Crema de bolets.

P1120650

Ahir Dissabte va arriba el fred hivernal, així que ve de gust un plat de cullera ben calentet. Avui he volgut fer una crema que li torna boja a la meva filla i que faig cada any aprofitant la temporada de bolets “Crema de bolets”. La crema la podeu fer d’aquells bolets que mes us agradin, fredolics, rovellons, ceps, rossinyols, llenegues o be com he fet jo una barreja de bolets frescos i un grapadet de ceps deshidratats que li dona un color una mica mes fosc i un sabor inigualable.

La crema de bolets es una recepta típica francesa, que es fa amb xampinyons, ceba tendra, llet i crema de llet. Nosaltres la farem igual però amb barreja de bolet.

P1120676

Aquesta crema es un magnífic primer plat tant per un dia entre setmana com per un dinar o sopar de festa. Ho podem guarnir amb uns bolets al centre del plat, amb una mica de pernil ibèric tallat petitet o be amb una gamba fresca passada una mica per la paella.

P1120621

Ingredients per 4 persones.

  • 300 g de barreja de bolets (llenegues, rossinyols, rovellons, fredolics)
  • 25 g de ceps deshidratats.
  • 200 g de cebes de Figueres.
  • 300 ml de brou de pollastre.
  • 200 ml de llet.
  • 200 ml de nata líquida.
  • 1 cullerada ben plena de farina.
  • 1 cullerada de mantega.
  • 2 cullerades d’oli d’oliva.
  • Sal i pebre.

Per decorar

  • 100 g de pernil ibèric.
  • Una mica de crema de llet.
  • Uns bolets.

P1120623

Temps d’elaboració.

30 minuts.

P1120626

Elaboració.

  1. Posem una cassola al foc i desfem la mantega, afegim la ceba tallada ben petita i la  deixem sofregir uns 5 minuts.
  2. Una vegada la veiem transparent afegim la barreja de bolets i deixar fer uns 5 minuts. Quan l’aigua que desprenen s’hagi evaporat, retira uns quants bolets i reserva’ls per decorar.
  3. Ara tirem la farina i remenem uns instants perquè s’hi incorpori i quedi una mica torradeta. Afegim el brou calent, la llet, remenem amb unes varetes i deixem bullir uns 15 minuts.
  4. Triturem la crema amb la batedora elèctrica, salpebrem i afegim la meitat de la nata. Jo ho trituro però m’agrada deixa una textura no massa fina, m’agrada que es noti una mica els bolets.
  5. Per decorar el plat, podem servir la crema al plat, posar uns bolets que teníem reservats i unes gotes de crema de llet o be tallar el pernil ibèric a trossos petitets i posar un grapadet al centre del plat.
  6. Si voleu vestir la crema mes de festa també tenim l’opció de decorar amb unes gambes,  les saltegem en una paella amb una mica d’oli, un parell de minuts i salpebrar. Deixem temperar una mica, les pelem deixant la cua i les posem al centre del plat.
  7. Jo avui he fet la primera i la segona opció, però l’any passat per festes faig fer les de gambes i queda molt original i vistosa.

P1120672

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Sopes i cremes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Crema de bolets.

  1. Ricard ha dit:

    Un deliciós plat per uns dies freds. També me’l anoto. Salut i bon profit!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s