Orada gratinada amb cuscús al curri.

P1090231

Ahir vaig anar a fer la compra al mercat i a la peixateria tenien unes orades precioses i a molt bon preu, així que vaig decidir  fer-les dema per dinar. En realitat com mes m’agrada aquest peix es fet a la brasa, sencer, amb un bon raig de llimona, salpebrat i una bona picada d’all i julivert que es posa al final.

En un principi les volia fer al forn però una vegada a casa vaig decidir que les faria gratinades amb all i oli i les acompanyaré amb un cuscús amb fruits secs, be com soc la cuinera tinc la prebenda de canvia de recepta no us sembla?

Es un plat fàcil de fer i molt complert, si el voleu una mica mes lleuger podem eliminar el all i oli.

La recepta del cuscús es de la xef especialitzada en alimentació natural, la Montse Vallory.

P1090189

Es un peix que el podem trobar de piscifactoria o be salvatge, si teniu la oportunitat de provar aquestes ultimes val la pena. Viuen al Mediterrani i a les costes l’est del nord de l’Oceà Atlàntic.
La millor època per trobar aquet peix als nostres mercats es de Novembre a Gener.

P1090209

Als anys vuitanta es va aconseguir la reproducció artificial de la daurada i es van desenvolupar sistemes de cria intensiva, sobretot en gàbies al mar. D’aquesta manera, l’orada, anomenada així per la franja groga que te entre els ulls, es va convertir en un dels principals peixos de l’aqüicultura europea.

La daurada, per la seva elevada quantitat de vitamina E, és un aliment beneficiós per al nostre sistema circulatori. Aquest peix també té propietats antioxidants, és beneficiós per a la vista i pot ajudar en la prevenció de la malaltia de Parkinson.

 P1090202

 

Ingredients per 4 persones.

  • 1 Orada si es salvatge de uns 2 o 3 quilos o be 4 orades si son de viver.
  • sal i pebre.
  • 1 llimona.
  • Un rajolí de vi blanc.
  • 1 ou.
  • 1 dent d’all.
  • oli d’oliva verge.
  • 1 got (250 ml de cuscús).
  • 1 got i  ¼ d’aigua.
  • 2 cebes trinxades.
  • ½ culleradeta de curri.
  • ½ culleradeta de comi.
  • una mica de pebre negra.
  • ½ got de panses rentades.
  • nous torrades i trossejades.
  • Julivert fresc o cibulet picat.
  • 2-3 cullerades d’oli d’oliva verge extra.
  • 2-3 cullerades de salsa de soja.

P1090204

Elaboració.

Per fer el cuscús.

  1. Comencem a fer el cuscús, posem 3 cullerades d’oli en una cassola i posarem a sofregir la ceba, ben picadeta.
  2. La deixem fer, fins que comenci a enrossir, incorporem el cuscús i les panses i, sense parar de remenar, torrem lleugerament.
  3. Afegim una mica d’oli al mig de la cassola i posem la mitja culleradeta de curri, el comi i el pebre. Remenem uns 9 segons.
  4. Aboquem la mesura d’aigua bullent amb una mica de sal. Tapem la cassola, apaguem el foc i deixem reposar 10 minuts perquè s’infli.
  5. Quan hagi passat l’estona de repòs, feu com si pentinéssiu el cuscús amb una forquilla i afegim les nous i les herbes picades.
  6. En un bol batem l’oli amb la salsa de soja, amanim el cuscús i remenem.

P1090217

Per fer l’orada.

  1. Demanarem al nostre peixater que ens netegi l’orada obrim-la i fent dos filets.
  2. Posarem els filets en una safata, els salpebrarem, posarem per sobre el suc de la llimona i el raig de vi blanc. Deixem unes 2 o 3 hores, perquè el peix agafi el sabors.
  3. Mentre tant preparem el all i oli: posarem el ou, la dent d’all, la sal i una mica d’oli al got de la batedora, seguidament introduirem fins al fons del got el braç de la batedora elèctrica, i batérem sense moure durant uns segons. Quan comenci a emulsionar, començarem a moure​​, poc a poc, de dalt a baix fins que agafi cos. Reservem.
  4. En una safata del forn posarem els filets d’orada, amb el suc del adob, posarem per sobre una xic d’oli i ho posarem al forn preescalfat a 180º. Deixem uns 5 minuts.
  5. Trèiem la safata del forn i posem l’all i oli per sobre dels filets i tornem a posar la safata al forn. Deixem gratinar uns 4 minuts fins que quedi daurat. Retirem del forn.
  6. Per servir, posarem un filet d’orada al plat i en un costat colorarem el cuscús en forma de flamet.

P1090219

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Peix i Marisc. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s