Amanida de patata i pop.

 

DSCN1652

Avui vull cuinar amb vosaltres una amanida una mica diferent,  amb patata, pebrot, ceba tendra, ou dur  i pop, una recepta de regim, però amb gust i color,  per sortir de la típica amanida de fulles verdes o les verdures. El pop el podeu comprar ja bullit, o bullir-lo, com he fet jo a casa.

Aquesta amanida es una mena de salpicó de marisc però fet amb pop, serem curosos amb la quantitat d’oli i res mes, podem afegir allò que mes ho agradi sense cap problema.

Pot ser un plat únic amb molt poques calories i moltes proteïnes, que podem deixar preparat sense amanir i fer-ho l’hora de menjar-lo. Es molt fàcil de fer, així que si no ho heu fet encara,  ànim i a la cuina…..

DSCN1634

Valors nutricionals.

Des d’un punt de vista nutricional, el pop destaca pel seu baix contingut en calories i el seu altíssim contingut en minerals, entre els quals trobem el zinc, un nutrient fonamental en el manteniment de les defenses, a més de participar en el desenvolupament i el creixement dels òrgans sexuals (ajudant al seu torn en cas de problemes de fertilitat en l’home).

Pel que fa a les vitamines, aporta pràcticament la mateixa quantitat de niacina que el peix blau, un nutrient igual de fonamental per a la producció d’energia.

A diferència d’altres mariscs o mol·luscs, el pop destaca pel seu baix contingut en colesterol. Això sí, per la seva aportació en sodi s’aconsella  el seu consum moderat en cas d’hipertensió arterial.

El pop es de difícil digestió, per millorar-la es important bullir-lo amb llorer i amanir-lo amb pebre vermell, que a demes ens aporta un mont de propietats, be això queda pendent per dedicar-li un altre entrada.

Les verdures que acompanyen al pop ens aportaran les vitamines necessàries així com les patates,  que ens ajuden a regular els nivells de sucre en sang.

DSCN1636

Ingredients.

  • 2 patates kennebec.
  • 200 g de pop.
  • 1 ou ecològic.
  • Una mica de pebrot vermell.
  • Una mica de pebrot verd.
  • 1 ceba tendre.
  • 1 culleradeta de pimentó vermell dolç o picant.
  • Sal i pebre.
  • Un raig d’oli d’oliva verge extra.
  • Un raig de vinagre de modena.

DSCN1639

Temps d’elaboració.

1 hora i quart.

DSCN1642

Elaboració.

  1. Congelarem el pop uns dies abans de cuinar-lo, aquest pas es importat ja que es trencan les fibres i queda mes tendra. El dia abans de cuinar-lo, traieu el pop del congelador i deixeu que es vagi descongelant de manera natural.
  2. Una vegada descongelat posarem aigua, una fulla de llorer i sal marina en una cassola que posarem al foc. Quan l’aigua bull introduirem el pop 3 vegades posant-lo i traient-lo de la cassola, a la tercera vegada es deixa l’aigua. Tot seguit el deixarem coure uns 40 minuts, el punxem per veure si ja és tou o si el deixem una miqueta més(si ho feu amb una olla expres estara bullit en un 25 minuts).
  3. Una vegada cuit tanquem el foc i el deixarem reposar 20 minuts més amb la mateixa aigua.
  4. Mentrestant haurem bullit les patates amb pell uns 2o minuts han de quedar cuites pero no desfetes. Esperem que es refredin una mica, les pelem i tallem a rodanxes.
  5. En un casso posem a bullir els dos ous dussos, es deixa bullir 8 minuts des de el moment que començar a bullir l’aigua. Quan estan bullits els refreden, els tallem a rodanxes.
  6. Traurem el pop de l’aigua deixant que es refredi, i un cop fred el tallarem a rodanxes amb unes tisores.
  7. Ara muntem el plat, posem al fons del plat la patata que tindrem tallada a rodanxes, salpebrem, esquitxem amb una mica del pimentó vermell i un raig d’oli.
  8. A sobre de les patates posem les rodanxes del ou, repartim per sobre el pebrot vermell i el verd tallat a trossets. Ara posem  la ceba tallada a lamines ben fines i per últim posem les rodanxes de pop, posem sal, una mica de pebre vermella i un raig d’oli per sobre.

DSCN1655

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Amanides, Aperitius i entrants, Peix i Marisc. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Amanida de patata i pop.

  1. Retroenllaç: Amanida de patata i pop. | Celler-Adocse

Deixa una resposta a Administrador Cancel·la la resposta

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.