Truites farcides.

P1070282

Avui com cada dia i mentre esmorzo, obro l’ordinador i miro els correus que he rebut i sorpresa!!! la Mati una amiga de joventut (fa molts anys, tot s’ha de dir), m’ha enviat per fi, una recepta de la seva mare. Com ella mateixa en diu “val mes tard que mai” i això tinc que reconèixer que te raó. Ens coneixem des dels 18 anys, en realitat la relació ve de part del meu marit i la persona de connexió va ser la nostra amiga Carme, que estudiava amb ell.

Les nostres excursions eren antològiques…….. sobre tot per les caminades interminables, moltes vegades amb un destí una mica difús………….

El Mail deia: “Es una recepta que li van ensenyar a la  meva mare a la casa a on ella va estar servint” des de els 14 anys fins als 22, que es va casar. La meva mare es diu Antonia Farràs però tothom li diu Antonieta. També et faig arribar una foto d’ella”. 

Ostres, no us imagineu quina il·lusió en fa recrear una recepta de la “cuina de la memòria”. Aquesta recepta la conec perquè la tinc en un llibre molt antic de cuina, encara que no la he fet mai. La única diferencia es el farciment, ja que en lloc de carn de porc es fa amb pollastre bullit.

Així que Sra. Antonieta, intentaré fer-la el millor que poguí seguint la seva recepta, espero no decebre-la.

foto mare de la Mati

Temps d’elaboració.

35 minuts.

P1070248

Ingredients per 4 persones.

  • 200 g de carn de porc picada.
  • 4 ous.
  • 1 ceba.
  • 2 dents d’alls.
  • 4 cullerades oli d’oliva.
  • 2 cullerades de farina.
  • 1 got de llet tèbia.

P1070253

Per la beixamel.

  • 3 cullerades de farina.
  • 2 gots de llet.
  • 1 cullerada de mantega.
  • 2 cullerades d’oli.
  • Un pessic de nou moscada.

P1070247

Elaboració.

  1. Primer de tot posarem una paella amb 4 cullerades d’oli, quan esta calent posem a la paella la ceba ratllada i els alls tallats a rodanxes (aquest pas es de collita pròpia). Deixem daurar uns 10 minuts, afegim la carn de porc, salpebrem i deixem sofregir uns 15 minuts mes.
  2. Quan la carn i la ceba ja estan ben sofregides, afegim dos cullerades de farina la deixem fer-se una mica i aboquem la llet que tindrem tèbia. Anem remenat fins que agafi la consistència de la beixamel, retirem del foc i reservem.
  3. A continuació es batem els quatre ous, es posa una paella petita al foc amb una mica d’oli.
  4. Quan l’oli esta calent anem tirant un parell de cullerades d’ou a la paella, posem una mica del farciment de ceba, carn i beixamel i s’enrotlla com una truita a la francesa. Anem posant les truites en una safata de forn i reservem.
  5. Ara començarem a fer la beixamel, en una paella posem una mica de mantega i oli, posem les 3 cullerades de farina, la daurem i després afegim els dos gots de llet, una xic de nou moscada, sal i pebre i anem remenat per fer una beixamel.
  6. Una vegada feta, la tirem per sobre de les truites, afegim una mica de mantega, formatge ratllat i ho gratinem uns minuts al forn, fins que la beixamel estigui ben daurada.
  7. Bé, tinc que dir en honor de la recepta de la Sra. Antonieta, que ha quedat un plat boníssim. Gracies per la recepta.

P1070255

P1070262

 

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Cuina de la memòria, Ous. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Truites farcides.

  1. Ricard ha dit:

    Caldrà provar de fer-ho. En homenatge a la mare de la Mati. Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s