Ha arribat l’estiu i a que ve de gust un bon arròs caldos?? com he comentat altres vegades a casa ens agrada molt, acompanyat de una bona amanida i una copeta de cava. Avui he fet un arròs caldos amb bròtola i gambes, era una recepta que tenia pendent de fer ja fa temps, i aprofitant que he anat al mercat i tenien unes bròtoles molt maques he decidit aprofitar-les.
La Bròtola o Mòllera es un peix blanc, te una carn suau i molt saborosa, tot i que no és una espècie gaire coneguda. Viu als penya-segats submarins, on es pot protegir, sobretot de la pesca d’arrossegament. Segons m’ha explicat la peixatera la podem trobar als nostres mercat els mesos de Abril, Maig, Juny i Juliol. Si s’han pescat amb xarxa són de diferent qualitat i preu, ja que solen ser més petites i normalment els falten la majoria de les escates i queden més malmeses que les pescades amb palangre, de color lluent i textura ferma.
A quedat un arròs suau de gust i realment molt bo, a estat tot una descoberta………….
Ingredients per 6 persones.
- 500 g d’arròs de Pals.
- 2 bròtoles de 500 quilo mes o menys.
- 12 gambes vermelles.
- 2 cebes.
- 4 tomàquets madurs.
- 4 dents d’alls.
- 1 pebrot vermell.
- Una branca de julivert.
Temps d’elaboració.
60 minuts.
Elaboració.
-
Primer de tot netegem les bròtoles, tallant el cap i obrim per la meitat treien la espina central i deixant el peix en dos filets. Aquest pas podeu demanar que ho faci la vostre peixatera.
-
Posarem aigua en una cassola amb una ceba, dos o tres dents d’alls, una branca de julivert i afegim els caps i espines del peix, salpebrem i deixem fer el brou.
-
En una cassola de ferro posarem 4 cullerades d’oli, posarem les gambes i les deixem uns 2 o 3 minuts, les retirem i reservem.
-
Afegim a la cassola la ceba ben trinxada juntament amb el pebrot vermell tallat a trossos petits, posem sal i deixem confitar a foc lent durant uns 40 minuts.
-
Una vegada ben confitada la ceba afegirem el tomàquet ratllat i deixem fer el sofregit uns 15 minuts.
-
Quan veiem que el sofregit esta fet, tirem a la cassola l’arròs donem unes voltes perquè agafi el sabor del sofregit i afegim el brou que tindrem reservat. La proporció normalment es tres tasses de brou per cada tassa d’arròs.
-
Fem la picada amb els dents d’alls i la branca de julivert. Ho piquem. afegim un xic d’oli i tirem a la cassola amb l’arròs.
-
Remenem una mica i deixem fer uns 15 minuts, això sempre dependrà del tipus d’arròs i del gust de cadascú.
-
Quan faltin uns 5 minuts per acabar l’arròs, afegim els filets de bròtola tallats a trossos i les gambes. A partir d’aquest moment, tindrem molta cura de no remenar el arròs sinó que sestejarem la cassola per evitar que es trenqui el peix.
-
Ha de quedar caldos si veieu que queda massa sec sempre podem afegir una mica mes de brou.
-
Passats els 15 minuts apagarem el foc, deixarem uns 2 o 3 minuts reposant, mentre donem bona compta del aperitiu i a menjar.
Reblogged this on Celler-Adocse.