“L’arròs necessita un gust fonamental o bé quedar deslligat per assumir tots els sabors. Per això només es pot cuinar amb coses dotades d’un mateix pare i una mateixa mare, i quan es combina amb carn i peix s’ha de tractar d’arròs blanc, bullit en la seva solitud, colat i després combinat amb altres solituds.
Els xinesos i els asiàtics són els mestres en l’arròs solitari, combinats després amb el que vulguin, siguin tres, quatre o cinc mil delícies”
Manuel Vázquez Montalbán 1988 : “El delantero centro fue asesinado al atardecer”.
Bé tal com diu el mestre amb els seu llibre, avui farem un “arròs cinc delícies” no cinc mil…………..gambes, ous, pèsols, tonyina i tomàquet.
Es un plat molt senzill de fer, d’aquells que es pot preparar amb antelació, i menjar-lo un dia de festa després de sortir a donar una volta, o be qualsevol dia al arribar del treball o portar-lo per dinar en una carmanyola.
Ingredients per 4 persones.
- 300 g d’arròs.
- 150 g de gambes pelades.
- 50 g de pèsols.
- 4 ous.
- 1 llauna de tonyina.
- 1 tomàquet si es gros i dos si son petits.
- 3 cullerades de salsa de soja.
- Tres cullerades d’oli d’oliva.
- 3 dents d’alls.
- Sal.
Temps d’elaboració.
30 minuts.
Elaboració.
- Primer de tot posem una cassola al foc amb aigua i sal i quan comenci a bullir tirem els 300 g d’arròs. Deixem bullir uns 15 minuts, el colem i el refresquem amb aigua freda.
- Posem un cassó al foc amb aigua i quan bulli tirem els 50 g de pèsols. Deixem uns 10 minuts, colem i reservem.
- En una paella gran, posem tres cullerades d’oli i quan està calent posem els tres dents d’alls, deixem sofregir, però no massa, ja que s’acabaran de fer al posar les gambes. Seguidament afegim els 150 g de gambes les deixem fer uns 3 minuts i retirem en un plat, deixant els alls a la paella. Jo les retiro perquè trobo que si les deixeu a la paella i es fan amb el arròs, queden massa fetes.
- A la mateixa paella on hem sofregit les gambes afegim l’arròs i el sofregim remenant perquè no es cremi, tirem les 3 cullerades de soja, el deixem uns 5 minuts i retirem.
- En una paella mes petita posem un xic d’oli i tirem els ous debatuts amb una mica de sal, han de cobrir els fons de la paella, quedarà com un crep. Després la tallarem en tires fines i reservem.
- Per últim posem l’arròs en un bol i anem afegint la resta d’ingredients: els pèsols, les gambes, la truita, la tonyina i per últim el tomàquet tallat a trossos petits. Ho remenem perquè tots els ingredients quedin ben barrejats.
Boníssim, i pot ser 4,5,6,7…………… delícies. Salut!
Gracies Ricard……
Retroenllaç: Arròs cinc delicies. | Celler-Adocse