Ahir era festa, així que seguint la tradició familiar, toca fer un “vermutillo”, sempre fem un vermut abans e dinar, el gotet de vermut o la cervesera, quin invent això del aperitiu!!, trobo que trenca la rutina dels dinars de cada dia.
Normalment el fem amb unes patates de xurreria, unes olives i unes escopinyes però avui he volgut fer alguna cosa mes, així que m’he decidit per unes “patates braves”.
Jo las faig tal com les feien a la bodega del Sr. Jaume, que estava al carrer Sant Salvador, a Gracia, i era a on anaven amb el meu pare a fer el vermut els diumenges, després a la Buló a comprar el tortell i cap a casa a dinar, tot un ritual!!!.
Com curiositat fa un temps vaig trobar un bloc dedicat a les Patates Braves, bravas bcn. El seu creador, Eduard González no es cuiner professional, però es coneix tots als bars i restaurants de Barcelona a on fan patates braves, segons diu ha menjat braves en mes de 200 establiments, que puntua dintre del seu bloc.
Ingredients per 4 persones.
Per les patates:
- 4 patates per fregir, normalment queden millor les que tenen la carn groga.
- oli d’oliva verge extra.
- sal.
Per l’all i oli:
- 1 ou sencer.
- 1 dent d’all.
- Oli i sal.
Per a la salsa brava.
- 30 grams d’oli d’oliva verge extra.
- 10 grams de farina.
- 100 cl. de brou.
- 15 grams de pebre vermell dolç i picant, la proporció dependrà de si us agraden mes o menys picants.
- sal.
Temps d’elaboració.
30 minuts.
Elaboració.
-
Primer tallem les patates de forma irregular, i les posem amb aigua durant una estona, perquè perdin el mido i quedin mes torradetes de fora a l’hora de fregir-les.
-
Una vegada el l’oli esta ben calen, aboquem les patates, baixem el foc i deixem confitar les patates. Quant estan toves però no daurades, les escorreguem i reservem.
-
Ara fem les salses: primer farem la salsa brava, posarem a una paella l’oli, afegim la farina, i la torrem una mica. Després afegim els pebres vermells, la sal i per últim el brou. Deixem fer uns minuts i retirem.
-
Per fer la salsa d’all i oli, posem 1 dent d’alls al got de la batidora, posem sal, un ou sencer i una mica d’oli. Bati’m amb la batedora i anem afegim mes oli, fins que tinguem la quantitat desitjada.
- Tornen a posar la paella al foc i quant l’oli esta ben calent tornem a abocar les patates, les deixem daurar, retirem i les posem escórrer sobre un paper de cuina.
-
Per servir, es poden servir amb una mica de les salses per sobre de les patates i la resta de salsa, la podem servir a la taula apart.
Ai mare, ara sí que se’m fa la boca aigua, a aquesta hora… em xiflen, les braves, però hi ha pocs llocs on les facin bé. Les teves tenen una pinta fantàstica, i fetes a daus és com més m’agraden! Ja faré un cop d’ull al bcn aquest… petons!
Reblogged this on Celler-Adocse.
La recepte que dones de l´all i oli no és correcte,és maonesa amb all.
Bones tardes Paco, si tens raó. Jo faig un all i oli amb ou sencer, all i a la batedora. Un peto
Retroenllaç: Patates Braves. | Celler-Adocse