Guatlles rostides.

P1110301

Fa un temps que un sentiment de culpabilitat culinari em remou l’estomac, ja que la meva mare en va demanant de tant en tant, que faci unes guatlles per dinar i jo ho vaig allargant. Tinc que dir que a ella li encanta tot el que sigui rostar sense massa carn, curiosament a mi també m’agrada rostar, però també curiosament no m’acaben d’atraure les aus petites, la veritat es que no penso mai en cuinar-les, això que a casa he vist cuinar-les tant a l’avia com a la  mare i n’he menjat, així que ja veieu coses rares de la vida…………

P1110306

Be, ja us he explicat el motiu del perquè de les meves reticències a cuinar les famoses guatlles. Avui he anat al mercat i mentre comprava el pollastre, allà estaven, ben col·locades, petites però molsudes i semblava que en deien: “Va Emi no faràs això per la teva mare? ella que ha cuinat tota la vida per tota la família, va portants a casa i llestos”.

Dit i fet, cap a casa amb quatre guatlles i una recepta al cap, les faré rostides i a demés jo també en menjaré, fora ruqueries!!!

P1110279

Ingredients per 2 persones.

  • 2 guatlles.
  • 1 ceba.
  • 1 pastanaga.
  • 1 tomàquet.
  • 4 dents d’alls.
  • Una fulla de llorer, romaní.
  • 200 ml. de vi negre.
  • 50 ml. d’oli d’oliva verge extra.
  • 1 cullerada de vinagre de Xerès.
  • 100 ml de brou de carn.
  • Un raig de conyac.
  • Sal, pebre.

P1110294

Temps d’elaboració.

50 minuts mes o menys.

P1110297

Elaboració.

  1. Les guatlles les comprarem ja netes de plomes, de vísceres i sense cap.
  2. Les salpebrem i les col·loquem en un bol amb la ceba tallada a làmines, la pastanaga tallada a rodanxes, els alls sencers, els tomàquets tallats a trossos, la fulla de llorer, la farigola, l’oli, el vi negre i la cullerada de vinagre.
  3. Les deixem macerar durant tota la nit a la nevera.
  4. Al dia següent les traiem de la marinada i les posem en una cassola amb un raig d’oli a rostir, a foc fort i les fem daurar per tots els costats. Una vegada ben daurades les traiem de la cassola i les reservem.
  5. A la mateixa cassola aboquem les verdures de la marinada i deixem sofregir a foc lent uns 10 minuts i afegim les guatlles.
  6. Tirem el conyac, el suc de la marinada i deixem uns 20 minuts fins que redueixi la salsa mes o menys la meitat. Afegim el got de brou i deixem fer uns 10 minuts mes, apaguem el foc. Tot aquest procés s’ha de fer a foc lent, perquè l’estofat vagi fent xup xup.
  7. Passem la salsa amb les verdures pel colador xinés, ens quedarà una salsa lligada amb un color fosc i brillant.
  8. Servim una guatlla al plat amb la salsa al costat i a taula.

P1110304

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Carns i Aus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Guatlles rostides.

  1. Ricard ha dit:

    Ep Emi, bon dia des de Washington. Amb guatlles potser no ho fare, pero encara que sigui orfe de tall, el rostit bonissim. Ho provare amb tofu. Ara acabem d,esmorcar i anirem a donar un bon tomb. Per comentar menjars, ahir vam dinar a un oriental uns fideus d,arros amb verdures i tofu amb una salsa de cacahuet, per llepar,se els dits. Molts petons!

  2. Retroenllaç: Guatlles rostides. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.