Aquesta setmana passada he passat un refredat de campionat, i no se perquè -regla de tres astral-, quan em passa això nomes em ve de gust menjar sopes ben calenta. Així que he fet sopa de brou, sopa de pa, sopa de ceba i sopa de verdures, que es la que us presento avui, “Sopa de verdures i fideus torrats”.
Es una sopa molt recomanable per tota la família, tant per nens com per les persones mes grans, ja que ens hidrata, ens aporta vitamines, minerals, fibra i antioxidants. Millora les digestions, es depurativa i ajuda a baixar el colesterol.
Així que ja com vegeu, tots son avantatges…………..
Es una sopa de verdures una mica diferent a la típica i molt complerta, verdures, llegum i pasta, que mes volem………….que vaig traure d’un llibre de Karlos Arguiñano, amb alguna modificació de collita pròpia i l’he fet moltes vegades.
Ingredients per 6 persones.
- 100 g de fideus fins.
- 1 carbassó.
- 2 pastanagues.
- 200 g de mongetes verdes.
- 3 cebes tendres.
- 1 pebrot verd.
- 1/2 pebrot vermell.
- Unes branques de julivert.
- 2 grans d’all.
- 60 g de mongetes del ganxet bullides.
- oli d’oliva verge extra.
- sal.
- 1/2 culleradeta de curri.
- 1 fulla de llorer.
Temps d’elaboració.
20 minuts.
Elaboració
- Primer de tot comencem a preparar el brou: posem una cassola amb aigua al foc, salem i posem una ceba tendra sencera i les tiges de les altres dos, la fulla de llorer, les branques de julivert i els dos dents d’alls una mica aixafats sense pelar. Deixem bullir uns 15 minuts.
- Mentre fem el brou, comencem pelar i tallar les verdures; tallem a trossets petits, les cebes, les pastanagues, les mongetes verdes, el carbassó i els pebrots.
- Quan ja tenim tallades tots les verdures, posarem un raig d’oli en una cassola i les aboquem, salpebrem i deixem fer uns 5 minuts.
- Mentre en una paella sense oli posem els fideus i remenen contínuament perquè no es cremin i els torrem una mica, han de quedar daurats no cremats.
- Una vegada torrats els fideus, els afegim a la cassola de les verdures, donem unes voltes perquè absorbeixin els sabors. Colem el brou i ho aboquem damunt dels fideus i les verdures.
- Provem de sal, rectifiquem si es necessari i deixem coure uns 15 minuts.
- Quan faltin uns 5 minuts, afegim a la cassola, les mongetes del ganxet i el curri.
- Deixem els 5 minuts restants i ja podem apagar el foc.
- Es fàcil i molt complerta, així que bon profit.
Retroenllaç: Sopa de verdures amb fideus torrats. | Celler-Adocse