Es Diumenge i es un d’aquells dies que no tinc molt clar que fer per dinar a demes de no tindre gaires ganes de trastejar a la cuina. El Divendres vaig comprar un pollastre sencer molt maco al mercat. Així que mirant la nevera vaig decidir fer el pollastre al forn, amb unes herbes i acompanyant de unes patates fregides. També es pot acompanyat amb unes patates tallades per la meitat i amb pell.
Es una d’aquelles receptes que es fan soles i que solucionen un àpat de forma deliciosa i rapida. A demes et permet posar-lo al forn i anar fent altres coses o simplement tombar-te a llegir un bon llibre. Les herbes aromàtiques, el all, la mantega i la llimona dona al pollastre un sabor i una textura sua i magnifica.
Es un plat que fa de festa, sobre tot si comencem l’àpat amb un vermut, després el pollastre amb unes patates fregides i una amanida. To esta clar, acompanyat amb una copeta de cava.
Ingredients per 4 persones.
- 1 pollastre de pagès.
- 100 g mantega en pomada.
- la ratlladura d’una llimona.
- 1 llimona sencera.
- 1 cap d’alls.
- 2 fulles de llorer.
- unes branques de romaní.
- unes branques de farigola.
- unes fulles d’orenga.
- 1 llimona
- sal i pebre.
- 1 got de brou de pollastre.
Temps d’elaboració.
1 hora 35 minuts.
Elaboració.
- Primer de tot rentem el pollastre, el salpebrem generosament per dintre i per fora i el posem en una safata de forn.
- Tallem per la meitat la llimona i la fiquem dintre del pollastre, juntament amb la meitat de la cabeça d’alls.
- Seguidament barregem la mantega, que la tindrem fora de la nevera perquè estigui en punt de pomada ( o sigui tova però no liquida). Afegim a la mantega les fulles de les herbes aromàtiques, tallades a trossets, i la pell de la llimona ratllada.
- Suquem amb aquesta barreja el pollastre, afegim el got de brou a la safata juntament amb les dos fulles de llorer i l’altre meitat de la cabeça d’alls. Fiquem la safata al forn.
- Ho deixem fer al forn durant 1 hora i mitja (per un pollastre de uns 2 quilos i mig, si el pollastre es mes petit reduïu el temps de forn) a 180º, amb el foc de baix i el de dalt, es important anar regant el pollastre de tant en tant, amb el suc que queda a la safata. Si veiem que es queda sense líquid, podem afegir una mica mes de brou.
- Una vegada fet el pollastre retirem del forn i ja podem servir. Veureu que ha quedat amb un magnífic color daurat per fora i en canvi la carn queda molt i molt melosa. Podem acompanyar-lo amb unes patates fregides i una bona amanida.
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Pollastre al forn amb herbes i llimona. | Celler-Adocse