Daus de salmó amb anet i salsa tàrtara.
Avui una recepta senzilla però amb un ingredient que m’encanta i una salsa que sense dubte es la meva preferida per acompanyar ous i peix, la salsa tàrtara.
Es un aperitiu genial para un dia de festa que agradarà sense dubte a tots els comensals, sobre tot si son uns entusiastes del salmó fumat. En aquest cas he comprar el salmó fumat ja elaborat en un llom gruixut, però també el podem fer amb salmó marinat a casa.
L’historia del salmó fumat es remunta a la prehistòria quan el home va descobrir que el peix i la carn podrien conservar-se llargs períodes de temps, salant-los i fumant-los intensament. Les restes més antigues d’un , uns 90.000 anys, es troben a Polònia, en un poblet proper a Cracòvia.
Fumar vol dir posar el salmó en un forn que en lloc d’escampar calor escampa fum. Aquest fum es fa cremant una barreja de fusta i herbes que cada empresa de fumats té la seva, i això és el que li dóna el gust de fumat. Abans se ha tingut amb una barreja de sal i sucre. El color es un indicatiu de qualitat, contra mes pujat es el to rosat arribant al taronja mes qualitat. El salmó es un peix gras, amb gran quantitat de àcids grassos Omega 3, es una substancia beneficiosa para el cos humà, que solament es pot adquirir a traves de l’alimentació, ja que el cos no el produeix. També es ric en Fòsfor i Ferro, en menor quantitat que la carn, però amb fàcil absorció.
Ingredient.
- 2 lloms de salmó fumat.
- ous de salmó.
- unes branques de anet.
- Oli d’oliva verge extra.
Salsa Tàrtara.
- 200 g maonesa.
- 1 ou bullit.
- 25 g de tàperes.
- 25 g de cogombres.
- 50 g de ceba.
- 1 culleradeta de mostassa.
- Un xic de julivert.
Elaboració.
- Comencem per fer la salsa tàrtara, primer farem una maonesa i reservem. Trinxem ben petita la ceba tendra, els cogombres amb vinagre, les tàperes i el ou bullit. Afegim tots els ingredients al bol a on teníem reservada la maonesa. Afegim el julivert picat i la mostassa. Barregem i reservem.
- Tallem els lloms de salmó a daus i els anem col·locant en una safata de pissarra. Posem a sobre una mica de ous de salmó.
- Guarnim cada dau amb unes branquetes d’anet i unes gotes d’un oli de qualitat.
- A l’hora de servir posem la safata amb els daus de salmó i uns petits bols amb la salsa tàrtara. Si voleu podeu posar una mica de salsa per sobre dels daus de salmó, però a mi m’agrada mes que ho faci cada comensal.
Retroenllaç: Daus de salmó amb anet i salsa tàrtara. | Celler-Adocse