Llaminera amb pasta de full.

P1120174

Per fi…….. després de quasi un mes he tingut temps per poder escriure aquesta entrada!!!!

La raó es que hem fet obres a casa i han estat realment esgotadores, mentre tant els nostres amics han estat de vacances, Japó, Canada, Irlanda, EEUU, Mèxic, Ibiza, etc, nosaltres hem estat movem runa, fent regates, comprant material, netejant, netejant i netejant…………. Això si, ara que ja hem acabat el resultat ha estat genial.

Be, avui començaré per una recepta d’allò mes senzilla, econòmica i a la vegada  molt bona i vistosa, “Llaminera amb pasta de full”, un plat fàcil de fer però totalment de festa.

P1120160

La llaminera es el “solomillo” del porc, és aquella part  llarga i prima que medeix uns 20 cm mes o menys. És una part del porc molt tendra i melosa.

P1120162

Ingredients per 4 persones.

  • 1 llaminera de porc grandeta.
  • 1 làmina de pasta de full rectangular.
  • 100 grams de paté.
  • 7 làmines fines de beicon.
  • Un rovell d’ou.
  • Sal i pebre.
  • Oli verge d’oliva.

P1120163

Per la salsa.

  • 1 ceba de figueres.
  • 200 g de xampinyons.
  • Una copeta de vi de Porto.
  • Una mica d’oli i un trosset de mantega.
  • 200 g de crema de llet per cuinar.

P1120161

Elaboració.

  1. Primer de tot posarem un xic d’oli en una paella, salpebre la llaminera i quan l’oli està calent daurem uns 3 minuts per cada costat i retirem perquè es refredi una mica.
  2. Mentrestant comencem a preparar la salsa: posem una mica d’oli i la mantega en una paella, posem a daurar la ceba ben trinxada, salpebrem i deixem fer a foc lent fins que la ceba estigui ben transparent. Ara posem a la paella els xampinyons tallats a làmines fines, afegim la copeta de vi de Porto i deixem fer uns 5 minuts fins que els xampinyons estiguin fets. Arribat aquest moment tornem a salpebrar i afegim la crema de llet. Deixarem un 5 minuts mes i apaguem el foc.
  3. Posem la làmina de pasta de full a sobre d’una safata de forn coberta amb paper vegetal.  Col·loquem les làmines de beicon  una al costat de l’altra, posem a sobre la llaminera i la suquem amb una espàtula per un costat amb el paté, la girem amb compte i suquem amb la resta de paté.
  4. Tanquem la pasta de full embolicant totalment la carn i tanquem les puntes.
  5. Suquem la pasta de full amb ajuda de un pinzell, amb el rovell que tindrem debatut.
  6. Posarem la safata al forn que tindrem preescalfat a 180º i deixem uns 15 minuts. Si us agrada la carn mes feta ho deixeu uns 20 minuts, a mi personalment m’agrada que quedi rosada.
  7. En quant veiem que la pasta està daurada, ja podem retirar del forn i deixarem temperar una mica, abans de tallar la carn.
  8. Per servir-la talleu la carn a rodanxes d’un dit mes o menys de gruix, i les col·loquem en una safata de servei.
  9. La salsa la serviu a part en un bol, perquè cadascú es posi la que volguí.
  10. I llestos es un plat ràpid de fer i queda realment boníssim.

P1120170

 

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Carns i Aus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Llaminera amb pasta de full.

  1. Jg Llaurado ha dit:

    Es un tractat imponent.

  2. Retroenllaç: Resum de receptes pels dies de Nadal. | Al caliu de la cuina

  3. Retroenllaç: Llaminera amb pasta de full. | Celler-Adocse

Deixa una resposta a Jg Llaurado Cancel·la la resposta

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.