Digueu-me si ha alguna cosa millor que fer un aperitiu abans d’un bon àpat, ostres per mi es genial, pot ser un bon vermut amb una rodanxa de taronja i una oliveta, o be un bon còctel, com un granissat de llimona amb ginebra, el còctel negroni, un Dry Martini, una llimonada amb menta, un mojito o un pisco sour.
Així que com ja estem a les portes del cap de setmana que millor que deixar-vos la recepta de un còctel, boníssim i super fàcil de fer el ” Còctel Mimosa” necessitem un bon cava, suc de taronja unes fulles de menta, força gel unes copes i una bona companyia.
Segons he llegit el primer còctel documentat data del segle XVI i al segle XVIII ja es descriu al llibre de Jerry Thomes, considerat el pare de a cocteleria nord-americana, el còctel Old Fashioned, un combinat de bourbon i soda.
El còctel mimosa rep el seu nom per el color groc de les flors de la mimosa. Com altres còctels, l’origen és una mica difús, però tot sembla indicar que la Mimosa es va inventar al famós Hotel Ritz de París, l’any 1925. Un lloc pel qual han passat importants personatges de la vida social mundial i on la gastronomia és molt reconeguda. Altres fonts apunten que es deu a una variació del còctel Buck s Fizz, ja que és molt semblant, i va ser elaborat a Londres el 1921.
Ingredients.
- 1 ampolla de cava brut.
- La mateixa quantitat de suc de taronja natural.
- 1 taronja per decorar.
- Unes fulles de menta.
- opcionalment unes culleradetes de sucre glas.
- Una mica de sucre.
Elaboració.
- Primer de tot posarem l’ampolla de cava a la nevera ja que ha d’estar ben freda.
- Farem el suc de taronja i ho posem en una gerra. Tastem el suc si ja dolc, no fa falta posar sucre, si no ho som massa, posarem el sucre glaç remenem i reservem a la nevera. Aquet pas es pot fer amb suc embotellat de bona qualitat, però a mi personalment m’agrada mes amb suc natural.
- Preparem les copes a on servirem el còctel, posem el suc d’una taronja en un plat fondo i en un altre plat posarem el sucre. Anem mullant les voreres de les copes en el suc de taronja i després es passa per el sucre. Per últim guarnim les copes amb un tros de taronja o de llima.
- Posem una fulla de menta dintre de la copa i les deixem preparades.
- L’hora de servir posarem el cava dintre de la gerra remenem una mica i ja podem servir a les copes. Fem una bona quantitat perquè ja veureu com tots volen repetir.
- Com no fem servir gel, es importat que tant el suc com el cava estiguin molt i molt fred, de fet jo ho posat una estona el cava al congelador.
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Resum de receptes pels dies de Nadal. | Al caliu de la cuina
Retroenllaç: Còctel Mimosa. | Celler-Adocse