Avui vull inaugurar una nova secció al bloc ” Cuina baixa en calories”, si ja se que potser no sembla tant divertit com altres seccions, però intentaré fer receptes variades, amb bon sabor i sobre tot lo mes sanes possible.
Segurament us preguntareu perquè iniciar aquesta secció, era necessari???? pues ho explico, després de fer-me la revisió medica de cada any, amb la nostra doctora de referencia, Dra. Cristina Núñez, que visita a la Clínica Teknon, m’ha recomanat baixa una mica de pes, però menjant de forma sana i variada.
Bàsicament es eliminar en tot el possible les farines de blat, i substituir per espelta o integral, la fruita millor menjar-la a mig mati o a mitja tarda en lloc de després del àpats. Eliminar al màxim les grasses, les carns vermelles, els sucres i la lactosa. Augmentar el consum de verdures crues i bullides, les carns blanques (pollastre-conill), augmentar el consum de peix sobre tot el petit i com no, incrementar el consum de llegums.
Aixi que per tot ho dit, avui vull començar la secció amb un plat de pasta, feta amb verdures, que podeu variar al vostre gust, una mica de pollastre, gambes i molt poc oli. Es un plat ràpid de fer molt complert i que agrada a grans i a petits.
Valor nutricional.
Hem de saber que la pasta esta constituïda entre el 60 i el 70% per hidrats de carboni d’absorció lenta (midó), el 12-13% són proteïnes (gluten), i l’aportació de greixos és gairebé nul.
L’aportació de vitamines i minerals és relativament baix, excepte que aquestes hagin estat enriquides. Això es deu al fet que en l’elaboració s’utilitza el endosperma (part intermèdia dels grans ric en gluten i midó), quedant els minerals en les capes externes del gra. Per això es interesant combinar-la amb verdures o proteïnes d’origen animal.
Aporta també una mica de fibra vegetal, la qual cosa genera aquesta sensació de sacietat, tan necessària a l’hora de sentir-nos satisfets amb el menjar. Si consumim la versió integral el contingut de fibra serà més gran.
El valor calòric aproximat que aporten 100 gr. de pasta sense cocció és de 350–360kcal.
La ració per a una persona és de 60 grams, de manera que l’aportació calòrica d’una porció ronda aproximadament les 200 Kcal. Aquestes calories es veuran augmentades depenent del acompanyament i de les salses que posem.
Ingredients per 4 persones.
- 1 paquet fideus japonesos integrals.
- 200 g de gambes pelades.
- 150 gr pit de pollastre.
- 6 espàrrecs verds.
- 1 ceba tendra.
- 2 dents d’alls.
- 2 pastanagues.
- uns flocs de col i flor.
- 1/2 albergínia.
- uns bolets shiitake.
- 1 pebrot vermells mitja.
- 1 cullerada de salsa de soja.
- pebre negre.
- oli d’oliva.
- sal.
Temps d’elaboració.
15 minuts.
Elaboració.
- Primer de tot posem a bullir durant uns 5 minuts els flocs de coliflor en una casso amb aigua. Una vegada bullida es cola i es reservem.
- En un altre cassola posem a bullir els fideus, els aboquem quan l’aigua bull, quan torna a arrancar el bull deixem 4 minuts i escorreguem, reservant una mica d’aigua.
- Tallem totes les verdures a trossets, la ceba i els alls a rodanxes. Tallem el pollastre a daus i reservem.
- Posem 3 cullerades d’oli al wok i posem a calenta a foc fort, quant l’oli esta ben calent aboquem el pollastre i el daurem. Una vegada fet el retirem del wok i aboquem les verdures que tenim tallades, per ordre: primer la ceba i els alls, donem unes voltes i afegim la pastanaga i els pebrots, després l’albergínia i la coliflor.
- Seguidament afegim la resta de verdures, salpebrem i deixem fer a foc fort i remenant el wok, vigilant que no s’aferri.
- Quant han passat uns 5 o 6 minuts, veurem que les verdures tenen un aspecte cruixent, afegim el pollastre i els fideus, tirem unes tres cullerades del aigua de bullir els fideus, donem unes voltes, afegim les gambes i la soja.
- Desem 2 minut, apaguem el foc i ja el podem servir a taula amb el mateix wok.
- Si us agrada el sabor una mica picant podeu afegir una mica de xile tallat a rodanxes.
M’encanten els fideus amb verdures. Salut!
a la Meri i a mi també, a demes es un plat molt fàcil de fer. Un peto
Retroenllaç: Fideus asiàtics amb verdures i pollastre. | Celler-Adocse