Bombons de xocolata amb fruits secs.

DSCN1594

Avui he fet una recepta de xocolata, potser el ingredient que mes agrada a la meva filla, encara que, hi ha algú que no l’agradi???  A mi personalment, que no soc massa de dolç, el xocolata negre amb un punt amarg m’agrada, que farem………

Quan parlo de xocolata en ve a la ment una pel·lícula que vaig veure fa molt temps i que en va donar una imatge del xocolate diferent a la que tenia, la pel·lícula era  “Chocolat”, es un film que et desperta tot un mar de sensacions gustatives fascinats.

Aquest bombons son molt ràpids i fàcils de fer , jo els he guarnit amb fruits secs, però podem fer-ho també, amb fruites confitades, arròs inflat o tot allò que us agradi.

DSCN1596

El origen del xocolata es creu que es Mèxic, probablement el 1500 aC. Segons he llegit a Viquipèdia, els olmeques, nadius del golf de Mèxic, consumien el cacau. El segle III, la beguda de xocolata era consumida principalment per la classe alta dels maies amb fins cerimonials. En la seva composició, es barrejava el cacau amb bitxo, vainilla, mel o altres components. Els asteques (segles XI a XVI), a més de consumir la xocolata com a beguda freda pròpia de classes altes, utilitzaven el cacau com a moneda i ho associaven amb Xochiquetzal, la deessa de la fertilitat.

Va ser Cristòfol Colom el que va portar alguns grans de cacau per mostrar-los als Reis Catòlics, però ningú no va saber què fer-ne i van ser oblidats. S’atribueix a les monges d’Oaxaca, que van arribar a Mèxic,  la idea de crear amb el cacau una beguda dolça, tal com la coneixem actualment, amb cacau, sucre de canya i canyella. Els monges van enviar un carregament de cacau i la formula al port de Barcelona i d’allí va anar al Monestir de Pedra i de seguida va ser difosa per Espanya i després, per la resta d’Europa.

 DSCN1595

Ingredients.

  • 150 g de xocolata fondant al 70% de cacau.
  • Un grapadet d’avellanes torrades i pelades.
  • Festucs pelats.
  • Nous pelades.

DSCN1593

Temps d’elaboració.

30 minuts.

DSCN1609

Elaboració.

  1. Primer de tot posarem una safata coberta amb paper de forn, al congelador. D’aquesta manera al posar el xocolata es refredarà i no relliscarà sobre el paper.
  2. Posarem el xocolata en un bol al bany maria i deixem desfer, remenat per evitar que es cremi.
  3. Una vegada desfeta la xocolata deixem temperar fora del foc.
  4. Quan el xocolata este temperat anem omplim una cullera petita, la vessem damunt el paper de forn que estarà ben fred i amb la part inferior de la cullera, l’aixafen fent cercles fins aconseguir un medalló pla de xocolata. Repetim l’0peració fins que ja no quedi xocolata.
  5. A sobre dels cercles anem posant una avellana, un festuc i la mitat de una nou.
  6. Posem a la nevera i deixem refreda.
  7. L’hora de servir col·locarem els bombons de xocolata en una safata que us agradi i podem servir sols o acompanyats amb unes maduixes sucades amb xocolata.

DSCN1607

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Postres. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Bombons de xocolata amb fruits secs.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s