Patates Braves.

P1090141

Ahir era festa, així que seguint la tradició familiar, toca fer un “vermutillo”, sempre fem un vermut abans e dinar, el gotet de vermut o la cervesera, quin invent això del aperitiu!!, trobo que trenca la rutina dels dinars de cada dia.

Normalment el fem amb unes patates de xurreria, unes olives i unes escopinyes però avui he volgut fer alguna cosa mes, així que m’he decidit per unes “patates braves”.

Jo las faig tal com les feien a la bodega del Sr. Jaume, que estava al carrer Sant Salvador, a Gracia, i era a on anaven amb el meu pare a fer el vermut els diumenges, després a la Buló a comprar el tortell i cap a casa a dinar, tot un ritual!!!.

Com curiositat fa un temps vaig trobar un bloc dedicat a les Patates Braves, bravas bcn. El seu creador, Eduard González no es cuiner professional, però es coneix tots als bars i restaurants de Barcelona a on fan patates braves, segons diu ha menjat braves en mes de 200 establiments, que puntua dintre del seu bloc.

P1090119

Ingredients per 4 persones.

Per les patates:

  • 4 patates per fregir, normalment queden millor les que tenen la carn groga.
  • oli  d’oliva verge extra.
  • sal.

Per l’all i oli:

  • 1 ou sencer.
  • 1 dent d’all.
  • Oli i sal.

Per a la salsa brava.

  • 30 grams d’oli d’oliva verge extra.
  • 10 grams de farina.
  • 100 cl. de brou.
  • 15 grams de pebre vermell dolç i picant, la proporció dependrà de si us agraden mes o menys picants.
  • sal.

P1090125

Temps d’elaboració.

30 minuts.

Elaboració.

  1. Primer tallem les patates de forma irregular, i les posem amb aigua durant una estona, perquè perdin el mido i quedin mes torradetes de fora a l’hora de fregir-les.
  2. Una vegada el l’oli esta ben calen, aboquem les patates, baixem el foc i deixem confitar les patates. Quant estan toves però no daurades, les escorreguem i reservem.
  3. Ara fem les salses: primer farem la salsa brava, posarem a una paella l’oli, afegim la farina, i la torrem una mica. Després afegim els pebres vermells, la sal i per últim el brou. Deixem fer uns minuts i retirem.
  4. Per fer la salsa d’all i oli, posem 1 dent d’alls al got de la batidora, posem sal, un ou sencer i una mica d’oli. Bati’m amb la batedora i anem afegim mes oli, fins que tinguem la quantitat desitjada.
  5. Tornen a posar la paella al foc i quant l’oli esta ben calent tornem a abocar les patates, les deixem daurar, retirem i les posem escórrer sobre un paper de cuina.
  6. Per servir, es poden servir amb una mica de les salses per sobre de les patates i la resta de salsa, la podem servir a la taula apart.

P1090138

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants, Patates. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Patates Braves.

  1. marina ha dit:

    Ai mare, ara sí que se’m fa la boca aigua, a aquesta hora… em xiflen, les braves, però hi ha pocs llocs on les facin bé. Les teves tenen una pinta fantàstica, i fetes a daus és com més m’agraden! Ja faré un cop d’ull al bcn aquest… petons!

  2. paco ha dit:

    La recepte que dones de l´all i oli no és correcte,és maonesa amb all.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s