Ahir vam arribar de les nostres vacances a Turquia i vinc carregada de receptes per provar de fer i moltes experiències magnifiques, però això es un altre historia.
Per arrancar de nou el bloc, encara que tinc moltes entrades pendents, avui faré una recepta d’allò mes senzilla i refrescant. Ideal per aquets dies de calor!!!! i seguint la tradició estiuenca de casa nostre, ha arribat el moment de preparar unes bones garres de “Llimonada amb menta”, preparada amb llimones del nostre jardí, aigua una mica de sucre integral de canya i una bona branca de menta del nostre hort.
Crec important fer servir llimones ecològiques, ja que posarem les rodanxes amb pell, amb la llimonada, d’aquesta manera evitarem les ceres amb què es tracten i els insecticides i fungicides de les de cultiu industrial.
Es senzilla de fer, refrescant i ens aporta cero gas i moltes vitamines. De veritat que val la pena tindre sempre una gerra de llimonada ben fresqueta, preparada a la nevera, la vostre família us l’agrairà.
Valor nutricional.
La llimona te un gran contingut en vitamina C i dos tipus d’antioxidants: els bioflavonoides i els betacarotens.
La vitamina C és essencial per al bon funcionament de l’organisme perquè intervé en moltes reaccions metabòliques. Per altra banda, com que s’elimina per l’orina (és soluble en aigua) convé ingerir diàriament aliments que en continguin.
La llimona conté quasi trenta components antioxidants, entre els quals destaquen els flavonoides, que són uns pigments naturals protectors de l’oxidació de la fruita, amb efectes beneficiosos com ara millorar la resistència i la permeabilitat dels vasos sanguinis. Alguns, a més, actuen com a antitrombòtics, antiinflamatoris i protectors del fetge. Els altres antioxidants destacats de la llimona són els betacarotens, que inhibeixen el desenvolupament de tumors, especialment els de pulmó i de pell.
Ingredients.
- 1 tassa de sucre integral de canya.
- 1,500 d’aigua freda.
- El suc de 8 llimones ecològics, que tindrem a la nevera que ben fredes .
- 2 llimones tallades a rodanxes.
- 2 branquetes de menta fresca.
Temps d’elaboració.
15 minuts.
Elaboració.
-
Posem la tassa de sucre en un casso amb un got d’aigua, deixem bullir per que es desfaci el sucre i deixem refredar.
-
En una gerra posarem primer el suc de les llimones, el sucre que hem desfet al foc, les rodanxes de llimona i l’aigua, remenem be perquè se barregem be els sabors.
-
Afegim les branques de menta, rentades i una mica espremudes amb les mans.
-
Si hem fet servir l’aigua i les llimones fredes, es pot servir immediatament, d’aquesta manera no es perdent vitamines. Si no posarem la gerra a la nevera, com a mínim unes 2 hores i quant estigui ben fred a gaudir.
Uf! Aquesta llimonada, aquests dies de xafogor ha de ser com tocar amb un dit al cel.
Tens tota la raó, queda boníssima i molt fàcil de fer, val la pena preparar una bona gerra, posar-la a la nevera i llestos.
M’encanta el vostre bloc i soc una seguidora fidel.
Una abraçada ben forta.
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Còctel Mimosa. | Al caliu de la cuina