Broquetes de peix.

P1120463

El Dissabte vaig fer per dinar una sarsuela de peix i en vam sobrar un parell de lloms de rap, un llom maco de lluç i uns quants llagostins, com estem a dilluns i el peix no t’espera faré una recepta que es molt senzilla i rapida de fer “Broquetes de peix i gambes”.

Es un plat que faig sovint ja que et permet aprofitar el peix que a vegades ens queda despenjat a la nevera i et solventa un segon plat o un plat únic per sopar, acompanyat amb un bona amanida o amb un pa amb tomàquet. Aquestes broquetes es poden fer  amb el peix que mes us agradi, lluç, rap, salmó, sèpia, calamar, gambes o escamarlans. Es pot afegir verdures com el carbassó, ceba o tomàquets.

Jo aquesta vegada les he fet amb el peix que tenia a la nevera i amb un llom

de salmó que sempre tinc al congelador, com verdura he fet servir unes rodanxes de carbassó.

P1120438

La paraula “broqueta” ve del francès “brochette”, que no es un altre cosa que enfilar menjar en un pal ja sigui de metall o fusta. Les podem fer a la planxa, a la barbacoa o al forn.

Les primeres broquetes que vaig conèixer van ser el “pinchos morunos”, fetes amb carn de porc adobada amb pebre vermell picant. Però podem trobar pinxos a Turquia els famosos Kebabs, a Grecia els Souvlaki, els Satay d’origen asiàtic o las espadas que es fan a la brassa a Argentina.

Ingredients per 4 persones.

  • 12 un de llagostins o gambes.
  • 1 llom de rap.
  • 1 llom de lluç.
  • 1 llom de salmó.
  • unes rodanxes de carbassó.
  • 1 llimona.
  • sal i pebre.
  • Oli d’oliva verge extra.

P1120455

Temps d’elaboració.

25 minuts.

P1120453

Elaboració.

  1. Primer de tot revisem que els lloms de peix no tinguin cap espina, de trobar alguna la traurem amb unes pinces de cuina.
  2. Tallem els lloms de peix a daus d’uns 4 cm, pelem els llagostins i reservem.
  3. Ara muntem les broquetes: Anem posant al pinxo una gamba, després un dau de salmó, una rodanxa de carbassó, un dau de rap, una gamba, un dau de salmó, un dau de lluç, una rodanxa de carbassó i una gamba. Podeu alternar el peix com mes us agradi.
  4. Ruixem el peix amb el suc de llimona, salpebrem i deixem uns 10 minuts.
  5. Posem al foc una planxa o be podem fer servir una planxa elèctrica. Quan esta ben calenta posem una mica d’oli i posarem les broquetes. Deixem uns 4 minuts i girem per que es facin per  les dos bandes. Deixem 4 minuts mes i retirem del foc. El peix ha de quedar fet però melós.
  6. Servirem a la taula, es pot acompanyar amb una bona amanida i a dinar.

P1120460

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants, Peix i Marisc. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s