Arròs caldos amb Bròtola i Gambes.

P1070842

Ha arribat l’estiu i a que ve de gust un bon arròs caldos??  com he comentat altres vegades a casa ens agrada molt, acompanyat de una bona amanida i una copeta de cava. Avui he fet un arròs caldos amb bròtola i gambes, era una recepta que tenia pendent de fer ja fa temps, i aprofitant que he anat al mercat i tenien unes bròtoles molt maques he decidit aprofitar-les.

La Bròtola o Mòllera es un peix blanc, te una carn suau i molt saborosa, tot i que no és una espècie gaire coneguda. Viu als penya-segats submarins, on es pot protegir, sobretot de la pesca d’arrossegament.  Segons m’ha explicat la peixatera la podem trobar als nostres mercat els mesos de Abril, Maig, Juny i Juliol. Si s’han pescat amb xarxa són de diferent qualitat i preu, ja que solen ser més petites i normalment els falten la majoria de les escates i queden més malmeses que les pescades amb palangre, de color lluent i textura ferma.

A quedat un arròs suau de gust i realment molt bo, a estat tot una descoberta………….

 P1070833

Ingredients per 6 persones.

  • 500 g d’arròs de Pals.
  • 2 bròtoles de 500 quilo mes o menys.
  • 12 gambes vermelles.
  • 2 cebes.
  • 4 tomàquets madurs.
  • 4 dents d’alls.
  • 1 pebrot vermell.
  • Una branca de julivert.

P1070832

Temps d’elaboració.

60 minuts.

P1070838

Elaboració.

  1. Primer de tot netegem les bròtoles, tallant el cap i obrim per la meitat treien la espina central i deixant el peix en dos filets. Aquest pas podeu demanar que ho faci la vostre peixatera.
  2. Posarem aigua en una cassola amb una ceba, dos o tres dents d’alls, una branca de julivert i afegim els caps i espines del peix, salpebrem i deixem fer el brou.
  3. En una cassola de ferro posarem 4 cullerades d’oli, posarem les gambes i les deixem uns 2 o 3 minuts, les retirem i reservem.
  4. Afegim a la cassola la ceba ben trinxada juntament amb el pebrot vermell tallat a trossos petits, posem sal i deixem confitar a foc lent durant uns 40 minuts.
  5. Una vegada ben confitada la ceba afegirem el tomàquet ratllat i deixem fer el sofregit uns 15 minuts.
  6. Quan veiem que el sofregit esta fet, tirem a la cassola l’arròs donem unes voltes perquè agafi el sabor del sofregit i afegim el brou que tindrem reservat. La proporció normalment es tres tasses de brou per cada tassa d’arròs.
  7. Fem la picada amb els dents d’alls i la branca de julivert. Ho piquem. afegim un xic d’oli i tirem a la cassola amb l’arròs.
  8. Remenem una mica i deixem fer uns 15 minuts, això sempre dependrà del tipus d’arròs i del gust de cadascú.
  9. Quan faltin uns 5 minuts per acabar l’arròs, afegim els filets de bròtola tallats a trossos i les gambes. A partir d’aquest moment, tindrem molta cura de no remenar el arròs sinó que sestejarem la cassola per evitar que es trenqui el peix.
  10. Ha de quedar caldos si veieu que queda massa sec sempre podem afegir una mica mes de brou.
  11. Passats els 15 minuts apagarem el foc, deixarem uns 2 o 3 minuts reposant, mentre donem bona compta del aperitiu i a menjar.

P1070849

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Arrossos. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Arròs caldos amb Bròtola i Gambes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s