Sopa de verdures amb fideus torrats.

P1110037Aquesta setmana passada he passat un refredat de campionat, i no se perquè -regla de tres astral-, quan em passa això nomes em ve de gust menjar sopes ben calenta. Així que he fet sopa de brou, sopa de pa, sopa de ceba i sopa de verdures, que es la que us presento avui, “Sopa de verdures i fideus torrats”.

Es una sopa molt recomanable per tota la família, tant per nens com per les persones mes grans, ja que ens hidrata, ens aporta vitamines, minerals, fibra i antioxidants. Millora les digestions, es depurativa i ajuda a baixar el colesterol.

Així que ja com vegeu, tots son avantatges…………..

P1110022Es una sopa de verdures una mica diferent a la típica i molt complerta, verdures, llegum i pasta, que mes volem………….que vaig traure d’un llibre de Karlos Arguiñano, amb alguna modificació de collita pròpia i l’he fet moltes vegades.

P1110028

Ingredients per 6 persones.

  • 100 g de fideus fins.
  • 1 carbassó.
  • 2 pastanagues.
  • 200 g de mongetes verdes.
  • 3 cebes tendres.
  • 1 pebrot verd.
  • 1/2 pebrot vermell.
  • Unes branques de julivert.
  • 2 grans d’all.
  • 60 g de mongetes del ganxet bullides.
  • oli d’oliva verge extra.
  • sal.
  • 1/2 culleradeta de curri.
  • 1 fulla de llorer.

P1110024

Temps d’elaboració.

20 minuts.

P1110027

Elaboració

  1. Primer de tot comencem a preparar el brou: posem una cassola amb aigua al foc, salem i posem una ceba tendra sencera i les tiges de les altres dos,  la fulla de llorer, les branques de julivert i els dos dents d’alls una mica aixafats sense pelar. Deixem bullir uns 15 minuts.
  2. Mentre fem el brou, comencem pelar i tallar les verdures; tallem a trossets petits, les cebes, les pastanagues, les mongetes verdes, el carbassó i els pebrots.
  3. Quan ja tenim tallades tots les verdures, posarem un raig d’oli en una cassola i les aboquem, salpebrem i deixem fer uns 5 minuts.
  4. Mentre en una paella sense oli posem els fideus i remenen contínuament perquè no es cremin i els torrem una mica, han de quedar daurats no cremats.
  5. Una vegada torrats els fideus, els afegim a la cassola de les verdures, donem unes voltes perquè absorbeixin els sabors. Colem el brou i ho aboquem damunt dels fideus i les verdures.
  6. Provem de sal, rectifiquem si es necessari i deixem coure uns 15 minuts.
  7. Quan faltin uns 5 minuts, afegim a la cassola,  les mongetes del ganxet i el curri.
  8. Deixem els 5 minuts restants i ja podem apagar el foc.
  9. Es fàcil i molt complerta, així que bon profit.

 

P1110035

 

 

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Cuina baixa en calories, Cuina vegetaria, Sopes i cremes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s