Blinis amb salmó i salsa tàrtara.
Els blinis son una mena de crep d’origen eslau, que es menja generalment com base de peixos fumats, com salmó, tonyina, caviar, amb una cullerada de ceba confitada o be com base d’un producte dolç. A Bielorússia al igual que a Irlanda també es fa una variant de blinis a on s’afegeix a demes de la farina patata bullida. A França la variant dels blinis serien els “creps”, a EEUU o en Gran Bretanya serien els “pancakes” etc.
A Rússia ni ha uns locals especialitzats, anomenats “blínnaya”, on se’n serveixen de tot tipus, tant salats com dolços, ja sigui amb mantega i confitura, mel o altres ingredients dolços. I també són populars a Polònia, Ucraïna i Bielorússia.
Son una base excel·lent per qualsevol farcit que vulgueu fer servir, al tenir un gust bastant neutre, ressalta moltíssim els sabors de tot allò que acompanya, fent dels blinis un aperitiu genial.
Ingredients per la massa.
- 160 g de farina.
- 5 g de llevat tipus Royal.
- 125 g de llet tèbia.
- 1 ou.
- 60 g de mantega en pomada.
- un pessic de sucre.
- ½ culleradeta de sal.
- mantega fosa per untar la planxa.
Ingredients per el farcits.
- 200 g de salmó fumat.
- 100 g de formatge cremós (tipus philadelfia o san Millan).
- 1 raig llet.
- El suc de mitja llimona.
- un pot de ous de caviar de salmó.
Temps d’elaboració.
25 minuts.
Elaboració.
- Comencem a fer la massa del blinis, tamisem la farina i el llevat en un bol. Afegim el ou, la llet, el pessic de sal i el de sucre. Barregem amb la batedora de barnilles.
- Afegim al bol la mantega que tindrem tova, batem fins tenir una massa homogènia i ben fina. Tapem el bol amb paper film i deixem reposar 1 hora mes o menys.
- Mentre fem la salsa de formatge, batem el formatge cremós amb la llet i el suc de mitja llimona. Ho batem fins que quedi una salsa fina. Reservem.
- Passat el temps de repòs, remenem la preparació amb la batedora de barnilles. Posem una paella o planxa al foc, quan esta ben calenta posem una mica de mantega i anem posant una cullerada de massa que aplanarem fent un cercle amb la pròpia cullera. Quan comencen a fer petites bombolletes, girem els blinis i els deixem fer per l’altre banda.
- Una vegada fets els anem posant en una safata i quan estan freds, posarem a sobre una bona lamina de salmó fumat, a sobre posarem una culleradeta de salsa de formatge i rematem amb un xic d’ous de salmó o de lumpus.
Yummy!!
Retroenllaç: Blinis amb salmó fumat i salsa tàrtara. | Celler-Adocse