Després de tants dies de àpats abundants, avui farem un primer plat o un entrant de closca “Cloïsses a la marinera”, una recepta senzilla i rapida de fer que queda boníssima.
Es important a l’hora de comprar les cloïsses que siguin de qualitat i sobre tot que estiguin ben vives. Per reconèixer si estan ben fresques, les closques han de estar senceres sense fractures i tancades. Si estan lleugerament obertes s’han de tancar al tocar-les. Si estan obertes i no es tanquen amb el tacte s’han de llançar.
Per conservar-les una vegada a casa, el millor es posar-les en un bol, posem una mica de sal per sobre, les tapem amb un drap ben humit i posem el bol a la nevera a la zona menys freda.
A l’hora de cuinar-les hem de tenir en compte que la cloïssa te una carn molt fràgil que requereix poca cocció, si ens passem de cocció ens quedaran dures i sense gust.
Ingredients.
- 1 quilo de cloïsses ben fresques.
- 1 ceba de figueres.
- 3 grans d’alls.
- 1 tomàquet madur.
- 50 ml de brandi.
- 100 ml de brou de peix.
- 1 fulla de llorer.
- 1 bitxo petit o una caiena.
- 2 culleradetes de farina.
- 1 cullerada de pebre vermell dolç.
- 1 cullerada de julivert picat.
Temps d’elaboració.
20 minuts.
Elaboració.
- Primer de tot posarem les cloïsses en un bol cobertes amb aigua freda i sal, per purgar la sorra que puguin tenir.
- Ara ratllem la ceba i els alls a rodanxes i ho posem en una paella al foc amb una mica d’oli, salpebrem i posem la fulla de llorer. Deixem sofregir a foc mig.
- Quan la ceba esta ben transparent afegim el pebre vermell i el tomàquet ratllat. Deixem fer uns 10 minuts a foc baixet i afegim el brandi. Deixem evaporar una mica i afegim les dos culleradetes de farina, ho barregem i tirem el brou.
- Donem unes voltes i afegim el brou, tastem per saber com esta de sal i pebre.
- Deixem que s’obrin les cloïsses i retirem la cassola del foc. Afegim el julivert per sobre i ja podem servir.
- Es importat estar atent per retirar les cloïsses en quan s’obrin ja que si no quedarien seques.
Yummy!
Un plat fàcil però molt bo. Un peto