Cloïsses a la marinera.

p1130415

Després de tants dies de àpats abundants, avui farem un primer plat o un entrant de closca “Cloïsses a la marinera”, una recepta senzilla i rapida de fer que queda boníssima.

Es important a l’hora de comprar les cloïsses que siguin de qualitat i sobre tot que estiguin ben vives. Per reconèixer si estan ben fresques, les closques han de estar senceres sense fractures i tancades. Si estan lleugerament obertes s’han de tancar al tocar-les. Si estan obertes i no es tanquen amb el tacte s’han de llançar.

Per conservar-les una vegada a casa, el millor es posar-les en un bol, posem una mica de sal per sobre, les tapem amb un drap ben humit i posem el bol a la nevera a la zona menys freda.

A l’hora de cuinar-les hem de tenir en compte que la cloïssa te una carn molt fràgil que requereix poca cocció, si ens passem de cocció ens quedaran dures i sense gust.

p1130391

Ingredients.

  • 1 quilo de cloïsses ben fresques.
  • 1 ceba de figueres.
  • 3 grans d’alls.
  • 1 tomàquet madur.
  • 50 ml de brandi.
  • 100 ml de brou de peix.
  • 1 fulla de llorer.
  • 1 bitxo petit o una caiena.
  • 2 culleradetes de farina.
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç.
  • 1 cullerada de julivert picat.

p1130356

Temps d’elaboració.

20 minuts.

p1130305

Elaboració.

  1. Primer de tot  posarem les cloïsses en un bol cobertes amb aigua freda i sal, per purgar la sorra que puguin tenir.
  2. Ara ratllem la ceba i els alls a rodanxes i ho posem en una paella al foc amb una mica d’oli, salpebrem i posem la fulla de llorer. Deixem sofregir a foc mig.
  3. Quan la ceba esta ben transparent afegim el pebre vermell i el tomàquet ratllat. Deixem fer uns 10 minuts a foc baixet i afegim el brandi. Deixem evaporar una mica i afegim les dos culleradetes de farina, ho barregem i tirem el brou.
  4. Donem unes voltes i afegim el brou, tastem per saber com esta de sal i pebre.
  5. Deixem que s’obrin les cloïsses i retirem la cassola del foc. Afegim el julivert per sobre i ja podem servir.
  6. Es importat estar atent per retirar les cloïsses en quan s’obrin ja que si no quedarien seques.

p1130410

Advertisements

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants, Peix i Marisc. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Cloïsses a la marinera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s