La recepta d’avui hem transporta a una ciutat realment impressionant com es Sevilla. Vam fer un viatge de treball fa uns anys, a aquesta ciutat i al hotel que ens vam allotja van provar aquesta amanida i ens va encantar, així que vaig demanar si ens podien donar la recepta del gelat i sorpresa¡¡¡¡ me la vam donar escrita en un full, genial……..
Es una amanida complerta a on el punt principal d’atenció se’l porta el gelat d’alvocat, però que permet afegir els ingredients que mes ens agradin, gambes, vieires, hummus, alvocat, endívies, carxofes confitades, espàrrecs, blat de moro o verdures a la brasa. Es un plat que queda realment bo, amb un sabor sorprenent que val la pena provar.
El gelat d’alvocat es pot fer sense maquina de gelats, simplement seguirem el mateix procés i una vegada tot ben batut ho posarem en un motllo i posarem al congelador, cada mig hora ho treure’m i barrejarem amb una cullera i tornarem a posar al congelador així dos o tres vegades. Jo ho he fet amb una geladera, per mi val la pena comprar-la no es cara i deixa una textura molt mes suau.
El gelat necessita una proporció de grassa suficient per que tingui la cremositat desitjada i no cristal·litzi al congelar-lo.
Ingredients pel gelat d’alvocat per 4 persones.
- 3 alvocats.
- el suc de mitja llimona.
- 3 rovells d’ou.
- 75 g de sucre glaç.
- 1 cullerada de mel.
- 100 ml de crema de llet.
- 1 iogurt grec.
Elaboració del gelat.
- Tallem per la meitat els alvocats, trèiem la carn amb una cullera, i la posem en un bol, afegim els 3 rovells, el sucre glaç, la cullerada de mel, el suc de la mitja llimona, el iogurt grec i la crema de llet.
- Ara ho batem fins deixar una textura ben suau. Després trèiem el bol de la geladera que tindrem al congelador i aboquem la barreja que teníem al bol, posem en marxa la geladera i deixem uns 20 minuts (això dependrà de la geladera que tingueu). Quan ja veiem que te una textura de gelat, ho aboquem en un motllo i cap al congelador, fàcil o no???
Ingredients per la salsa de formatge.
- 50 g. de formatge rocafort.
- 50 g. de formatge semi tendra de cabra o ovella.
- 1 got de crema de llet.
Elaboració de la salsa de formatge.
- Fem bullir en un cassó la crema de llet, posem els formatges tallats a lamines primes i deixem que es desfacin a foc baix. Tenim que anant remenat amb una cullera de fusta.
- Quan tinguem una salsa homogènia ho retirem i reservem.
Ingredients per la resta de la recepta.
- 8 llagostins o gambes.
- 4 vieires grans, si son petites 8.
- 2 alvocats.
- 16 fulles maques d’endívies.
- Brots frescos o enciam.
- Uns espàrrecs verds.
Elaboració.
- Ara posem aigua en un casso amb sal i una fulla de llorer. Quan bull l’aigua aboquem els llagostins, quan torni a arrencar el bull deixem 1 minut i retirem. Colem els llagostins i els posem en un bol amb aigua amb uns glaçons. Quan estan freds els pelem deixant la cua i el cap. Reservem.
- Les veires les trèiem de la closques i les fem a la planxa amb una mica d’oli, salpebrem deixem un minut per cada banda i retirem.
- En un altre paella posarem una mica d’oli i farem una mica els espàrrecs verds, els salem i els deixem al dente.
- Ara muntarem el plat, posem quatre fulles d’endívia en una banda del plat i posem una mica de salsa de formatge per sobre, la resta la servirem en un bol a taula. Al costat posarem unes lamines d’alvocat, després dos llagostins, al seu costat dos boles de gelat d’alvocat, la vieira i els esparrecs. Al centre del plat posarem els brots tendres o unes fulles d’enciam i tomàquets xerri. Tot es serveis en fred menys la vieira que la servirem tèbia.
- Ho servim a taula acompanyat del bol amb la resta de la salsa de formatge i un altre bol amb una vinagreta per l’enciam.
- Ja hem direu que tal, per mi es un plat realment sorprenent………
Com pot ser que la cuina la facis tan fàcil, que convida a fer els plats i que li donis aquest sabor que solament et surt a tú.(Comprobat) Ets una artista de la cuina..
Gracies Gilma
Retroenllaç: Amanida de marisc i gelat d’alvocat. | Celler-Adocse