La textura gelatinosa dels pues li resulten insuportables, així que no passa res, nosaltres menjarem els peus i ella pollastre rostit, sense problemes …………

P1090901

Els peus de porc cuinats de diferents maneres, son típics de casa nostre sense dubte, es un plat de aquells d’esmorzar amb forquilla de les nostres fondes o els restaurants de pobles de muntanya.

Aquest plat ens permet cuinar-lo el dia abans,  ja que trobo que queda molt mes bo. Es una recepta que porta una mica de feina, ja que hem de bullir primer els peus i després cuinar-los a foc lent, però de veritat que val la pena, perquè es tot una festa posar-te a la boca un tros de carn del peu, gelatinós, suau, gustos i notar com es desfà a la nostra boca i el colofó si ens agrada, rostar els ossos….., be com us he dit tot una festa.

P1090942

Ingredients per 4 persones.

  • 4 peus de porc frescos, tallats per la meitat.
  • Una mica de brou de coure els peus.
  • 100 g de ceps.
  • 1o0 g de rossinyols.
  • 2 tomàquets madurs ratllats.
  • 2 cebes.
  • 2 fulles de llorer i una branca de romaní.
  • 1 gotet de brandi.
  • 8 cebetes franceses dolces.
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç.
  • 1 bitxo (opcional).
  • Sal i pebre negre.
  • oli d’oliva.
  • aigua.

P1090936

Temps d’elaboració.

2 hores 30 minuts.

P1070035

Elaboració.

  1. Netegem els peus de porc amb aigua i els posem a bullir a la cassola exprés, amb aigua, sal, uns grans de pebre, 1 porro, un parell de fulles de llorer i uns dens d’alls. Deixem bullir uns 35 minuts, colem i reservem.
  2. En una cassola de ferro posem a sofregir la ceba ben trinxada durant 1 hora  mes o menys, amb la cassola tapada. Salpebrem i deixem confitar poc a poc.
  3. De tant en tant anirem posant una cullerada d’aigua, si veiem que la ceba queda massa seca.
  4. Mentre es va fent la ceba, posarem en una paella la cullerada de mantega i posem a daurar les cebetes franceses. Deixem uns 10 minuts i retirem.
  5. Quan la ceba trinxada està ben transparent, afegim el pebre vermell i immediatament, per evitar que es cremi, el tomàquet ratllat, corregim de sal, posem el llorer i el romaní. Deixem fer uns minuts.
  6. Mentre fem la picada, posant al morter 4 dents d’alls, un grapat d’ametlles, 3 llesques de pa fregit i unes branques de julivert. Ho matxuquem be, barregem amb el gotet de brandi i ho aboquem al sofregit, juntament amb el bitxo, si els volem una mica picants, això si hem de ser prudents posar un trosset i provar, ja que si queden massa picants ja no tindrà solució.
  7. Afegim els peus de porc, els bolets tallats a trossos, mes el mig got del caldo de bullir els peus, i deixem fer xup xup uns 15 minuts.
  8. Provem de sal , rectifiquem si es necessari i servim.

P1090912

Recordeu que………..

  • Com veieu per els ingredients es un plat que te que porta força ceba i poc tomàquet.
  • Per donar-li sabor i color posem el pebre vermell. Si no voleu posar bitxo, podem donar-li un toc de picant afegint una mica de pebre vermella picant.
  • Si no trobeu ceps o rossinyols, podem posar fredolics, carreretes, rovellons etc………
  • La salseta ens ha de quedar amb una textura densa, no hi ha res pitjor que veure els ingredients flotant en una salsa aigualida.

P1090915

Racó del vi…………..

Aquest es d’aquells plats que necessita anar marinat amb un bon vi, negra i contundent. Nosaltres hem obert una ampolla de Finca Malaveina N, de Bodegues Peralada, es un vi negra, D.O Empordà,  fet amb les varietats, Merlot, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Garnacha Negra. Es un vi potent que casa magníficament amb el plat.

P1090918

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Bolets, Menuts. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Peus de porc amb ceps i rossinyols.

  1. Retroenllaç: Peus de porc amb ceps i rossinyols. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.