Cansalada de porc amb herbes al forn.

 

 

El Dissabte van venir a dinar uns amics que han viscut uns anys a Gran Bretanya i volia fer algun plat amb reminiscències Angleses, així que he decidit fer  una recepta del cuiner Gordon Ramsey, això si amb algunes modificacions.

No se perquè al llegir la recepta, amb va transporta immediatament a la Angleterra de principis del segle XX,   de la sèrie “Upstairs Downstairs” (arriba abajo), a on es reflectava la vida de dos capes ben diferenciades de la societat anglesa, els de la família aristòcrata Bellemy i la del seu servei.

El servei feien vida a la cuina que estava a la part baixa de la casa,  una cuina amplia a on la senyora Bridges , es passava tot el dia preparant els àpats que després gaudirien el senyors. Jo seguia embadalida la sèrie, sobre tot m’encantava veure aquella cuina enorme, plena de cassoles i estris, aquelles safates enormes a on es cuinava tot tipus d’aus, uns trossos de carn enormes al forn, acompanyats amb uns pures genials de pèsols i patates i acabant els menús amb uns magnífics pastissos acompanyants com no amb una copa de Porto. Com el Sr Hudson vigilava tots els detalls a la taula, unes taules recarregades amb tots els detalls tant anglesos, ostres quins records!!!!!!

Be anem cap a la cuina i a la recepta, tinc que dir que la cansalada queda magnifica, gens greixosa i molt, molt melosa amb una pell totalment cruixent, la podeu acompanyar amb un bon puré de patates o amb unes Patates Fondant   o com no amb unes verduretes, això al vostre gust.

Ingrediets per 4 persones.

  • 1 quilo de cansalada fresca de porc amb una peça.
  • 0,500 litre de brou de pollastre.
  • 4 dents d’alls.
  • 2 cebes de figueres.
  • 4 fulles de llorer.
  • Unes fulles de salvia.
  • unes branques de farigola.
  • 2 branques de romaní.
  • 2 anissos estrellats.
  • 1 culleradeta de salsa de mostassa de gra sencer.
  • Sal i pebre.
  • oli d’oiva verge extra.
  • 1/2 got de vi blanc.
  • Un raig de brandi.

Temps d’elaboració.

3 hores.

Elaboració.

  1. A l’hora de comprar la cansalada demanarem al nostra carnicer que ens marqui un reixat amb forma de rombes a la pell, ho podem fer nosaltres a casa però si no tenim uns bons ganivets resulta difícil ja que la pell es força dura.
  2. Agafarem la cansalada i li posem força sal i pebre, fent un bon massatge amb les mans perquè tant la sal com la pebre s’impregni be a la carn.
  3. Girem la carn posant la pell a la part de sota i repartim per la carn les herves, posem unes fulles de salvia , un mica de farigola i unes fulles de romaní. Ara fem un rul·lo amb la cansalada i el lliguem amb un cordill ( la pell ha de quedar a la part de fora)
  4. Posem una mica d’oli en una safata que poguir anar al forn, la posem al foc i quan l’oli esta calent posarem  la carn amb la pell cap abaix perquè es dauri. Una vegada ha agafat color la girem i tornem a posar una mica de sal per sobre de la pell (això ens ajudarà a que després al forn ens quedi mes cruixent), deixem uns 5 minuts mes.
  5. Afegim les cebes tallades en juliana, els alls amb pell i una mica aixafats, les fulles de llorer, una branca de farigola, la branqueta de romaní i l’anís estrellats. Afegim el vi i el brandi vigilant de no mullar la pell, ja que s’estovaria. Deixem que arranqui el bull i afegim el brou fins cobrir la carn un dit abans de arribar a la part de la grassa, just per sota de la pell i deixem que torni a arrancar el bull.
  6. Ara posarem la nostra safata al forn que tindrem calent a 200º deixem que torni a arrancar el bull i baixem el foc a 150º. Deixem fer unes 2 hores i mitja.
  7. Passades les dos hores i mitja, retirem la safata del forn, trèiem la carn  i la deixem reposar amb un plat, perquè els sucs quedin ben absorbits a la carn.
  8. Mentrestant posarem part del brou que queda a la safata i el posem en una cassola al foc, retirant els anissos i les branques d’herbes.  Afegim la cullereta de mostassa ho barregem, rectifiquem de sal, i deixem reduir uns 10 minuts.
  9. Ara trèiem el cordill de la carn i la tallen en rodanxes, ho servirem en un plat acompanyat amb un puré de patates o unes patates fondant (trobareu la recepta al  bloc). La salsa la servirem en una salsera a taula.
  10. La carn queda realment melosa, molt, molt saborosa i amb una pell cruixent.

Anuncis

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Carns i Aus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s