Cigrons amb espinacs.

p1130644

Amics ja ha arribat el fred, be encara no del tot però els dies estan una mica nuvolats així que avui farem un plat d’aquells que venen de gust els dies d’hivern, uns ” Cigrons amb espinacs”, m’encanten les llegums i acompanyades amb verdures encara mes…….

Es un plat que ens remunta als records de la nostra infantesa, a aquells dinars de hivern a la cuina de casa, amb la imatge de las nostres mares amb el davantal davant dels fogons i la família al voltant de la taula i amb els plats fumejant.

p1130651

Les llegums han estat durant uns anys relegats a una cuina de pobres. Gracies a Deu això ha canviat  i avui dia podem provar llegums a grans restaurants, ja sigui en cremes  o marinats amb carns, marisc o peix.

Són originaris del sud-est de Turquia i d’allà van passar a la conca del Mediterrani i a Europa, després a l’Àfrica, a Amèrica i a Austràlia. Es cultiven des de la prehistòria i ja es consumien a l’antic Egipte, a Grècia i a Roma. Segons la medicina xinesa, els llegums tonifiquen la substància del cos. Són rics en proteïnes, minerals, hidrats de carboni i greixos i nodreixen el cos. I no, no engreixen, malgrat que són molt calòrics.

Segons he llegit en “ets el que menges” hi han diversos estudis que han demostrat que els àcids grassos dels cigrons redueixen la taxa de colesterol en sang. La fibra soluble que contenen els fa ideals per millorar el trànsit intestinal i per als problemes de còlon. Es un  aliment especialment indicat per als diabètics, perquè tenen fibra soluble i contenen una substància inhibidora de la digestió dels hidrats que fa que s’absorbeixin de forma molt lenta. Per aquesta mateixa raó, i malgrat que tenen moltes calories, poden ser molt útils en dietes per aprimar, perquè sacien l’organisme durant molta estona. El magnesi dels cigrons protegeix l’organisme contra malalties cardiovasculars i l’estrès.

Així que no tenim excusa per incloure les llegums amb la nostra dieta, una manera fàcil a part de preparar plats de cullera com avui, es afegir-les als plats de verdures o be a les nostres amanides.

p1130637Ingredients.

  • 0,400 g de cigrons menuts que ja tindrem bullits.
  • 3 manats d’espinacs.
  • 1 ceba de Figueres gran.
  • 3 tomàquets madurs.
  • pebre vermell mòlt dolç.
  • pebre vermell mòlt picant.

Per la picada.

  • 3 grans d’alls.
  • comí (poseu-lo si compreu els cigrons ja bullits, si els bulliu vosaltres ho posareu al aigua de cocció)
  • pa fregit.
  • unes branques de julivert.

p1130640

Temps d’elaboració.

45 minuts.

p1130645

Elaboració.

  1. Tindrem els cigrons bullits i reservats en un bol. Si voleu saber com bullir-los podeu clicar aquí.
  2. Mentre bullim els cigrons, prepararem la picada. Primer posem oli en una paella i hi fregim les dos llesques de pa. Un cop estigui daurat, el reservem en un plat amb paper absorbent. Al morter aixafem els alls, unes branques de julivert, el comí i afegim el pa fregit. Una vegada feta la picada la reservem.
  3. Ara en una cassola de ferro posem unes 4 cullerades d’oli i quan està calent afegim la ceba ratllada i deixem potxar a foc mig.
  4. Quan està ben transparent, afegim la cullerada de pebre vermell dolç (si us agrada que tingui una mica de picant, podeu afegir mitja cullerada de pebre dolç i mitja de picant) ràpidament per evitar que es cremi el pebre tirem el tomàquet que tindrem ratllat. Recordeu que si el pebre vermell se’ns crema el plat ens agafarà un gust gens agradable.
  5. Per bullir les espinacs posarem aigua en una cassola amb sal i quan està bullint tirem les espinacs, les enfonsem perquè el aigua les cobreixin i quan comença a bullir de nou apaguem el foc i les colem.
  6. Una vegada el sofregit ja està ben fet, afegim a la cassola els cigrons que tindrem bullits i colats. Donem unes voltes i afegim els espinacs. Després, hi incorporem la picada, una mica de l’aigua de bullir els cigrons i deixem bullir uns 10 minuts.
  7. Provem per comprovar com està de sal, rectifiquem si es necessari i ja podem apagar el foc.
  8. A mi personalment m’agraden així mateix però si voleu podeu tirar ou picolat per sobre i servir.

p1130647

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Verdures i Llegums. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Cigrons amb espinacs.

  1. Lucia Vilaplana ha dit:

    Més bo i saludable imposible!!

  2. Ricard ha dit:

    Un plat senzill i que m’encanta, de fet, el faig moltes vegades, la darrera, aquesta mateixa setmana. Jo no li poso tomaquet i en canvi li poso pebre negre. Bon profit!

    • Segur que els fas genials, jo poso tomàquet pero amb poca proporció, per donar-li color li poso el pebre vermell i a vegades li poso ou ben petit per sobre.

      Es un plat de cullera bonissin.
      Un peto

  3. Ricard ha dit:

    Ah, i li poso ou dur! Salut!

  4. Retroenllaç: Cigrons amb espinacs. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.