Pastís fred de salmó.

P1110160

S’acaba el 2014 i comencem un any nou ple de esperances i de noves il·lusions i per celebrar-lo que millor que un bon àpat. Aquest any en lloc de fer uns entrants i un plat principal, he presentat una taula amb diferents plats d’entrants. La veritat es que m’ha donat una mica de feina, però ha quedat d’allò mes be i divertit. He fet uns gotets de crema de carbassa amb foie, uns musclos amb salsa marinera, una safata amb salmó marinat i torradetes amb panses, unes navalles a la planxa, unes gambes vermelles al whisky, unes torrades amb salmó fumat i foie, uns panets de llavors amb sobrassada i ou de guatlles  i un parell de pastissos de salmó.

P1110149

El pastis de salmó es un plat molt senzill de fer que tant pot servi com un entrant tallat a trossos, com per un sopar o per un pícnic. Podem fer el farcit amb allò que mes us agradi, ou dur, salmó, gambes, olives, pebrot, enciam, tonyina…………Pot ser una opció genial per preparar un dinar o un sopar amb els nens, aprofitant que ara estan de vacances.

P1110150

Ingredients per 12 persones.

  • Pa de motlle sense corna.
  • Salmó fumat, tallat amb rodanxes ben primes.
  • Tonyina en oli d’oliva.
  • Maionesa.
  • Ou dur.
  • Enciam.
  • Gambes pelades.
  • Olives farcides.

Salsa rosa.

  • 6 cullerades de maionesa.
  • 2 cullerades de ketchup.
  • un raig de brandi.
  • el suc de mitja taronja.

P1110687

Elaboració:

  1. Primer començarem a preparar la maonesa i la salsa rosa. Per fer la maonesa posarem un ou sencer en el got de la batedora, posarem una mica de sal i posarem una mica d’oli, introduïm la ma de la batedora i deixant-la al fons del got batem uns segons després afegim poc a poc la resta del oli i seguim batent fins que agafi la textura ideal.
  2. Per fer la salsa rosa posarem tots els ingredients en un bol i reservem.
  3. Ara preparar el farcit, en un bol barregem la tonyina esmicolada amb la maionesa  i ho remenem ben remenat fins aconseguir una pasta.
  4. En un altre bol posem l’enciam picat, els llagostins cuits pelats i també picats i la salsa rosa. Remenem i mesclem bé tots els ingredients.
  5. Per muntar els pastissos, cobrim dos motllos tipus plum cake amb paper film, i cobrim amb compta tot el motllo amb llesques de salmó fumat. A la base del motllo posarem una capa de pa de motllo, a sobre posarem una capa de la pasta de tonyina i maonesa, a sobre posarem un altre capa de pa i sobre una capa de la barreja de gambes, salsa rosa i enciam. A sobre acabem el pastis amb una ultima capa de pa i oprimint amb els dits per compacta el pastis. Taquem amb el salmó que sobresurti del motllo i desemmotllem amb compta estirant una mica el paper film, posem la base en una safata i trèiem el motllo i retirem el film. Per decorar-lo jo he posat unes gambes pelades i ou filat.
  6. Per no fer el segon pastis igual, he substituït el salmó, he posat a la base del motllo a sobre del paper film una capa de pa, sobre una capa de pasta de tonyina i una capa d’ou dur. Cobrim amb un altre capa de  pa i sobre una capa de barreja de gambes, enciam i salsa rosa, un altre capa d’ou  i una ultima capa de pa, ho  compactem amb els dits i desemmotllem. Per decorar he cobert tota la superfície amb maonesa, i he adornat amb unes gambes, unes rodanxes d’ou i unes olives farcides.
  7. La safata la podem decorar amb una mica d’enciam o ou filat i servim.

P1110158

 

Anuncis

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Pastís fred de salmó.

  1. Pilar Criado ha dit:

    aquests pastissos sempre trionfen! Espero que els reis hagin estat generosos a casa teva maca, un petó!

    Les recetes que m’agraden

    • Bon dia Pilar, si la veritat es que els reis han estat generosos, serà que hem estat bons minyons……..Que tal has passat les festes? espero que be, per cert els teus bombons de mango i foie, en semblant genials.
      Un peto
      Emilia Sádaba
      Al caliu de la cuina

  2. Retroenllaç: Resum de receptes pels dies de Nadal. | Al caliu de la cuina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s