Espatlla de porc lacada amb cervesa i mel.

p1140060

S’acaba l’any 2016 i comença un altre any amb noves il·lusions, noves esperances i nous projectes. Com cada any faré el que vinc fent des de que soc joveneta, que es??????? be aquí va el meu gran secret: cada any faig una petita llista amb els desitjos per el nou any, agafo la de l’any passat, ratllo els desitjos que s’han complert i afeixego els que encara estan pendents de complir………que farem tots tenim les nostres manies.

Normalment per cap d’any faig un aperitiu i peix, però aquest any com érem uns quants m’he decidit per una espatlla de porc, adobada i lacada amb mel, al forn. Com guarnició unes patates, unes cebetes, prunes i orellanes. Us tinc que dir que queda genial i molt vistosa, per començar un any amb “bon peu” o tindria que dir amb “bona espatlla”………….

p1140063

Ingredients.

1 espatlla de porc de uns 5 quilos.

p1140032

Per la salmorra.

  • 1 litre d’aigua.
  • 30 g de sucre morè.
  • 100 g de sal.
  • 6 grans d’alls.
  • 2 fulles de llorer.
  • una branqueta de romaní.
  • 2 fulles de sàlvia.

p1140033

Per el lacat. 

  •  300 cl Cervesa.
  •  5 cullerades de mel.
  •  5 cullerades de Mostassa.

p1140045

Guarnició.

  • 20 patates petites de guarnició.
  • Unes 20 xalotes.
  • Prunes amb os.
  • Orellanes d’albercoc.

p1140062

Elaboració.

  1. Primer de tot començarem per fer la salmorra, posem una cassola amb l’aigua a bullir, afegim el sucre, la sal, els alls sencers sense pell, el llorer, el romaní i la sàlvia. Ho deixem bullir uns 15 minuts,  retirem del foc ho deixem, ho colem i reservem.
  2. Ara tallem l’espatlla en quadricula i anem injectant la salmorra, fent servir una xeringa, salpebrem i deixem reposar  en una safata de forn a sobre d’una reixeta. Passats uns 30 minuts tornem a injectar amb la salmorra, deixem 15 minuts mes.
  3. Ara suquem be l’espatlla amb el suc de les llimones, salpebrem generosament i posem per sobre una mica de llar de porc.
  4. Posarem la safata al forn que tindrem escalfat a 120º i deixem uns 30 minuts.
  5. Mentre preparem la barreja del lacat, barrejant en un bol la cervesa, la mel i la mostassa, es barreja be amb un batedor de barnilles.
  6. Quant han passat 30 minuts que tenim l’espatlla al forn, retirem la safata i suquem l’espatlla amb el lacat. Posem un got d’aigua a la safata i tornem a posar-la al forn. Deixarem unes 3 hores, anant sucant amb el lacat cada hora mes o menys.
  7. Posem en un bol les prunes i les orellades amb el mig got de brandi i el mig de porto a macerar.
  8. Quan falti 1 hora mes o menys per estar llesta la carn, afegim a la safata les cebetes i les patates de guarnició senceres i pelades. Tirem per sobre de la carn la resta del lacat i tornem a posar la safata al forn. Passats uns 30 minuts afegim a la safata les prunes i les orellanes, juntament amb el líquid de macerat.
  9. Una vegada feta la carn, retirem la safata del forn i deixem reposar uns 15 minuts. La carn ha de quedar rosada, si ens queda massa feta quedaria seca.
  10. Ara l’anem tallant a llesques ben primes que servirem als plats, acompanyada de les cebes i les patates, que queden realment bones i unes prunes i orellanes.
  11. Es un plat senzill de fer però que requereix temps i una mica de paciència……………….

p1140048

 

 

 

Anuncis

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Carns i Aus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Espatlla de porc lacada amb cervesa i mel.

  1. Retroenllaç: Espatlla de porc lacada amb cervesa i mel. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s