Biscuit de vainilla i mato amb salsa de xocolata.

P1090247

El cap de setmana ha vingut a dinar una amiga entranyable, con se que amb el menjar es una mica “morro fi”, he volgut fer un postra una mica especial i he recorregut a una recepta que tenia pendent fa un temps, la vaig llegir a cuina “Biscuits de vainilla amb salsa de xocolata”.

Te una barreja de sabors i textures, esta entre un gelat de vainilla, una crema catalana i amb una textura una mica mes granulosa per el mato. En resumen queda realment bo…..

Per el biscuit.

  • 350 gr de Mató.
  • 350 ml de nata liquida.
  • 1 cano de vainilla.
  • 100 gr. de sucre.
  • 4 rovells d’ous.
  • 2 fulles de gelatina.

P1090230

Per la salsa de xocolata.

  • 25 gr de xocolata fondant al 70%.
  • 25 ml de nata líquida.
  • 60 gr de sucre.

P1090237

Temps d’elaboració.

20 minuts d’elaboració i 24 hores a la nevera.

P1090233

Elaboració.

  1. Posem a bullir en un casso, la nata, el sucre i el canó de vainilla, obert per la meitat. Quan arranqui el bull traiem el casso del foc, retirem el canó de vainilla, i amb un gabinet rasquem per treure la polpa, que posarem a la barreja de nata.
  2. Afegim el rovells i remenem per barreja be la nata amb els rovells. Afegim la gelatina que prèviament haurem tingut en remull amb aigua freda.
  3. Incorporem el mato a la barreja i ho triturem amb una batedora perquè quedi ben fina.
  4. Ho posarem a la nevera i deixem reposar 24 hores.
  5. Passades les 24 hores, posarem en motllos de flams individuals, folrats amb paper film. Posem els motllos al congelador.
  6. Per fer la salsa de xocolata, posem la nata, el sucre i el xocolata, amb un bol al bany maria. Deixem bullir uns 2 minuts i retirem del foc.
  7. A l’hora de servir traiem els Biscuits dels motllos, estirant del paper film, posem en un plat i posem per sobre la salsa de xocolata.
  8. Queda entre una textura de gelat i un flam, molt bo……..

P1090249

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Postres. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Biscuit de vainilla i mato amb salsa de xocolata.

  1. laura ha dit:

    Hola sembla molt bo! S, ha de treure del congelador i es menja directament?o hem de deixar que es descongeli? Graciessss

    • Bona nit Laura, jo el vaig treure del congelador i ho vaig deixar uns 10 minuts fora, tirem la xocolate i a taula. A casa els agrada una mica dur, amb la textura del gelat. Si els vols una mica mes tou , es qüestió de deixar-lo una mica mes fora del congelador abans de servir.
      Un peto molt fort.

  2. Retroenllaç: Biscuit de vainilla i mato amb salsa de xocolata. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.