Cloïsses amb carxofes i cloïsses.

Ostres fa mes d’un mes que no publico cap recepta!!!!!!!! la raó???? es molt senzilla després de la marató d’obres, estic realment en “relax total”…….. a demes de afegir que he perdut la targeta de la càmera de fotos, així que he perdut les fotos que tenia de varis menús que he estat fent aquest dies, normalment faig les fotos i les passo al ordinador però aquesta vegada no ho he fet, be en resum un desastre……………..

Avui amb vingut a dinar uns amics de sorpresa, així que he fet el que tenia a la nevera, unes carxofes amb cloïsses i pollastre rostit. Per mi festa!!!!!!! perquè m’encanta tant el primer plat com el segon. Les “carxofes amb cloïsses” es un plat que trobo genial trobo que casen perfectament les textures i els sabors, de veritat que val la pena.

La meva mare feia aquest plat bullint per separat les carxofes, però a mi m’agrada mes fer-les directament a la cassola, trobo que així mantenen molt millor els seu sabor. Nomes hem de ser molt curosos en retirar ràpidament les cloïsses en quan veiem que s’estan obrint, no hi res pitjor que menjar unes cloïsses massa fetes, ja que s’encongiran i quedaran molt dures i gomoses.

Les cloïsses tenen un alt contingut de minerals, com el ferro, potassi, seleni o calci i vitamines com les del grup B. Son molt fàcils de cuinar, ja sigui acompanyat altres productes com la recepta d’avui, en salsa o simplement obertes al vapor o la planxa i amb una mica de llimona, queden realment delicioses.

Ingredients.

  • 8 carxofes tendres.
  • 600 g de cloïsses vives.
  • 2 llimones.
  • sal  i pebre.
  • 50 g de farina.
  • oli d’oliva verge extra.
  • 4 alls.
  • julivert trinxat.
  • 1 bitxo.
  • 1 got de brou de peix.

Temps d’elaboració.

20 minuts.

Elaboració.

  1. Retireu les fulles exteriors més dures de les carxofes i talleu les puntes de les fulles que hi deixeu. Renteu les carxofes, talleu-les a quarts.
  2. Ara posem l’oli a la cassola i enrossim les carxofes a foc fort. Salpebrem .
  3. Quan les carxofes estan una mica roses, afegim a la cassola els alls tallats a rodanxes. Afegim també el bitxo i aboquem la copeta de vi blanc.
  4. Deixem evaporar el vi, afegim la farina i la daurem una mica tirem el brou de peix i deixem uns minuts fins que veiem que les carxofes estan tendres.
  5. Finalment afegim les cloïsses a la paella durant un minut, just quan es comencen a obrir tirem el julivert picat. Sacsegem retirem la cassola del foc i a menjar.

Advertisements

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants, Peix i Marisc, Verdures i Llegums. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s