Carbassons farcits de formatges.

 

P1070995

Ahir vam tornar de les nostres vacances a Estambul i la Capadòcia, ostres han estat magnifiques, però això queda pendent per un altre entrada, vaig molt enrederida,  però amb paciència us aniré explicant

Com sabeu estem en plena temporada de carabassons, i el hort esta en plena producció així que en veig obligada moralment a fer receptes amb aquesta hortalissa. Avui venen uns amics a dinar, així que per fer un entrant he decidit fer uns carbassons farcits de formatges, i realment han quedat boníssim, proveu de fer-los que es senzill de fer i te un resultat espectacular, a mi personalment m’han agradat mes que farcits de carn.

Si voleu adaptar aquesta recepta dintre de la secció de baix en calories, podem substituir el formatge feta per un light, el que mes us agradi.

P1070533

 

Valors nutricionals.

Amb una aportació energètica particularment baixa, però ric en vitamines, minerals i fibres, el carabassó és una hortalissa molt interessant en una dieta equilibrada. És molt digestiva quan és consumida jove (les fibres són aleshores especialment tendres), cosa que la fan indicada per als més petits i per a les persones que tenen un sistema digestiu fràgil.

El carbassó conté quantitats significatives de vitamina C, flavonoides, àcid fòlic i minerals com el potassi, el ferro o el zinc. És de digestió fàcil i presenta propietats diürètiques.

Valors nutricionals (per 100 g): Pròtids: 1,76 g, Lípids: 0,11 g, Glúcids: 2,14 g, Vitamina A: 100 UI, Vitamina B1: 60 mcg, Vitamina B2: 40 mcg, Vitamina C: 20 mg, Calci: 18 mg, Fòsfor: 21 mg, Ferro: 0,6 mg, Energia: 17 kcal.

P1070985

Ingredients per 6 persones. 

  • 2 carbassons de pagès i son de mercat necessitaria un 3 o 4 carbassons.
  • 200 g de formatge Feta.
  • Un trosset no massa gran de formatge gorgonzola.
  • 1 ceba.
  • 2 dents d’alls.
  • Formatge parmesà.
  • Oli d’oliva verge.
  • Sal i pebre.

P1070990

 Temps d’elaboració.

30 minuts.

P1070988

 Elaboració.

  1. Tallem els carbassons en quatre trossos.
  2. Posem una cassola amb aigua a bullir amb sal. Quan bull posem els carbassons i deixem uns 5 minuts.
  3. Mentre posem oli amb una paella unes 3 cullerades d’oli i aboquem la ceba ratllada i els dos alls tallats a rodanxes, deixem fer uns 15 minuts a foc lent.
  4. Una vegada bullits els carbassons els trèiem de la cassola i els escorreguem. Una vegada ben escorreguts, trèiem la carn amb una cullereta, de dintre dels carbassons, amb compte de no trenca el fons. Els deixem escórrer be, pensem que els carbassons tenen una proporció molt gran d’aigua.
  5. Posem la carn dels carbassons a la paella amb la ceba i els alls, ho remenem uns 5 minuts i afegim el formatge feta tallat a trossets i una miqueta de gorgonzola, remenem, salpebrem i apaguem el foc.
  6. Posem els carbassons en una safata de forn i els anem farcint amb la barreja de ceba i formatges, posem per sobre una mica de parmesà i per sobre una mica de ………
  7. Posem la safata al forn preescalfat a 180º i deixem uns 10 minuts o fins que veieu que estan daurats.

P1070994

 

 

 

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Cuina baixa en calories, Cuina vegetaria, Verdures i Llegums. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Carbassons farcits de formatges.

  1. bojosperlacuina ha dit:

    Un plat fantàstic. Fa una mengera…

  2. Retroenllaç: Receptes amb carabassons. | Al caliu de la cuina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s