Figues amb formatge.

Hi ha alguna cosa mes meravellosa que seure sota una figuera, mentre els raigs del sol es van filtren entre les fulles, estirar la ma, agafa una figa i posar-te-la  a la boca, sentir la seva dolçor i la seva olor, ostres crec que no hi ha res millor.

“Cada dia al jardí me’n vinc de matinet, vora la font, amb figues de les de coll de dama.
I em besa l’aire, sense cap fressa ni cap flama, i ara prenc una figa, ara prenc un glopet.”Josep Carner. Els fruits Saborosos. 1928)

Avui farem un entrant amb aquesta fruita i marinarem la seva dolçor amb un punt salat com es el formatge i el pernil. El resultat us asseguro que es sensacional, fàcil de fer, ràpid i que agradarà a tothom. Es un entrat ideal per fer aquest dies de festa, ja que permet fer-ho amb antelació.

Les figues formen part de la dieta mediterrània des de l’època dels egipcis, de fet a la piràmide de Gizeh, hi apareix representada la recol·lecció, per els grecs quan fundaven una ciutat sempre plantaven una figuera per assenyala el lloc de reunió.

En l’actualitat el major productor de figues es Turquia, als països catalans havia estat el conreu dominat però poc a poc va estar substituïdes per altres cultius.

La varietat que he fet servir avui, Coll de Dama es recol·lecta des de primers d’agost fins finals de Novembre, es una figa grossa, arrodonida i carnosa, per mi es la millor, sense dubte. Als nostres mercats podem trobar tant la varietat verda com la negra.

Ingredients per 4 persones.

  • 12 figues coll de dama negra.
  • 6 lamines de pernil ibèric.
  • 200 g de formatge crema.
  • 200 g de formatge feta.

Elaboració.

  1. Rentem les figues les assequem be amb paper de cuina i les obrim fent un tall en forma de creu però sense arribar a la base.
  2. Ara posarem en un bol el formatge crema (tipus Philadèlfia) i el formatge Feta, a parts iguals el aixafem i barregem fins aconseguir una crema homogènia.
  3. Anem posant una mica de la crema de formatge dintre de la figa obrin-la una mica.
  4. Col·loquem les figues en un safata i rematem el plat posant una mica de pernil amb forma de rul·lo sobre el formatge i llestos, un entrant molt bo i fàcil de fer, proveu-lo i ja en direu………

 

Anuncis

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Figues amb formatge.

  1. Retroenllaç: Figues amb formatge. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.