Amics, segons la nostre doctora hem de menjar cada dia verdura bullida i verdura crua, concretament 5 racions al dia entre verdura i fruita, així que avui toca amanida, això si una amanida de luxe, d’aquelles que es poden convertir en un plat únic genial “Amanida amb pera i vinagreta de gerds”. A part de fer cas a la doctora, la veritat es que estem d’obres a casa i una amanida es d’allò mes fàcil de fer. Ja van tres anys consecutius, que ja sigui per reformes o averies, estem amb paletes, encara que en aquesta ocasió tinc que dir que estem fent la cuina nova, així que com diu el refrany ” sarna con gusto no pica”………………
El que esta clar que d’amanides n’hi ha per donar i vendre, però aquesta es genial es una combinació perfecta entre la frescor de l’amanida, la dolçor de la pera i el punto de sabor a bosc del gerds.
Amb aquesta amanida conjuguem la verdura i la fruita, així com els fruits secs, els lactis i les llavors. Es una recepta molt fàcil de fer i que sorprendrà als vostres comensals sense dubte.
Ingredients per 4 persones.
- 1 enciam de fulla de roure.
- 2 peres Conference.
- 2 pastanagues ratllades.
- 10 tomàquets xerris.
- 100g de formatge de Gorgonzola.
- Formatge de cabra fresc.
- Un grapadet de panses.
- 50 g de nous pelades.
- Un grapat de gerds.
- Un grapadet de barreja de llavors torrades.
- 2 cullerades de sucre morè.
- 100ml d’aigua.
Per la vinagreta de gerds.
- 8 cullerades d’oli d’oliva extra verge.
- 2 cullerades de l’almívar de cocció de la pera.
- Unes gotes de vinagre balsàmic.
- Uns 12 gerds.
Temps d’elaboració.
20 minuts.
Elaboració.
- Primer de tot pelem les peres i les tallem a llesques no massa gruixudes. Posem mig got d’aigua en un casso al foc, aboquem el sucre, remenem perquè es desfaci i afegim les peres. Deixem coure a foc molt baix. Quan ja estan cuites, però no massa ja que es desfarien, apartem el cassó del foc i reservem.
- Mentre es refreden les peres comencem a muntar l’amanida, posem a la base de una safata l’enciam que ja tindrem neta , a sobre anem posant les llesques de pera escorregudes del seu almívar, que reservarem.
- Seguim posant per sobre de forma ordenada, les pastanagues ratllades, els tomàquets xerris tallats per la meitat, el grapadet de panses, les nous, el formatge gorgonzola tallat a trossos, el formatge de cabra fresc, el grapadet de sèsam i els gerds.
- Ara farem la vinagreta, posarem els 12 gerds en un bol, després l’oli, el vinagre de modena, l’almívar de bullir les peres que teníem reservat i una mica de sal. Ho triturem i posem una mica per sobre de l’amanida.
- La resta de la vinagreta la posem en una salsera i ho servim a taula, perquè cada comensal es serveixi al seu gust.
Retroenllaç: Amanida amb pera i vinagreta de gerds. | Celler-Adocse