Aquest diumenge passat, la veritat es que estava amb poques ganes de posar-me a cuinar, després d’un dissabte de calçotada a casa amb amics i família. Així que, avui pollastre al forn, un sistema d’allò mes pràctic quan estem amb fase de descans.
Hi ha algun producte mes socorregut que el pollastre?? no se, potser els ous….. el pollastre el mengem farcit, rostit, fregit, a la planxa, en adob, amb arròs, amb fideus, amb patates, arrebossat o com avui al forn amb patates, cebes i una poma caramel·litzada. Una recepta fàcil de fer i que sempre queda genial, amb un punt dolç de la mel, les prunes i la poma, que contrasta amb la llimona, els alls i les patates.
Com ja he comentat altres vegades sempre que pugueu i la butxaca ho permeti, compreu pollastres de pagès de cria ecològica, son mes cars però val la pena realment, no nomes per el gust, si no per les avantatges que te per la nostra salut, el fet de que mengen productes amb certificats ecològics, lliures de químics artificials i transgènics, i han estat criats en patis i granges lliures de químics artificials.
Així que sota el meu punt de vista val la pena pagar una mica mes, però servir a la nostra família un bon pollastre, fet amb una recepta que tal com veieu a les fotos queda de luxe i sempre fa festa, no us sembla??
Ingredients.
- 1 pollastre sencer, si pot ser ecològic.
- 100 g de cansalada del coll ibèrica.
- 1 llimona.
- 2 cullerades de mel.
- 50 ml de vi de porto.
- una barreja de herbes (romaní, farigola, orenga, sàlvia)
- 4 dents d’alls.
- 3 cullerades d’oli d’oliva verge.
- 1 cullerada de mantega.
- sal i pebre.
Per acompanyar.
- 4 patates kennebec.
- Unes cebetes petites.
Per la poma caramel·litzada.
- 2 pomes Golden.
- 15 g de mantega.
- 1 branqueta de romaní.
- 1 culleradeta de sucre morè.
- 200 ml de vi Porto.
Temps d’elaboració.
60 minuts.
Elaboració.
- Rentem el pollastre i reservem. Posem a macerar les prunes sense os amb el vi de Porto i ho deixem uns 15 minuts.
- Tallem a trossets la cansalada de coll i reservem.
- Ara posem el pollastre a sobre d’una fusta de treball, i el salpebrem per dintre i per fora, posem les prunes, la cansada, 1/4 de llimona i els alls sencer sense pelar, dintre del pollastre.
- Tallem les patates a rodanxes de 1,5 cm mes o menys i les anem posant al fons de la safata, les salpebrem i posem a sobre el pollastre.
- En un bol barregem la mel que estarà liquida(si veieu que esta massa espessa la podem aclarir posant-la una mica al microones) el porto i l’oli. Ara tirem la barreja per sobre del pollastre i el posem al forn preescalfat a 180º. Durant la cocció anirem tirant suc amb una cullera per sobre del pollastre, si veiem que es queda sense suc, podem afegir una mica de brou de pollastre. D’aquesta manera el pollastre ens quedarà melós.
- Deixem fer al forn uns 40 minuts, fins que veiem que ja està ben daurat.
- Mentre es va fent el pollastre començarem a fer la poma caramel·litzada; posarem un cassó o una paella al foc amb la mantega, la poma tallada a làmines no massa fines el sucre i la mel. Ho deixem al foc ben fluix uns 5 minuts, remenant perquè no es cremi. Passats els 5 minuts afegim al cassó el Porto, la branqueta de romaní i deixem reduir uns 5 minuts mes, procurant que al remenar no es trenqui la poma.
- Quan el pollastre ja està ben daurat, el tallarem i servim amb les patates, les cebetes i si voleu podeu afegir uns xampinyons tallats a quarts que els posarem a la safata quasi en el últim moment.
- La poma la podem servir en un costat del plat o be en un platet apart, perquè cadascú es poguí servir.
Retroenllaç: Pollastre rostit al forn amb poma caramel·litzada. | Celler-Adocse