El cap de setmana ha vingut a dinar una amiga entranyable, con se que amb el menjar es una mica “morro fi”, he volgut fer un postra una mica especial i he recorregut a una recepta que tenia pendent fa un temps, la vaig llegir a cuina “Biscuits de vainilla amb salsa de xocolata”.
Te una barreja de sabors i textures, esta entre un gelat de vainilla, una crema catalana i amb una textura una mica mes granulosa per el mato. En resumen queda realment bo…..
Per el biscuit.
- 350 gr de Mató.
- 350 ml de nata liquida.
- 1 cano de vainilla.
- 100 gr. de sucre.
- 4 rovells d’ous.
- 2 fulles de gelatina.
Per la salsa de xocolata.
- 25 gr de xocolata fondant al 70%.
- 25 ml de nata líquida.
- 60 gr de sucre.
Temps d’elaboració.
20 minuts d’elaboració i 24 hores a la nevera.
Elaboració.
- Posem a bullir en un casso, la nata, el sucre i el canó de vainilla, obert per la meitat. Quan arranqui el bull traiem el casso del foc, retirem el canó de vainilla, i amb un gabinet rasquem per treure la polpa, que posarem a la barreja de nata.
- Afegim el rovells i remenem per barreja be la nata amb els rovells. Afegim la gelatina que prèviament haurem tingut en remull amb aigua freda.
- Incorporem el mato a la barreja i ho triturem amb una batedora perquè quedi ben fina.
- Ho posarem a la nevera i deixem reposar 24 hores.
- Passades les 24 hores, posarem en motllos de flams individuals, folrats amb paper film. Posem els motllos al congelador.
- Per fer la salsa de xocolata, posem la nata, el sucre i el xocolata, amb un bol al bany maria. Deixem bullir uns 2 minuts i retirem del foc.
- A l’hora de servir traiem els Biscuits dels motllos, estirant del paper film, posem en un plat i posem per sobre la salsa de xocolata.
- Queda entre una textura de gelat i un flam, molt bo……..
Hola sembla molt bo! S, ha de treure del congelador i es menja directament?o hem de deixar que es descongeli? Graciessss
Bona nit Laura, jo el vaig treure del congelador i ho vaig deixar uns 10 minuts fora, tirem la xocolate i a taula. A casa els agrada una mica dur, amb la textura del gelat. Si els vols una mica mes tou , es qüestió de deixar-lo una mica mes fora del congelador abans de servir.
Un peto molt fort.
Moltes gracies!!
Retroenllaç: Biscuit de vainilla i mato amb salsa de xocolata. | Celler-Adocse