Crema de carbassa amb bolets i curri.

 

Encara que sembla mentida, com mostra aquesta foto, el diumenge passat vam fer una calçotada amb els amic i alguns anaven amb màniga curta, va fer un dia genial amb un solet magnífic que vam aprofitar sense dubte.

Però el dilluns, ostres ha tornat el fred les previsions son de nevades, així que ja sigui per veure el cel tant gris o sentir les previsions meteorològiques, en venia de gust fer un plat calent i reconfortant així que aprofitant que el divendres vaig comprar una carbassa preciosa i encara en queden uns quants bolets que vaig conservar congelats, m’he decidit per fer una crema de carbassa acompanyada d’uns quants bolets.

Que seria l’hivern sense els nostres brous, sopes, cremes, etc. Jo personalment durant els mesos  d’hivern un dia a la setmana, faig una bona escudella, amb gallina, pollastre, una mica de pilota, unes salsitxes, un tros de costella de vedella,  ossos de vedella, de porc, uns cigrons, col, patata, pastanagues i api. La carn que queda la trituro i faig unes croquetes, el brou el colo i el guardo a la nevera, que la meva filla quan arriba de treballar tard li encanta un bon plat de sopa.

Les cremes m’agraden molt i sobre tot sento debilitat per la de carbassa; l’he fet de diferents maneres amb patata, amb pastanaga, amb poma, amb crema de llet, amb llet, acompanyada de foie, amb crostons de pa, amb ceba caramel·litzada, amb una mica de foie o amb una mica de mascarpone ………. m’agrada el punt dolç que te la carbassa una vegada caramel·litzada i m’encanta la seva textura en boca, que sense dubte per mi es una de les millors cremes.

La carbassa ens va arribar a Catalunya juntament amb les patates, després de la conquesta d’Amèrica, durant el segle XVIII a casa nostra era un producte preuat a la cuina, en totes les seves varietats, sobre tot per fer estofats, cremes, sopes i com no, magnífics postres.

Ingredients.

  • 1 Carbassa ( 1 quilo i mig mes o menys).
  • 2 pomes Golden o reineta.
  • 2 cebes dolces.
  • 1 porro.
  • 1 litre de brou de pollastre (si sou vegetarians feu un brou de verdures)
  • 100 ml de llet evaporada.
  • 300 g de bolets de temporada.
  • 1 vaset de vi de Porto.
  • 1 culleradeta de curri.
  • un xic de nou moscada.
  • un grapadet de llavors de sèsam torrat.
  • Oli i sal.

Temps d’elaboració.

45 minuts.

Elaboració.

  1. Rentem la carbassa i la posem en una safata al forn que tindrem escalfat a 200º; uns 20 minuts es suficient perquè ja estigui una mica tova.
  2. La traiem del forn, deixem temperar, la tallem per la meitat retirem les llavors i fils que trobem. Amb l’ajuda de una cullera anem traiem la carn de la carbassa. Si no voleu posar-la al forn podem tallar la base de la carbassa i la pelem amb compte, la tallem per la meitat i amb l’ajuda d’una cullera traiem les llavors i els fils que les acompanya. Si decidiu fer-ho en cru teniu que tenir uns bons ganivets perquè la pell de la carbassa es realment dura.
  3. Ara posem una cassola al foc amb unes 4 cullerades d’oli i sofregim a foc mig les cebes tallades en juliana i el porro a rodanxes (no importa que els trossos no siguin massa petits ja que després ho triturarem).
  4. Quan veiem que la ceba i el porro  ens queda ben transparent afegim a la cassola les pomes pelades i tallades a trossets. Donem unes voltes i afegim la carn de la carbassa que teníem reservada. Deixem uns 8 minuts perquè es caramel·litzi una mica, afegim el porto, la culleradeta de curri, el xic de nou moscada, el brou fins cobrir la carbassa i salpebrem. Deixem bullir uns 20 minuts.
  5. Mentre tant es fa la verdura; posarem una paella al foc amb una mica d’oli, saltegem els bolets amb un parell grans d’alls tallats a rodanxes, salpebrem, deixem uns 5 minuts i retirem.
  6. Quan han passat els 20 minuts i veiem que la carbassa està feta, rectifiquem de sal si es necessari, retirem la cassola del foc i triturem fins que ens quedi amb una textura ben fina. Afegim la llet evaporada i ho barregem. Jo poso poca llet evaporada,  ja que m’agrada que alleugeri la crema, però no m’agrada que tapi el gust de la carbassa, ara be, vosaltres la proveu i decidiu si voleu mes quantitat  o no.
  7. A l’hora de servir posarem la crema de carbassa en un bol o un plat fons, posarem els bolets al centre del plat, tirem una mica de llavors de sèsam torrat per sobre, un rajolí d’oli d’oliva verge extra i ja podem servir, boníssim!!!!!!

 

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Bolets, Cuina vegetaria, Sopes i cremes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Crema de carbassa amb bolets i curri.

  1. Retroenllaç: Crema de carbassa amb bolets i curri. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.