Ostres ja estan a tocar els nadals unes festes entranyables plenes de llum, música, bones intencios i com no, bona taula.
Avui per començar a fer boca us vull presentar una recepta dolça de luxe “Brownies”, que m’han enviat els amics de ” Navidad a la Carta“, es una web que vaig descubrir fa un temps i em sembla magnifica. Podeu trobar tot el que necesiteu per gaudir d’aquestes festes, cartes a mida de reis, papa noel, per els vostres fills o nets, decoració, consells, nadales i com no unes excelents receptes per aquestes festes, on podeu trobar, coctels, entrants, plats principals i uns postres de cine.
Be, començem en la recepta que m’han enviat els nostres amics, així que posen-nos un devaltal unes nadales de fons i cap a la cuina……..
Brownies.
Es va acostant el Nadal i des de ‘Navidad a la Carta’ us volem presentar una col·laboració amb el blog Al caliu de la cuina. Ens fa molta il·lusió ja que fa temps que estem en contacte i és un blog que realment val molt la pena. Quines receptes casolanes i quina pinta que tenen! Per això no hem volgut perdre l’oportunitat i hem creat un postra ben fàcil, ben bo i ben conegut per a que el pugueu preparar durant aquest Nadal tots els addictes com nosaltres de Al caliu de la cuina!
Us presentem la nostra recepta de Brownie de xocolata. 20 porcions, ben quadrades, ben maques i ben bones! Una capa ben ferma per fora i una textura suau i cremosa per dins. Se’ns fa la boca aigua només parlar-ne!
Realment és un postra que durant tot l’any ve de gust, però sempre ve envoltat d’alguna festivitat u ocasió especial com festes d’aniversaris, sopars a restaurants o com a postres de la Nit de Nadal. A més, ara al Nadal tots fem petites excepcions de la nostra dieta habitual i ens podrem permetre una d’aquestes delicioses porcions de Brownie.
Som-hi?
Ingredients per 20 porcions de Brownies.
- 375 gr. de mantega
- 375 gr. de xocolata negre per a cobertura
- 6 ous
- 350 gr. de sucre
- 1 cullerada d’extracte de vainilla
- 225 gr. de farina
- 1 culleradeta de te de sal
- 125 gr. de xocolata blanca (botons o a trossets)
- 125 gr. de nous trossejats
- 2 culleradetes de sucre glaç (per tirar-lo per sobre)
Elaboracio.
- Pre-escalfa el forn a 180º C.
- Pintem un motllo d’aproximadament 33x23x5,5 cm. amb mantega.
- Fonem la mantega i la xocolata negra juntes al bany maria.
- En un vol gran, batem els ous amb el sucre i l’extracte de vainilla.
- Deixem refredar una mica la xocolata i la mantega foses.
- Afegim a la xocolata fosa els ous i el sucre batuts i es mescla tot.
- Tamisa la farina i la sal. Ho incorporem a la mescla, tot barrejant amb suavitat.
- Al final s’hi afegeix la xocolata blanca i les nous.
- Es posa tota la mescla en el motllo i es cou al forn uns 25 minuts aprox.
- Es pot veure que els brownies estan fets quan la superfície queda com seca i d’un color marró més claret, l’interior encara estarà fosc, humit i viscós. Es millor comprovar-ho 5 minuts abans d’acabar el temps programat ja que la diferencia entre uns brownies secs i uns de bons és nomes d’uns minuts. Recordeu que fora del forn, mentre es refreden continuaran coent-se.
- Per servir, es tallen a quadrats mentre encara son tebis i quan s’han refredat del tot s’escampa per sobre el sucre glaç.
Bon dia Marc, encara que estem de viatge, ja he fet la vostra entrada del Brownie, per cert en sembla una magnifica recepta. Dema si puc te envio la meva entrada de les receptes per els dies de Nadal. Una abraçada ben forta.
Emilia de Al caliu de la Cuina