Estem al mes de Juny i han arribat els carbassons als nostre hort, i ho fan tots de cop, així que hem d’aprofitar la temporada per fer receptes amb aquesta germana petita de la carbassa.
Als nostres mercats trobem uns carbassons amb una mida massa petita per el meu gust, que dificulta a vegades el fet de farcir-los o com en aquest cas fer les lamines. Si teniu possibilitat de comprar-los a pagès o cultivar-los vosaltres mateixos, molt millor ja que la mida encara que petita no us és tant i la seva tendresa es igual o millor així com la seva frescor, ja que de ben segur els carbassons han fet menys quilometres.
Es un plat que queda realment molt suau, amb una textura mes lleugera que la típica lasanya feta amb pasta.
Ingredients per 4 persones.
- 2 carabassons del nostre hort, que son mes grans que els de la botiga(necessitem unes 20 lamines finetes)
- 250 g de carn picada de porc.
- 1 ceba grossa o 2 mitjanes.
- 3 tomàquets madurs ratllats.
- 3 dents d’alls.
- 100 g de xampinyons.
- 4 cullerades d’oli.
- sal i pebre.
Per la beixamel.
- 1 ceba.
- 2 cullerades d’oli.
- 1 cullerada de mantega
- 4 cullerades de farina.
- 500 ml de llet tebia.
- Un pessic de sal.
- Un xic de nou moscada.
Temps d’elaboració.
55 minuts.
Elaboració.
-
Primer de tot rentem els carbassons i tallem les 15 lamines al llarg dels carbassons.
-
En una safata de forn coberta amb paper de forn, anem posant les lamines de carbassó, posem la safata al forn i deixem que es facin durant uns 5 minuts. Retirem i reservem.
-
Mentre tenim els carbassons al forn anem fent el sofregit: Posem l’oli en una paella i afegim la ceba trinxada, els 3 dents d’alls tallats a rodanxes, salpebrem i deixem daurar a foc mig durant uns 15 minuts.
-
A continuació posem els 250 g de carn picada a la paella, rectifiquem de sal i deixem uns minuts remenant de tant en tant.
-
Quan veiem que la carn esta feta afegim a la paella els 3 tomàquets madurs que tindrem ratllats. Deixem fer el sofregit uns 15 minuts mes.
-
Mentre es fa el sofregit, posarem una mica de mantega en una paella petita i tirem els xampinyons laminats, salpebrem i deixem fer uns minuts. Retirem i aboquem a la paella a on esta el sofregit.
-
Una vegada fet el sofregit retirem del foc i deixem temperar.
-
Per fer la beixamel, posarem la mantega i l’oli en una paella tirem la ceba trinxada i deixem enrossir. Una vega rosa posem la farina la deixem torra una mica i afegim la llet que tindrem tèbia, posem la sal, la pebre i la nou moscada. Anem remenant fins que aconseguim la textura de la beixamel, però no massa espessa.
-
A continuació comencem a muntar la lasanya: sucarem una safata de forn amb mantega, la cobrim amb les lamines de carbassó, a sobre repartim una mica del sofregit i sobre del sofregit repartim la mozarel.la. I repetim la mateixa operació dos vegades mes, acabem amb una capa de lamines de carbassó.
-
Posem a sobre una capa de beixamel i el formatge ratllat. Gratinem fins que tingui un bonic color daurat i ja podem servir.
Recordeu que………..
- Les lamines de carbassó han de fer-se una mica perquè perdin l’aigua que tenen, les podem fer al forn com he fet jo o be posar-les uns minuts a la planxa.
- El farcit es pot fer de carn de porc, de porc i vedella, de pollastres etc.
- Jo he fet servir mozarel.la ratllada però podem utilitzar-la a rodanxes.
Quin plat més complert, fa salivera, tan sucós…
gracies Marina, si la veritat es que queda molt mes suau que feta amb la pasta tradicional.
un peto
Reblogged this on Celler-Adocse.