Ous estrellats.

P1070349

Si es va a Madrid, tothom et recomana anar a provar els ous estrellats de Casa Lucio, sembla mentida que es conegui un restaurant per un plat tan i tan senzill. Els ous estrellats no son altre cosa que un plat tan consumit, per dinar o per esmorzar, com son les patates fregides amb ous ferrats, però amb els ous trencats abans de portar a taula.

A partir del plat base, podem posar altres ingredients: Virutes de pernil ibèric, foie, trufa etc……..El meu pare, tots els diumenges per esmorzar, feia per ell i per mi unes patates fregides tallades com per truita, mig tomàquet passat per farina, fregit i un parell d’ous, Ostres quins esmorzes de forquilla, quins records !!!!!!!!

El únic secret del plat com sempre, unes bones patates, un bon oli i un ous frescos de qualitat.

P1140287

Ingredients.

  • 4 patates kennebec grosses.
  • 8 ous ecològics
  • 1 l d’oli d’oliva suau, per fregir les patates i els ous.
  • 250 g de pernil ibèric tallat fi.
  • Sal Maldon.

P1130894

Temps d’elaboració.

30 minuts.

P1140287

Elaboració.

  1. Per començar, peleu les patates kennebec, talleu-les a quarts, lamineu-les i les fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent.
  2. Quan estiguin ben rosses, retireu-les i reserveu-les sobre paper absorbent.
  3. A continuació, a la mateixa paella i quant l’oli esta ben calent,  posem els ous, els fregim durant un parell de minuts i retirem.
  4. Tot seguit, posem les patates en una safata i a sobre els ous. Posem per sobre les escates de sal i barregeu-ho tot bé amb una forquilla, trencant els ous.
  5. Per guarnir posem el pernil ibèric per sobre i servim.

P1070348

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Ous. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Ous estrellats.

  1. Ricard ha dit:

    Fàcil de fer, i boníssim. Aquest cap de setmana m’ho faré, fa molts dies que no menjo ous. Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s