Turbot a la planxa.

P1060958

Avui es dilluns i encara que es festiu, he decidit fer un plat lleuger, sense massa grassa i a mes es totalment deliciós. El peix escollit ha estat un turbot que vaig comprar dissabte al mercat, pesa quasi 1 quilo 700 grams i he decidit fer-ho a la planxa tallat a trossos, una mica d’all i julivert, un xic de sal i per ultim un bon raig d’un bon oli d’oliva.

Com he comentat altres vegades m’encanta el turbot, es un peix blanc, gelatinós, amb un sabor melós i suau. Es pot fer amb salsa o amb un suquet, però a mi personalment com mes m’agrada es a la brasa o a la planxa amb una mica de sal, pebre, unes gotes de llimona i una picada d’all i julivert, boníssim………

Es pot fer tallat a rodanxes o be sencer si es un turbot petit, això es al vostre gust……………..

P1060951

El turbot, o turbó, el podem trobar als nostres mercats tot l’any, el trobaren de dos tipus el salvatge i el de cultiu, la diferencia bàsicament està en la qualitat de la seva carn, el seu pes i com no el seu preu. Normalment el de piscifactoria es un peix, que podem trobar als nostres mercats a uns 9-12 euros quilo i el salvatge ronda els 25-29 euros quilo. El pes del primer està al voltant des dels 500 g a uns 2 quilos, mentre que el salvatge son peces de 1 a 5 quilos. Les peces mes grans les podem fer a filets, a rodanxes o be fer-lo sencer al forn o a la brasa.

Es un peix que es pesca a la zona nord-oriental del Oceà Atlàntic. Es un peix pla i amb un cos arrodonit. La seva pell d’un color gris verdors no te escates. La pell de la part inferior es de color blanc.

La seva carn es blanca, suau i amb una textura una mica gelatinosa.

P1060884

Temps d’elaboració

25 minuts.

P1060955

Ingredients.

  • 1 Turbot gran.
  • Oli d’oliva verge extra.
  • Sal maldon.
  • Pebre negra.
  • 1 llimona.
  • 2 alls i julivert.

P1060957

Elaboració.

  1. Demanem a la nostra peixatera que ens talli el turbot a rodanxes d’uns tres dits mes o menys.
  2. A l’hora de fer-lo posem una planxa o una paella al foc, amb una mica d’oli.
  3. Rentem el peix i l’eixuguem amb paper de cuina, el salpebrem i tirem una mica de suc de llimona.
  4. Quan l’oli està calent posem el peix a la planxa i deixem fer uns 7 minuts per cada costat, encara que el temps dependrà del gruix de la rodanxa. Com us he dit altres vegades no es tenim que centrar  Sempre podeu punxar una mica el peix per veure si està fet.
  5. Una vegada fet el retirem de la planxa i amb el mateix oli que queda sofregirem els alls tallats a rodanxes i en el últim moment afegirem el julivert també tallat. Apaguem el foc.
  6. Ara aboquem el sofregit d’all i julivert per sobre del peix (jo no poso l’oli de fregir a l’all).
  7. Servim el peix en una plat o una safata, posarem una mica de sal maldon per sobre i un rajolí d’un bon oli. (si us agrada podeu fer servir un oli aromatitzat amb bitxo, per donar-li un  toc picant.
  8. Es un plat fàcil de fer i boníssim………….

P1060954

 

 

 

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Peix i Marisc. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s