A casa ens encanta l’arròs, ja sigui de marisc, de muntanya, de verdures o amb peix, si es caldos millor que sec. Es una recepta que fem normalment els caps de setmana, si som pocs comensals ho faig a la vitro i si som mols preparem el cremador de gas butà , una bona paella, uns bons ingredients i a cuinar.
Aquest arròs esta fet per aprofitar unes sèrie de verdures que corrien per la nevera, mongetes tendres, pebrot verd, pebrot vermell i altres restes de verdures congelades una resta de pastanagues baby, uns pèsols i unes carxofes. Amb tot això he fet un arròs caldos que ha quedat realment bo.
A vegades ens van quedant restes de verdures a la nevera que val la pena aprofitar-los, ja sigui com avui amb un arròs, amb una minestra o be fent una magnifica crema de verdures, la qüestió es no llançar res de res.
Es un plat molt complert per tothom, ja que combinem el valor nutritiu del arròs, les proteïnes del pollastre i les vitamines de les verdures.
Si no teniu restes, quedarà magnífic fent servir verdures fresques i de temporada, així que animeu-se i ja em direu.
Ingredients per 4 persones.
- 0,400 g d’arròs bomba.
- 1/2 pollastre de pagès a trossos petits.
- 1 ceba.
- 4 dents d’alls.
- 2 tomàquets ben madurs.
- mig pebrot vermell.
- 1 pebrot verd tipus italià.
- 100 g mongetes verdes.
- 100 g pèsols.
- 2 carxofes.
- 8 pastanagues baby congelades o 2 pastanagues fresques.
- unes punts d’esparracs.
- 1,5 litre de brou de pollastre.
Per la picada.
- 3 grans d’all.
- unes branques de julivert.
- Un pessic de safra.
Temps d’elaboració.
90 minuts.
Elaboració.
- Primer de tot rentem el pollastre, el saquem amb paper de cuina i el tallem a trossos petits. El salpebrem i reservem.
- Posem una cullerada d’oli d’oliva a la cassola ( es millor posar poc oli, ja que el pollastre sempre deixa anar greix, i si es necessari afegir oli després) quan esta calent posem el pollastre i deixem que es vagi daurant. Una vegada ben ros el retirem de la cassola i reservem.
- En el mateix oli on hem fet el pollastre, sofregim la ceba picada i els alls tallats a rodanxes, uns 15 minuts.
- Una vegada que la veiem ben transparent, afegim el pebrot vermell i verd, tallats a trossos i sofregim fins que es comenci a estovar, mes o menys 15 minuts mes.
- Afegim el tomàquet ratllat i sofregim fins que estigui ben concentrat, amb un color fosquet. Ha de quedat amb la textura de melmelada.
- Arribat aquest moment, incorporem les mongetes verdes, els pèsols, les carxofes i les pastanagues, netes i tallades a trossos.
- Afegim el pollastre i un cullerot de brou de pollastre.
- Deixem fer uns 10 minut i afegim l’arròs i sofregim un parell de minuts.
- Preparem la picada: posarem els alls, el julivert i el safra al morter i piquem fins que quedi com una pasta Reservem
- Afegim la resta de brou que tindrem calent, a la cassola del arròs i la picada, pugem el foc, rectifiquem de sal i deixem coure uns 15 minuts.
- Sempre hem de controlar que l’arròs tingui suficient caldo (encara que ho he dit moltes vegades, us torno a recorda que l’arròs no es pot remenar, perquè deixaria anar el midó i quedaria pastós, simplement amb la cullera de fusta anirem fent petites incursions per evitar que s’aferri al fons).
- Apaguem el foc, posem les puntes d’esparracs per sobre del arròs i tapem amb paper d’alumini. Deixem reposar 5 minuts abans de servir.
L’arròs amb pollastre es dels meus preferits, i t’ha quedat de por, divi! Un petó
Les receptes que m’agraden
Diria que us han copiat la receota, Joan Lluíd Lleixà la va pebjar el 12 de gener al grup de facebook de Cuina Tradicional Catalana https://www.facebook.com/groups/cuina.tradicional/permalink/10157432660259681/
Si sembla que si, pero no passa res.
Gracies
Retroenllaç: Arròs amb pollastre i verdures. | Celler-Adocse