Pastis Cardinal.

Avui us vull presentar un postra que particularment m’agrada molt, el pastis Cardinal, l’he fet varies vegades i sempre ha estat tot un èxit.

Aquest postra el vaig provar per primera vegada al venir a viure a Terrassa i el vaig descobrir a la pastisseria Turull, hi em va semblar genial. Des de les hores i durant força temps estava convençuda que era una especialitat terrassenca, fins que un dia lleguin un llibre de postres vaig descobrir que en realitat es un postra Austríac, concretament de Viena, introduit a Mallorca pel pastisser propietari de la pastisseria Pomar, després de fer un curs de cuina a Barcelona impartit per un pastisser Austríac.

Es un pastis amb una massa suau, flonja i deliciosa sense dubte, ideal per aquells que com a mi us agradi la nata.

Ingredients.

Ingredients per el pa de pessic.

  • 5 rovells d’ou.
  • 4 ous sencers.
  • 70 g de sucre.
  • 70 g de farina tamisada.

Per la merengue:

  • 5 clares d’ou.
  • 115 g de sucre glaç.
  • Un parell de gotes de suc de llimona natural.

Pel farcit:

  • 1 litre de nata per a muntar.
  • 70 g de sucre glaç.

Temps d’elaboració.

50  minuts.

Elaboració.

  1. Primer de tot començarem per muntar la nata amb el sucre, tapem el bol amb paper film  i  deixem unes 3 hores a la nevera.
  2. Pre escalfant el forn a 180º.
  3. Ara agafem dos papers vegetals i amb l’ajuda d’un plat d’uns 20 cm, dibuixem amb llapis un cercle en cadascun d’ells, li donem la volta per evitar que el llapis estigui en contacte amb el pastis. Posem cada paper en dos safates de forn, els pintem de mantega i reservem.

Pa de pessic.

  1. Posem en un bol els ous, els rovells i el sucre. Ho batem amb una batedora elèctrica, fins que dobli el volum . Afegirem la farina tamisada i ho batarem  amb moviments suaus amb una llengua de cuina.
  2. Posar en una màniga pastissera i reservar.

Merenga:

  1. Ara posem les clares en un altre bol, afegim un parell de gotes de suc de llimona i batem fins que comenci a agafar consistència. Anem afegint el sucre en forma de pluja, ho acabem de muntar.
  2. Ho posem en una màniga pastissera.

Muntatge del pastis.

  1. Tallem la punta de la màniga pastissera on tenim la massa de pa de pessic, i anem fent cercles fins acabar la massa. Ara fem el mateix amb l’altra màniga pastissera fins acabar la merenga. Posem pel damunt una mica de sucre glaç a les dos preparacions i enfornem.
  2. Deixem coure 10 minuts i canviem les safates de posició, la de sota la posem a dalt i al reves. Deixem uns minuts mes,  fins comprovar que la massa esta feta i lleugerament daurada. Retirem del forn i deixem refredar a sobre d’una reixa. Una vegada ja està freda retirem amb compte el paper vegetal i col·loquem el primer cercle en una safata de servir.
  3. Traiem  de la nevera la nata muntada que teníem reservada, la posem en una màniga pastissera i anem omplint el cercle,  jo vaig fent munts un al costat del altre, fins acabar la nata. Tanquem amb l’altre cercle, posem una mica de sucre glaç per sobre i guardem a la nevera fins l’hora de servir.
  4. A l’hora de servir l’he acompanyat amb un bol amb xocolata 70% desfet, perquè cada comensal es pugi posar una mica per sobre si vol.

 

 

 

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Postres. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Pastis Cardinal.

  1. Retroenllaç: Pastis Cardinal. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.