Us he dit alguna vegada que m’encanta la cuina asiática????? dons si, m’encanta, que puc fer!!!!. Fa uns any el meu fill Marc em va regalar un llibre precios, de cuina Asiatica “El gran libro de la cocina asiática”, i de tant en tant vaig provant receptes: “Amanida d’aranja”, “Brotxetes de marisc”, “Brotxetes de peix”, “Ragù de peix, gambes i platan”, Peix fregit amb salsa de coco”, ” Fideus soba”, o un magnific “Curry d’ànec”.
El plat que us faig avui “Fideus amb pollastre gambes i llet de coco” es molt senzill i ràpid de fer, podem afegir les verdures que mes ens agradin, i ens solventa un dinar de forma magnifica. El servirem directament a taula amb el mateix wok i acompanyat de una bona amanida variada.
Àsia te una tradició gastronòmica mil·lenària, on totes les celebracios, ja siguin familiars, de negocis o ceremonias religioses, son una bona excusa per celebrar un banquet, amb multitus de plats, repartits per tota la taula.
La cuina asiática dona molta importancia a la técnica de cocció dels plats i sobre tot a la varietat dels seus productes, ja siguin frescos, secs o congelats.
Avui us vull fer una recepta amb noodels ” Fideus amb pollastre, gambes i llet de coco”, a casa ens agrada a tots, es fácil i rapid de fer i es un plat molt complert.
Ingredients per 4 persones.
- 2 pits de pollastre.
- 200 g de gambes pelades.
- 400 g de fideus tipus Noodels.
- 200 g de tomàquets.
- 2 cebes tendres.
- 2 pastanagues.
- 4 culleres d’oli.
- 400 g de llet de coco.
- 100 ml de brou de carn.
- 3 cullarades de ground bean sauce.
- 2 cullarades de cibulet.
- 1 culleradeta de sucre de canya.
- sal i pebre.
Opcional.
- 1 guindilla o un xile tallat a rodanxes.
Temps d’elaboració.
30 minuts.
Elaboració.
- Primer de tot preparem els ingredients: tallem els pits de pollastre a daus, tallem la ceba i les pastanagues a làmines ben finetes i els tomaques els tallem a daus.
- En una cassola amb aigua i sal bullirem els fideus uns 3 minuts, colem i reservem.
- Posem l’oli en el wok i quan està ben calent, aboquem el pollastre, el deixem uns minuts, fins que el veiem daurat, sempre a foc viu. Sense deixar de remenar anem afegint la ceba, la pastanaga, els tomàquets, salpebrem i deixem uns minuts, ha de quedar al dente, no massa fet.
- Quan veiem que està quasi fet afegim les gambes, la llet de coco, el brou de pollastre i la salsa de mongetes (ground bean sauce), donem un parell de voltes i afegim el sucre, unes anelles de bitxo o xili, si us agrada el picant.
- Donem un parell de voltes mes i incorporem al wok els fideus, barregem ràpidament perquè s’impregnin dels sabors i retirem del foc.
- Servim en plats fondos o bols i posem per sobre una mica de cibulet picat.
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Fideus amb pollastre, gambes i llet de coco. | Celler-Adocse