Avui he fet un aperitiu que queda realment bo i molt vistós, amb un producte de base, que m’agrada molt, salmó fumat. Trobo que el salmó, tant fresc com fumat donar molt joc per fer farcits, aperitius, barrejat amb iogurt, amb nata, amb formatge crema, amb una mica de Rocafort, amb caviar, etc……
La pasta choux, es pot menjar tant amb farcits dolços com salats. En aquest cas les tenia al congelador, ja que la ultima vegada que faig fer en van sobrar, així que es descongelen i queden perfectes.
El farcit no te cap secret, es molt i molt fàcil de fer………..
Ingredients. per 4 persones.
Ingredients per les lioneses.
- 65 ml de llet.
- 65 ml d’aigua.
- 60 g de mantega.
- 85 g de farina.
- 3 ous sencers.
- 1 pessic de sal.
Elaboració de les lioneses.
- Per fer la pasta choux, posem aigua i la mantega a bullir, anem remenant fins que la mantega es fongui.
- Un cop la mantega ja estigui fosa, aboquem tota la farina, i sense deixar de remenar, ho deixem al foc fins que la farina s’escaldi, veurem que es fa una bola.
- Retirem la cassola del foc i anem afegint els ous d’un en un. I no pareu de remenar fins que la pasta quedi ben lligada. Una vegada amb la textura desitjada deixarem reposar la massa uns 15 minuts.
- Cobrim el fons de una safata amb papar de forn. D’altra banda, omplim una mànega de pastisseria amb la pasta, i anem fent petits munts de pasta a sobre del paper de la safata, separats uns del altres.(farem munts de la mida de una nou, perquè quan creix duplica la seva mida). Amb un pinzell de cuina pinten amb un ou batut, les lioneses per sobre.
- Preescalfem el forn a 180º i quan esta calent posem la safata. Deixarem durant uns 15 minuts, es important no obrir el forn mentre s’estan fent, ja que perdrien aire i es baixarien. Han de quedar dorades amb un color tirant a marro, però vigilant no es cremin.
- Penseu que si us sobren els podeu congelar sense cap problema.
Ingredients pel farciment:
-
100 g de salmó fumat.
-
80 g de formatge fresc tipus Philadelfia.
-
1 iogurt grec.
-
1 ceba tendra.
-
Una mica de cibulet.
-
Sal i pebre.
Elaboració.
-
En un bol posem el formatge i el iogurt i ho barregem be. Afegim el salmó tallat ben petit, la ceba tendra ben trinxada, el cibulet tallat petit i salpebrem.
-
Barregem els ingredients, posem el farcit en una mànega pastissera amb la boquilla arrissada gran.
-
Obrim les lioneses per la meitat i anem omplint-les amb el farciment.
-
Per últim les decorem amb un tros de salmó fumat i a sobre una culleradeta de succedani de caviar. Ja podem servir.
Que’ bones!
Retroenllaç: Idees de menú pel sopar de la Nit de Nadal. | Al caliu de la cuina
Retroenllaç: Lioneses farcides de salmó i crema d’iogurt. | Celler-Adocse