Carpaccio de remolatxa amb salmó marinat i salsa de wasabi.

 

Remolatxa??? si visques la meva avia en diria: ” remolatxa, però si es per els animals”……… a mi m’encanta, normalment la menjo a l’amanida ja sigui crua ratllada o be bullida,  però també he anant fent receptes amb ella. Una d’aquestes receptes es aquest entrant que queda genial i molt original, reuneix tres productes que m’encanten, la remolatxa, el salmó i la crema de wasabi, així que ho te tot.

El salmó el marinem d’una forma una mica diferent, afegim a la sal i sucre, la remolatxa bullida i triturada i li donem un toc de sabor amb el vodka.

La remolatxa comuna, prové d’una planta originària de la zona costera del nord de l’Àfrica. Es cultiva des de molt antic, al segle II aC. El seu cultiu va donar lloc a dues hortalisses diferents: una de fullatge molt abundant, la bleda i una altra amb l’arrel gruixuda i carnosa, la remolatxa.

Imatge relacionada

Antigament de la remolatxa, es consumien només les fulles i l’arrel l’utilitzaven com a medicina per combatre mal de cap i de queixals. No va ser fins al segle XVI quan es va estendre el consum de l’arrel.

La remolatxa té uns efectes positius sobre l’organisme gràcies a la presència de substàncies antioxidants, beneficioses tant per el sistema cardiovascular com per prevenir les malalties degeneratives.

El plat d’avui es un entrant que encara que dona una mica de fenia, realment val la pena, proveu i ja hem direu que tal…………..

Ingredients.

Per el carpaccio de remolatxa.

  • 2 remolatxes.
  • 1 culleradeta de sal.
  • 2 culleradetes de sucre morè.
  • aigua.

Per marinar el salmó.

  • 1 llom de salmó sense espines de 500 g.
  • 1 remolatxa bullida.
  • 250 g de sal gruixuda.
  • 250 g de sucre morè.
  • 1 cullerada de vodka.
  • 1 cullerada de fonoll.

Salsa de wasabi.

  • 1 iogurt grec.
  • 1 culleradeta de wasabi.

Oli d’herbes.

  • 1 dents d’alls.
  • 1 branca de romaní.
  • 1 branca de farigola.
  • 50 ml d’oli d’oliva verge extra.

Elaboració.

  1. El dia abans del àpat, començarem preparant el salmó. El netegem d’espines i preparem la barreja per la marinada. Comencem triturant la remolatxa bullida en la picadora, la posem en un bol i afegim el sucre, la sal, el fonoll i la cullerada de vodka. Ho barregem tot i veurem que agafa un bonic color vermell. Reservem.
  2. Ara en una safata o bol que càpiga el llom de salmó, fem un llit amb la meitat de la barreja que tenim preparada, a sobre posem el llom de salmó amb la pell a sota, el cobrim amb la resta i tapem amb paper film. Ho posem a la nevera amb alguna cosa pesant a sobre, com un bric de llet i deixarem marinar 24 hores.
  3. Ara farem l’oli d’herbes, posem un casso petit al foc amb l’oli, el all amb pell una mica esclafat, la branca de romaní, la farigola, un xic de sal i pebre. Deixem confitar a 60º durant 1 hora, retirem del foc i reservem.
  4. Per fer el carpaccio de remolatxa, posem aigua en una cassola amb una culleradeta de sal i altre de sucre. Rentem perfectament les remolatxes, sense trencar la pell, tallem les fulles però deixant una mica de tija i les posem a la cassola a bullir uns 30 minuts mes o menys ja que dependrà de la seva mida.
  5. Abans de treure les remolatxes del foc, les punxem per comprovar si estan fetes, això ho farem quan ja han passat els 30 minuts, no les punxarem abans per evitar que perdin sucre. Les retirem de la cassola i les posem en un bol amb aigua ben freda o amb glaçons, d’aquesta manera mantindran el seu bonic color. Quan estan fredes les deixem escórrer, amb els dits anem trèiem la pell i reservem.
  6. Per fer la salsa, posarem el iogurt en un bol, salpebrem i afegim 1/2 culleradeta de wasabi, a casa agrada picant però no exageradament, es millor que poseu poquet, aneu provant i si es necessari podeu anant augmentant la quantitat. Ho barregeu amb un batedor elèctric o manual.
  7. Ara trèiem el llom de salmó de la nevera, el rentem de la marinada sota l’aixeta i l’eixuguem be amb paper de cuina, ens quedarà amb un color i sabor magnífic. Posem el llom a sobre d’una fusta de cuina i tallem el salmó en lamines ben primes.
  8. Per muntar el plat, tallem les remolatxes amb una mandolina, en rodanxes ben fines i amb l’ajuda de un cercle, tallem les lamines perquè siguin iguals. Suquem amb un pinzell el fons del plat amb l’oli de herbes, a sobre posem les rodanxes de remolatxa, les suquem una mica per sobre amb l’oli d’herbes.
  9. Amb les lamines de salmó fem un rul·lo i les anem posant a sobre de cada rodanxa de remolatxa. Posem a un costat del plat una mica de salsa de wasabi. Per rematar el plat posarem per sobre del rul·lo de salmó una mica de brots d’enciam i a taula.

 

 

 

 

 

 

 

 

Anuncis

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants, Peix i Marisc, Verdures i Llegums. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Carpaccio de remolatxa amb salmó marinat i salsa de wasabi.

  1. Retroenllaç: Carpaccio de remolatxa amb salmó marinat i salsa de wasabi. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.