Amanida amb pera i vinagreta de gerds.

P1130486

Amics, segons la nostre doctora hem de menjar cada dia verdura bullida i verdura crua, concretament 5 racions al dia entre verdura i fruita,  així que avui toca amanida, això si una amanida de luxe, d’aquelles que es poden  convertir en un plat únic genial “Amanida amb pera i vinagreta de gerds”. A part de fer cas a la doctora, la veritat es que estem d’obres a casa i una amanida es d’allò mes fàcil de fer. Ja van tres anys consecutius, que ja sigui per reformes o averies, estem  amb paletes, encara que en aquesta ocasió tinc que dir que estem fent la cuina nova, així que com diu el refrany ” sarna con gusto no pica”………………

El que esta clar que d’amanides n’hi ha per donar i vendre, però aquesta es genial es una combinació perfecta entre la frescor de l’amanida, la dolçor de la pera i el punto de sabor a bosc del gerds.

Amb aquesta amanida conjuguem la verdura i la fruita, així com els fruits secs, els lactis i les llavors.  Es una recepta molt fàcil de fer i que sorprendrà als vostres comensals sense dubte.

Ingredients per 4 persones.

  • 1 enciam de fulla de roure.
  • 2 peres Conference.
  • 2 pastanagues ratllades.
  • 10 tomàquets xerris.
  • 100g de formatge de Gorgonzola.
  • Formatge de cabra fresc.
  • Un grapadet de panses.
  • 50 g de nous pelades.
  • Un grapat de gerds.
  • Un grapadet de barreja de llavors torrades.
  • 2 cullerades de sucre morè.
  • 100ml d’aigua.

Per la vinagreta de gerds.

  • 8 cullerades d’oli d’oliva extra verge.
  • 2 cullerades de l’almívar de cocció de la pera.
  • Unes gotes de vinagre balsàmic.
  • Uns 12 gerds.

P1130483

Temps d’elaboració.

20 minuts.

Elaboració.

  1. Primer de tot pelem les peres i les tallem a llesques no massa gruixudes. Posem mig got d’aigua en un casso al foc, aboquem el sucre, remenem perquè es desfaci i afegim les peres.  Deixem coure a foc molt baix. Quan ja estan cuites, però no massa ja que es desfarien, apartem el cassó del foc i reservem.
  2. Mentre es refreden les peres comencem a muntar l’amanida, posem a la base de una safata l’enciam que ja tindrem neta , a sobre anem posant les llesques de pera escorregudes del seu almívar, que reservarem.
  3. Seguim posant per sobre de forma ordenada, les pastanagues ratllades, els tomàquets xerris tallats per la meitat, el grapadet de panses, les nous, el formatge gorgonzola tallat a trossos, el formatge de cabra fresc, el grapadet de sèsam i els gerds.
  4. Ara farem la vinagreta, posarem els 12 gerds en un bol, després l’oli, el vinagre de modena, l’almívar de bullir les peres que teníem reservat i una mica de sal. Ho triturem i posem una mica per sobre de l’amanida.
  5. La resta de la vinagreta la posem en una salsera i ho servim a taula, perquè cada comensal es serveixi al seu gust.

P1130485

Advertisements

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Amanides. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s