Hamburguesa de salmó fresc.

P1110902

Qui diu que un sopar a base d’hamburgueses no pot ser sa!!!!! avui demostraré als que pensen això, que esteu molt i molt equivocats……… així que per sopar, una bona hamburguesa de salmó fresc. La podem acompanyar amb un panet de llavors o rústic i tot allò que mes us agradi, la imaginació al poder:  una mica d’amanida, unes rodanxes de tomàquet, de cogombre, ceba, podem sucar el pa amb formatge fresc i si voleu una mica de salsa tàrtara.  Es una forma excel·lent de fer menjar peix als mes petits de la casa, d’una forma molt divertida.

 

P1110899

Si volem mantenir la línia, podem eliminar el pa, així com la salsa tàrtara o be la podem fer amb una maonesa light  i presentar l’hamburguesa amb un plat acompanyada d’una bona amanida.

P1110882

Es una recepta d’allò mes fàcil de fer i realment molt saborosa i que agrada a quasi tothom…………………………

Valor nutritiu

Encara que està considerat com un peix gras, el Salmó continua sent més magre que la majoria de les carns, i el seu greix representa un important valor afegit per a la salut, per la seva gran quantitat d’àcids grassos Omega 3. Es tracta d’una de les substàncies amb més beneficis per al cos humà, que necessita subministrar-se a través de la dieta, ja que el nostre organisme és incapaç de produir aquests àcids. Aquests greixos són essencials per al bon funcionament del , sistema nerviós per al desenvolupament correcte del cervell dels infants, perquè protegeixen la gent gran de les malalties degeneratives del sistema nerviós –com ara Alzheimer – i combaten l’envelliment. Aquest peix és també una bona font de ferro i és més fàcil de digerir que la carn, sobretot pels estómacs delicats dels nens o de la gent gran.

A més dels greixos saludables, els minerals també constitueixen un motiu de pes per menjar Salmó . Encara que la seva presència sigui menor que a la carn, el ferro del salmó és d’absorció molt fàcil. A més, cal fixar-se en el contingut en fòsfor, essencial per a un bon funcionament de les neurones i dels teixits del cervell, qualitats més reconegudes que sovint eclipsen els seus beneficis en la formació i la solidesa dels ossos.

P1110885

Ingredients per 1o mini hamburgueses o 4 grans.

Per l’hamburguesa.

  • 0,500 g de salmó fresc sense pell ni espines.
  • 1 ceba tendra.
  • 1  rovell d’ou ecològic.
  • 1 llesca grossa de pa de pagès remullat amb llet o be pa ratllat.
  • El suc de 1/2 llimona.
  • Un grapadet de cibulet.
  • Un xic de julivert.
  • Sal i pebre.
  • Un xic d’oli.

P1110896

 

Per acompanyar el panet.

  • Un grapadet de canonges.
  • rodanxes de tomàquet.
  • rodanxes de cogombre.
  • Formatge fresc tipus Filadelfia.

P1110898

Per la salsa Tàrtara.

  • 100 g de maionesa.
  • 1 ou dur.
  • 25 gr de cogombrets.
  • 1 ceba tendra petita o 1/2 grosa.
  • culleretes de mostassa.
  • Un pessic de julivert molt picat.

P1110888

Temps d’elaboració.

40 minuts.

P1110897

 

Elaboració.

  • Comencem la recepta preparant la salsa tàrtara: piquem molt petits els cogombres, la ceba tendra i l’ou dur. Barregem tot això amb la maonesa i amb mostassaAfegim el julivert i barregem de nou. Guardarem a la nevera fins l’hora de servir 
  • Ara comencem a fer l’hamburguesa, piquem el salmó a sobre d’una fusta amb un gabinet, a trossets molt i molt petits. Es pot picar en una picadora, però a mi personalment no m’agrada ja que queda massa puré.
  • Aboquem el salmó en un bol, ho reguem amb el suc de la 1/2 llimona, salpebrem, afegim el cibulet, el julivert i la ceba tendra, tallat tot ben petit.
  • Aboquem l’ou al bol on tenim el salmó, escorrem amb les mans la llesca de pa que tindrem remullada amb llet, procurant que quedi ben escorreguda i ho posem al bol. Barregem tots el ingredients fins que ens quedi ben compacta. Ha de quedar compacta però melosa. 
  • Anem agafant porcions de la massa i les anem aplanat una mica per fer la forma de les hamburgueses.
  • Posem unes gotes d’oli en una paella i quan està calent posarem les hamburgueses, baixem una mica el foc i deixem fer uns 3 minuts per una banda i la girem amb compte per no trencar-la i deixem fer 3 minuts mes per l’altre costat. Han de quedar ben meloses, ja que si les deixeu massa al foc quedaran espesses.
  • Si la volem menjar sense pa, posarem l’hamburguesa en un plat, amb una mica de salsa tàrtara i l’acompanyarem amb una amanida, amb enciam, uns canonges,  tomàquet   que amanirem amb una vinagreta de mel.
  • Si volem servir-la amb pa, primer de tot torrarem una mica el pa en una paella sense oli, després suquem les dos parts interiors amb el formatge fresc, a sobre posem una rodanxa de cogombre, una altra de tomàquet, una mica de canonges i a sobre col·loquem l’hamburguesa. Acabarem posant una cullerada de salsa tàrtara per sobre i ja podem tancar la nostra hamburguesa de salmó, només ens queda gaudir a cada mossegada.

 

 P1110899

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants, Peix i Marisc. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s