Ahir vam tornar de les nostres vacances a Estambul i la Capadòcia, ostres han estat magnifiques, però això queda pendent per un altre entrada, vaig molt enrederida, però amb paciència us aniré explicant
Com sabeu estem en plena temporada de carabassons, i el hort esta en plena producció així que en veig obligada moralment a fer receptes amb aquesta hortalissa. Avui venen uns amics a dinar, així que per fer un entrant he decidit fer uns carbassons farcits de formatges, i realment han quedat boníssim, proveu de fer-los que es senzill de fer i te un resultat espectacular, a mi personalment m’han agradat mes que farcits de carn.
Si voleu adaptar aquesta recepta dintre de la secció de baix en calories, podem substituir el formatge feta per un light, el que mes us agradi.
|
Valors nutricionals.
Amb una aportació energètica particularment baixa, però ric en vitamines, minerals i fibres, el carabassó és una hortalissa molt interessant en una dieta equilibrada. És molt digestiva quan és consumida jove (les fibres són aleshores especialment tendres), cosa que la fan indicada per als més petits i per a les persones que tenen un sistema digestiu fràgil.
El carbassó conté quantitats significatives de vitamina C, flavonoides, àcid fòlic i minerals com el potassi, el ferro o el zinc. És de digestió fàcil i presenta propietats diürètiques.
Valors nutricionals (per 100 g): Pròtids: 1,76 g, Lípids: 0,11 g, Glúcids: 2,14 g, Vitamina A: 100 UI, Vitamina B1: 60 mcg, Vitamina B2: 40 mcg, Vitamina C: 20 mg, Calci: 18 mg, Fòsfor: 21 mg, Ferro: 0,6 mg, Energia: 17 kcal.
Ingredients per 6 persones.
- 2 carbassons de pagès i son de mercat necessitaria un 3 o 4 carbassons.
- 200 g de formatge Feta.
- Un trosset no massa gran de formatge gorgonzola.
- 1 ceba.
- 2 dents d’alls.
- Formatge parmesà.
- Oli d’oliva verge.
- Sal i pebre.
Temps d’elaboració.
30 minuts.
Elaboració.
- Tallem els carbassons en quatre trossos.
- Posem una cassola amb aigua a bullir amb sal. Quan bull posem els carbassons i deixem uns 5 minuts.
- Mentre posem oli amb una paella unes 3 cullerades d’oli i aboquem la ceba ratllada i els dos alls tallats a rodanxes, deixem fer uns 15 minuts a foc lent.
- Una vegada bullits els carbassons els trèiem de la cassola i els escorreguem. Una vegada ben escorreguts, trèiem la carn amb una cullereta, de dintre dels carbassons, amb compte de no trenca el fons. Els deixem escórrer be, pensem que els carbassons tenen una proporció molt gran d’aigua.
- Posem la carn dels carbassons a la paella amb la ceba i els alls, ho remenem uns 5 minuts i afegim el formatge feta tallat a trossets i una miqueta de gorgonzola, remenem, salpebrem i apaguem el foc.
- Posem els carbassons en una safata de forn i els anem farcint amb la barreja de ceba i formatges, posem per sobre una mica de parmesà i per sobre una mica de ………
- Posem la safata al forn preescalfat a 180º i deixem uns 10 minuts o fins que veieu que estan daurats.
Un plat fantàstic. Fa una mengera…
Gracies, m’alegro que us agradi.
Una abraçada.
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Receptes amb carabassons. | Al caliu de la cuina
Hola!!
Aqui un fan nascut al Maresme, pero resident de Noruega.
Gracies pel blog! Estic aprenent a cuinar molt i bo!
Gracies Gerard, estic feliç de saber, que encara que estàs lluny de casa, el meu bloc serveix per apropar-te una mica mitjançant la cuina.
Molts petos des de Terrassa.
Retroenllaç: Carbassons farcits de formatges. | Celler-Adocse