Fa un temps que un sentiment de culpabilitat culinari em remou l’estomac, ja que la meva mare en va demanant de tant en tant, que faci unes guatlles per dinar i jo ho vaig allargant. Tinc que dir que a ella li encanta tot el que sigui rostar sense massa carn, curiosament a mi també m’agrada rostar, però també curiosament no m’acaben d’atraure les aus petites, la veritat es que no penso mai en cuinar-les, això que a casa he vist cuinar-les tant a l’avia com a la mare i n’he menjat, així que ja veieu coses rares de la vida…………
Be, ja us he explicat el motiu del perquè de les meves reticències a cuinar les famoses guatlles. Avui he anat al mercat i mentre comprava el pollastre, allà estaven, ben col·locades, petites però molsudes i semblava que en deien: “Va Emi no faràs això per la teva mare? ella que ha cuinat tota la vida per tota la família, va portants a casa i llestos”.
Dit i fet, cap a casa amb quatre guatlles i una recepta al cap, les faré rostides i a demés jo també en menjaré, fora ruqueries!!!
Ingredients per 2 persones.
- 2 guatlles.
- 1 ceba.
- 1 pastanaga.
- 1 tomàquet.
- 4 dents d’alls.
- Una fulla de llorer, romaní.
- 200 ml. de vi negre.
- 50 ml. d’oli d’oliva verge extra.
- 1 cullerada de vinagre de Xerès.
- 100 ml de brou de carn.
- Un raig de conyac.
- Sal, pebre.
Temps d’elaboració.
50 minuts mes o menys.
Elaboració.
- Les guatlles les comprarem ja netes de plomes, de vísceres i sense cap.
- Les salpebrem i les col·loquem en un bol amb la ceba tallada a làmines, la pastanaga tallada a rodanxes, els alls sencers, els tomàquets tallats a trossos, la fulla de llorer, la farigola, l’oli, el vi negre i la cullerada de vinagre.
- Les deixem macerar durant tota la nit a la nevera.
- Al dia següent les traiem de la marinada i les posem en una cassola amb un raig d’oli a rostir, a foc fort i les fem daurar per tots els costats. Una vegada ben daurades les traiem de la cassola i les reservem.
- A la mateixa cassola aboquem les verdures de la marinada i deixem sofregir a foc lent uns 10 minuts i afegim les guatlles.
- Tirem el conyac, el suc de la marinada i deixem uns 20 minuts fins que redueixi la salsa mes o menys la meitat. Afegim el got de brou i deixem fer uns 10 minuts mes, apaguem el foc. Tot aquest procés s’ha de fer a foc lent, perquè l’estofat vagi fent xup xup.
- Passem la salsa amb les verdures pel colador xinés, ens quedarà una salsa lligada amb un color fosc i brillant.
- Servim una guatlla al plat amb la salsa al costat i a taula.
Ep Emi, bon dia des de Washington. Amb guatlles potser no ho fare, pero encara que sigui orfe de tall, el rostit bonissim. Ho provare amb tofu. Ara acabem d,esmorcar i anirem a donar un bon tomb. Per comentar menjars, ahir vam dinar a un oriental uns fideus d,arros amb verdures i tofu amb una salsa de cacahuet, per llepar,se els dits. Molts petons!
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Guatlles rostides. | Celler-Adocse