Arròs cinc delicies.

P1060997

“L’arròs necessita un gust fonamental o bé quedar deslligat per assumir tots els sabors. Per això només es pot cuinar amb coses dotades d’un mateix pare i una mateixa mare, i quan es combina amb carn i peix s’ha de tractar d’arròs blanc, bullit en la seva solitud, colat i després combinat amb altres solituds.

Els xinesos i els asiàtics són els mestres en l’arròs solitari, combinats després amb el que vulguin, siguin tres, quatre o cinc mil delícies”

Manuel Vázquez Montalbán 1988 :  “El delantero centro fue asesinado al atardecer”.

Bé tal com diu el mestre amb els seu llibre, avui farem un “arròs cinc delícies” no cinc mil…………..gambes, ous, pèsols, tonyina i tomàquet.

Es un plat molt senzill de fer,  d’aquells que es pot preparar amb antelació, i menjar-lo un dia de festa després de sortir a donar una volta, o be qualsevol dia al arribar del treball o portar-lo per dinar en una carmanyola.

P1150298

 Ingredients per 4 persones.

  • 300 g d’arròs.
  • 150 g de gambes pelades.
  • 50 g de pèsols.
  • 4 ous.
  • 1 llauna de tonyina.
  • 1 tomàquet si es gros i dos si son petits.
  • 3 cullerades de salsa de soja.
  • Tres cullerades d’oli d’oliva.
  • 3 dents d’alls.
  • Sal.

P1060984

Temps d’elaboració.

30 minuts.

P1060991

Elaboració.

  1. Primer de tot posem una cassola al foc amb aigua i sal i quan comenci a bullir tirem els 300 g d’arròs. Deixem bullir uns 15 minuts, el colem i el refresquem amb aigua freda.
  2. Posem un cassó al foc amb aigua i quan bulli tirem els 50 g de pèsols. Deixem uns 10 minuts, colem i reservem.
  3. En una paella gran, posem tres cullerades d’oli i quan està calent posem els tres dents d’alls, deixem sofregir, però no massa, ja que s’acabaran de fer al posar les gambes. Seguidament afegim els 150 g de gambes les deixem fer uns 3 minuts i retirem en un plat, deixant els alls a la paella. Jo les retiro perquè trobo que si les deixeu a la paella i es fan amb el arròs, queden massa fetes.
  4. A la mateixa paella on hem sofregit les gambes afegim  l’arròs i el sofregim remenant perquè no es cremi, tirem les 3 cullerades de soja, el deixem uns 5 minuts i retirem.
  5. En una paella mes petita  posem un xic d’oli i tirem els ous debatuts amb una mica de sal, han de cobrir els fons de la paella, quedarà com un crep. Després la tallarem en tires fines i reservem.
  6. Per últim posem l’arròs en un bol i anem afegint la resta d’ingredients: els pèsols, les gambes, la truita, la tonyina i per últim el tomàquet tallat a trossos petits. Ho remenem perquè tots els ingredients quedin ben barrejats.

P1060998

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Arrossos. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Arròs cinc delicies.

  1. Ricard ha dit:

    Boníssim, i pot ser 4,5,6,7…………… delícies. Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s