Si es va a Madrid, tothom et recomana anar a provar els ous estrellats de Casa Lucio, sembla mentida que es conegui un restaurant per un plat tan i tan senzill. Els ous estrellats no son altre cosa que un plat tan consumit, per dinar o per esmorzar, com son les patates fregides amb ous ferrats, però amb els ous trencats abans de portar a taula.
A partir del plat base, podem posar altres ingredients: Virutes de pernil ibèric, foie, trufa etc……..El meu pare, tots els diumenges per esmorzar, feia per ell i per mi unes patates fregides tallades com per truita, mig tomàquet passat per farina, fregit i un parell d’ous, Ostres quins esmorzes de forquilla, quins records !!!!!!!!
El únic secret del plat com sempre, unes bones patates, un bon oli i un ous frescos de qualitat.
Ingredients.
- 4 patates kennebec grosses.
- 8 ous ecològics
- 1 l d’oli d’oliva suau, per fregir les patates i els ous.
- 250 g de pernil ibèric tallat fi.
- Sal Maldon.
Temps d’elaboració.
30 minuts.
Elaboració.
- Per començar, peleu les patates kennebec, talleu-les a quarts, lamineu-les i les fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent.
-
Quan estiguin ben rosses, retireu-les i reserveu-les sobre paper absorbent.
-
A continuació, a la mateixa paella i quant l’oli esta ben calent, posem els ous, els fregim durant un parell de minuts i retirem.
-
Tot seguit, posem les patates en una safata i a sobre els ous. Posem per sobre les escates de sal i barregeu-ho tot bé amb una forquilla, trencant els ous.
-
Per guarnir posem el pernil ibèric per sobre i servim.
Fàcil de fer, i boníssim. Aquest cap de setmana m’ho faré, fa molts dies que no menjo ous. Salut!
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Ous estrellats. | Celler-Adocse