Magret d’ànec amb cítrics.

Per fi ja estic cuinant a la cuina!!!!!! sembla un contrasentit, pero ja hem acabat les obres de la cuina nova, asi que ja l’he estrenat i he deixat de cuinar al exterior, tot un èxit!!!!!!!!

Tinc que dir-vos que ha quedat genial, encara que falten alguns detalls, però ja la puc fer servir……..així que per celebrar-lo he fet un plat que ha casa agrada molt “magret d’ànec amb cítrics”. Es una recepta molt senzilla de fer, l’idea era fer-ho amb kumquats, però no he trobat a la fruiteria així que ho he fet amb un altre cítric com es la mandarina. Els cítrics suavitza el sabor del magret d’ànec, aportant-li uns matisos de sabor genials.

El magret es el pit del ànec, es una carn magra coberta per un costat amb una capa de grassa. Es va començar a fer servir cap a l’any 1970, quan André Daguin el va posar de moda a l’Hotel de France de la vila d’Auch. Les cuixes es derivaven cap al popular confit.

Es una carn que es fa sencera a la planxa o en una paella, es important no afegir oli ja que es farà amb el mateix greix que deixa anar la pell de la pròpia carn, ho tallarem en filets abans de servir. Ha de quedar poc fet i el podem cuinar amb bolets, amb vinagre balsàmic, vi Porto, amb mel, cítrics o fruites vermelles.

Be anem a la recepta ……………..

Ingredients per 4 persones.

  • 2 magrets d’ànec.
  • 1 taronja.
  • 2 cullerades de mel.
  • 1 cullerada de vinagre balsàmic.
  • 3 mandarines o 8 cumquats.

Per les cebetes caramel·litzades.

  • 0,500 g de escalunyes.
  • 50 grams de mantega.
  • 100 grams de sucre morè.
  • un pessic de sal.
  • un pessic de pebre.
  • 1 copeta de Porto.

Temps d’elaboració.

40 minuts.

Elaboració.

  1. Primer de tot preparem el magret, per la part de la grassa fem uns talla en forma de rombes sense arribar a la part magra, d’aquesta manera l’hora de fer-lo la calor entrarà millor a la carn i la grassa es desfarà millor. El salpebrem i reservem.
  2. Ara fem el suc amb la taronja i reservem. Pelem les mandarines i anem trèiem els grills que també reservarem. Si fem servir cumquats els tallarem per la meitat sense pelar i reservarem.
  3. Posem una casso o una paella al foc, posem la mantega i les cebetes que tindrem senceres i pelades. Donem unes voltes, afegim el sucre i la copeta de Porto, ho deixem a foc baix amb la paella tapada uns 15 minuts i ho anem remenant tot sovint per evitar que el sucre s’aferri a la cassola. Es important que el foc vagi a poc a poc perquè les cebetes es vagin caramel·litzant i no es cremin. Passats els 20 minuts afegim els grills de mandarina, si feu servir kumquats els posareu 5 minuts abans.
  4. Ho deixem fer fins que veiem que les cebetes estan caramel·litzades, ben tendres i amb un bonic color daurat. Una vegada fet retirem del foc i reservem.
  5. Ara posem una planxa o paella de fondo gruixut al foc sense oli i quan esta ben calenta posarem el magret per la part de la grassa i deixem fer a foc mig uns 5 minuts, veurem com va deixant anar grassa. Passats els 5 minuts girem el magret i deixem 2 minuts per la part magra i ja podem retirar a un plat, deixant tots els sucs a la paella.
  6. A la mateixa paella posarem una cullerada de mel, una cullerada de vinagre balsàmic i el suc de taronja. Es deixa coure a foc baix fins que veiem que es redueix. Una vegada la salsa esta reduïda afegim les cebetes i les mandarines que teníem reservades amb els seu suc.
  7. Ara afegim a la paella els magrets i deixem uns dos minuts, regant-lo una mica amb una cullera, amb la salseta que tenim a la paella.  D’aquesta manera el magret agafarà el gust de la salsa i de les cebetes caramel·litzades.
  8. Per servir, posem el magret en una fusta i el tallem al biaix en lamines, ni massa fines ni massa gruixudes, al tallar-lo veure que ens ha quedat ben rosset per dintre, hem de tenir en compta que es una carn que ha de quedar poc feta, ja que si la fem molt es quedarà espessa.
  9. Anem posem els talls de carn al plat, ho reguem amb una mica de salsa i guarnim amb les cebetes i els grills de mandarina. Tirem un polsim de cibulet tallat per sobre i a taula.

 

Anuncis

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Carns i Aus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Magret d’ànec amb cítrics.

  1. Ricard ha dit:

    Felicitats per la nova cuina!!!!!!!!!

  2. Ricard ha dit:

    Els plats, deliciosos com sempre. Salut

  3. acabo de descorbir el teu blog, i m’encanta! tot té una pinta impressionant! felicitats!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s