Cigrons amb peus de porc i gambes.

P1090184

Cuinar em fa feliç, si, tal com sona feliç, es com entrar en una fase mental diferent, desconnectar del dia a dia i a demés amb el plus d’obsequiar als meus, no es pot demanar mes….. Avui us presento un plat que accentua la meva felicitat, ja que es d’aquelles receptes que son una combinació màgica de colors, textures i sabors  “Cigrons amb peus de porc i gambes”. Un plat típic de mar i muntanya, tan típic de casa nostra, a demés de ser un plat de aquells de xup-xup, en definitiva un plat molt i molt agraït.

P1090171

Ja he comentat altres vegades que a mi m’agraden amb diferencia els cigrons  de mida petita, aquí diuen “Cigró menut del Vallès”. Es un cigró que és caracteritza per l’ús d’adob orgànic, és un producte de secà que es recull a principis de juliol.

Cada any des de el 2011 a Terrassa celebrem les Jornades gastronòmiques del Cigró menut del Vallès, que vol apropar al públic aquest producte fet a les nostres terres.

Els restaurants participants ofereixen menús elaborats per a l’ocasió on el Cigró menut és el protagonista dels plats. Son menús tancats, entrant primer plat, segon i postra,  acompanyat de la cervesa Estrella Damm Inèdit. Així que si teniu ganes de veure la ciutat i fer un bon àpat ja teniu una cita per l’any que ve.

Cigró Menut

El seu sabor és intens i molt característic i la seva textura suau i de pell imperceptible. Com comento sovint, sempre que us sigui possible hem de consumir productes de km 0, que vol dir  productes cultivats o criats al nostre entorn o de la nostra zona, sempre que tinguem cigrons que es cultiven al nostre poble, o a la nostra comunitat, i evitar consumir-los d’altres comunitats o inclús d’altres països.

P1090172

Ingredients.

  • 500 gr. de cigrons menuts del Vallès cuits (per veure com bullir-los clicar aquí)
  • 12 Gambes.
  • 2 Peus de porc cuits i desossats.
  • 1 Ceba.
  • 3 grans d’alls.
  • Julivert.
  • 3 cullerades d’oli d’oliva.
  • Sal i pebre.
  • 1/2 got de brou de bullir els cigrons.
  • Un raig de brandi.

P1090174

 Temps d’elaboració.

35 minuts.

P1090175

Elaboració.

  1. Primer de tot comencem per bullir els peus de porc, els podem fer en una cassola tradicional o be en una cassola rapida, jo aquesta vegada ho he fet a l’olla rapida. Rentem els peus, que ja tindrem tallats per la meitat,  sota l’aixeta d’aigua.
  2. Els posem dintre de la cassola, els salpebrem, posem una fulla de llorer, 2 dents d’alls i cobrim d’aigua. Tanquem la cassola i una vegada que comença a bullir deixem fer uns 45 minuts. Una vegada bullits els escorreguem i quan estiguin tebis els desossem. Reservar fins el moment de fer servir.
  3. Ara posarem una cassola de fang o de ferro al foc, tirem una mica d’oli i quan està calent afegim la ceba ben picada, li posem una mica de sal i deixem sofregir.
  4. Aquí vull fer un comentari respecte a la grassa que tenim que posar per un sofregit, moltes vegades us poso les mides (dos o tres cullerades d’oli),  però poc a poc hem d’anar veiem nosaltres mateixos que ens demana el propi guisat, ja que depenent del tipus de ceba, que tenim a la cassola pot necessitar una mica mes d’oli o menys. Mai ha de quedar el que cuinem ofegat per l’oli, però tampoc ha de quedar una ceba seca, ella mateixa us demana si necessita una mica mes d’oli, i sempre si no estem segur es millor posar poc oli i anar afegint a mida que veiem que el sofregit ho necessita.
  5. Be després d’aquest comentari seguim amb la recepta, quan la ceba comenci a estar rossa hi afegim les gambes i les saltegem, un 1 minut per cada banda i retirem (es important que les gambes quedin poc fetes, per evitar que quedin seques).
  6. A la mateixa cassola on tenim la ceba, afegim els peus de porc que tindrem cuits i desossats. Ho escalfem tot remenant perquè se’ns desfaci la gelatina i ho rectifiquem de sal i pebre.
  7. Mentrestant fem una picada amb els alls, el julivert i aixafem i afegim una mica d’oli. Reservem.
  8. Passats uns minuts aboquem a la cassola els cigrons, amb un got del suc de bullir-los,(si els compreu bullits, podeu afegir un got de brou)  afegim la picada, el raig de brandi, salpebrem i remenem bé.
  9. Posem per sobre les gambes.
  10. Deixem fer xup xup uns 5 minuts i podem servir.

P1090179

 

 

Anuncis

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Menuts, Verdures i Llegums. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Cigrons amb peus de porc i gambes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s