El Dissabte vaig fer per dinar una sarsuela de peix i en vam sobrar un parell de lloms de rap, un llom maco de lluç i uns quants llagostins, com estem a dilluns i el peix no t’espera faré una recepta que es molt senzilla i rapida de fer “Broquetes de peix i gambes”.
Es un plat que faig sovint ja que et permet aprofitar el peix que a vegades ens queda despenjat a la nevera i et solventa un segon plat o un plat únic per sopar, acompanyat amb un bona amanida o amb un pa amb tomàquet. Aquestes broquetes es poden fer amb el peix que mes us agradi, lluç, rap, salmó, sèpia, calamar, gambes o escamarlans. Es pot afegir verdures com el carbassó, ceba o tomàquets.
Jo aquesta vegada les he fet amb el peix que tenia a la nevera i amb un llom
de salmó que sempre tinc al congelador, com verdura he fet servir unes rodanxes de carbassó.
La paraula “broqueta” ve del francès “brochette”, que no es un altre cosa que enfilar menjar en un pal ja sigui de metall o fusta. Les podem fer a la planxa, a la barbacoa o al forn.
Les primeres broquetes que vaig conèixer van ser el “pinchos morunos”, fetes amb carn de porc adobada amb pebre vermell picant. Però podem trobar pinxos a Turquia els famosos Kebabs, a Grecia els Souvlaki, els Satay d’origen asiàtic o las espadas que es fan a la brassa a Argentina.
Ingredients per 4 persones.
- 12 un de llagostins o gambes.
- 1 llom de rap.
- 1 llom de lluç.
- 1 llom de salmó.
- unes rodanxes de carbassó.
- 1 llimona.
- sal i pebre.
- Oli d’oliva verge extra.
Temps d’elaboració.
25 minuts.
Elaboració.
- Primer de tot revisem que els lloms de peix no tinguin cap espina, de trobar alguna la traurem amb unes pinces de cuina.
- Tallem els lloms de peix a daus d’uns 4 cm, pelem els llagostins i reservem.
- Ara muntem les broquetes: Anem posant al pinxo una gamba, després un dau de salmó, una rodanxa de carbassó, un dau de rap, una gamba, un dau de salmó, un dau de lluç, una rodanxa de carbassó i una gamba. Podeu alternar el peix com mes us agradi.
- Ruixem el peix amb el suc de llimona, salpebrem i deixem uns 10 minuts.
- Posem al foc una planxa o be podem fer servir una planxa elèctrica. Quan esta ben calenta posem una mica d’oli i posarem les broquetes. Deixem uns 4 minuts i girem per que es facin per les dos bandes. Deixem 4 minuts mes i retirem del foc. El peix ha de quedar fet però melós.
- Servirem a la taula, es pot acompanyar amb una bona amanida i a dinar.
Retroenllaç: Broquetes de peix. | Celler-Adocse