Aprofitant que la temporada de la carxofa esta acabant, he decidit fer una recepta que a mi personalment m’encanta ” Bunyols de carxofa”, es un aperitiu o un primer plat genial. L’interior queda suau i melós, i la part externa amb l’arrebossat ens quedarà cruixents , sense dubte una recepta guanyadora.
De fet jo faig dos tipus de bunyols de carxofa, els que os explico avui i uns altres a on preparem la massa típica de bunyols i afegim les carxofes trinxades perquè quedi una massa homogenia. A mi m’agraden les dos formules així que es qüestió de provar-les, no os sembla.
Com os he explicat altres vegades la carxofa es la flor de la carxofera, nosaltres tenim la sort de compta amb les carxofes del Prat, una carxofa de proximitat, fresca, plena i molt tendra, de veritat que val la pena aprofitar la temporada. A l’hora de comprar-les escollim les mes grosses, amb la punta arrodonida, compactes, pesants i d’un color verds brillant.
Els àrabs la van introduir al nostre país i els navegants espanyols i francesos la van portar a Amèrica. En l’actualitat es cultiva a California que produeix el 100% del consum de carxofes de EEUU. De fet a la ciutat californiana de Castroville es celebra la fira de la carxofa i ja a 1948 es va nombra a Marilyn Monroe la primera reina d’aquesta verdura.
Temps d’elaboració.
40 minuts.
Elaboració.
- Primer de tot netegem les carxofes, traiem les fulles de fora, tallem la tija i les puntes de la carxofa i tallem el cor en quatre o sis trossos, depen de la mida de la carxofa.
- Les posem en un casso amb oli i deixem 30 minuts confitant a foc molt baix. Una vegada les carxofes estan fetes les colem del oli i reservem.
- Ara farem la massa per l’arrebossat, posarem en un bol la farina, la cullerada de llevat, un pessic de sal i el got de cervesa ho barregem be. Ara afegim el ou, el julivert tallat i tornem a barrejar, perquè ens quedi una massa homogènia i esponjosa . Afegim les carxofes i les barregem amb la massa.
- Ara posem oli en un casso a foc suau i quan esta calent anem fregim les carxofes ben sucades amb la massa. Deixem que s’infli i anem retirant a un plat que tindrem cobert amb paper de cuina (l’oli ha de estar calent però no massa perquè no es cremin els bunyols).
- Una vegada hem acabat de fregir els bunyols els posem en un plat i ja podem servir, queda un entrant genial.
Digam el día que els faràs I vindré a tastar-los
Jo en vull…….; boníssims i amb el toc de cervesa………..
Salut
Retroenllaç: Bunyols de carxofes. | Celler-Adocse