Pollastre al forn amb herbes i llimona.

P1090424

Es Diumenge i es un d’aquells dies que no tinc molt clar que fer per dinar a demes de no tindre gaires ganes de trastejar a la cuina. El Divendres vaig comprar un pollastre sencer molt maco al mercat.  Així que mirant la nevera vaig decidir fer el pollastre al forn, amb unes herbes i acompanyant de unes patates fregides. També es pot acompanyat amb unes patates tallades per la meitat i amb pell.

P1090402

Es una d’aquelles receptes que es fan soles i que solucionen un àpat de forma deliciosa i rapida. A demes et permet posar-lo al forn i anar fent altres coses o simplement tombar-te a llegir un bon llibre. Les herbes aromàtiques, el all, la mantega i la llimona dona al pollastre un sabor i una textura sua i magnifica.

Es un plat que fa de festa, sobre tot si  comencem l’àpat amb un vermut, després el pollastre amb unes patates fregides i una amanida. To esta clar, acompanyat amb una copeta de cava.

P1090407

Ingredients per 4 persones.

  • 1 pollastre de pagès.
  • 100 g mantega en pomada.
  • la ratlladura d’una llimona.
  • 1 llimona sencera.
  • 1 cap d’alls.
  • 2 fulles de llorer.
  • unes branques de romaní.
  • unes branques de farigola.
  • unes fulles d’orenga.
  • 1 llimona
  • sal i pebre.
  • 1 got de brou de pollastre.

P1090409

Temps d’elaboració.

1 hora 35 minuts.

P1090413

Elaboració.

  1. Primer de tot rentem el pollastre, el salpebrem generosament per dintre i per fora i el posem en una safata de forn.
  2. Tallem per la meitat la llimona i la fiquem dintre del pollastre, juntament amb la meitat de la cabeça d’alls.
  3. Seguidament barregem la mantega, que la tindrem fora de la nevera perquè estigui en punt de pomada ( o sigui tova però no liquida). Afegim a la mantega les fulles de les herbes aromàtiques, tallades a trossets, i la pell de la llimona ratllada.
  4. Suquem amb aquesta barreja el pollastre, afegim el got de brou a la safata juntament amb les dos fulles de llorer i l’altre meitat de la cabeça d’alls. Fiquem la safata al forn.
  5. Ho deixem fer al forn durant 1 hora i mitja (per un pollastre de uns 2 quilos i mig, si el pollastre es mes petit reduïu el temps de forn) a 180º, amb el foc de baix i el de dalt, es important anar regant el pollastre de tant en tant, amb el suc que queda a la safata. Si veiem que es queda sense líquid, podem afegir una mica mes de brou.
  6. Una vegada fet el pollastre retirem del forn i ja podem servir. Veureu que ha quedat amb un magnífic color daurat per fora i en canvi la carn queda molt i molt melosa.  Podem acompanyar-lo amb unes patates fregides i una bona amanida.

P1090415

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Carns i Aus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Pollastre al forn amb herbes i llimona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s