Mojito.

P1060945

Es Dissabte a la tarda, estem a casa i fa molta calor, tot ens porta a preparar un bon còctel i per majoria el guanyador a estat un “Mojito”. Es un còctel que passa molt bé, es refrescant i deixa un magnífic sabor al paladar. Depenent del nostre gust podem posar mes o menys quantitat de Rom, per suavitzar-lo.

El mojito es el rei de Cuba sense dubte, es un dels combinats mes populars a tot el mon. Es va inventar a la època de la LLei seca americana, quan anar a beure alcohol a Cuba era una forma legal de fer-lo. En un principi es feia amb Burbon, davant de la falta d’aquests destil·lats al Carib, es van substituir per rom blanc. Originalment se li afegia una mica de tequila, en alguns llocs de Mèxic se segueix usant així.

He buscat informació de la procedència d’aquest còctel i realment no m’ha quedat massa clar, però en quedo amb aquesta versió: El bressol del Mojito és sens dubte Cuba, un clàssic còctel una història que es remunta al segle XIX es coneixia com “El Draque“. Al principi es feia amb la “tafia”, un primitiu predecessor del rom.

S’explica que els mariners prenien aquesta beguda per combatre la malaltia de l’escorbut i que barrejaven amb suc de llimona, aigua i espècies per dissimular el seu mal gust, va ser denominada així en honor al pirata anglès i comerciant d’esclaus Sir Francis Drake.

Durant el segle XIX es millora la seva elaboració amb els alambins de coure i el procés d’envelliment arribant al rom que ara coneixem. El seu nom ve de ‘mojo’, un amaniment cubà fet amb llima i usat per amanir plats. Potser per tenir també llima com a ingredient, la beguda es demanava amb una mica de mojo‘, és a dir ‘mojito’.

Jo soc una enamorada dels còctels, tant dels que es fan abans dels àpats, tot esperant el primer plat i acompanyant-lo amb un petit aperitiu. Com els que es preparen a mitja tarda, sobre tot quan comença la caloreta i acompanyat com no amb una bona conversa.

P1060938

Ingredients per dos persones.

  • 20 fulles de menta.
  • 2 llimes (jo he fet servir llimones de collita pròpia).
  • 100 ml de rom blanc.
  • 4 cullerades de sucre de canya.
  • 200 ml de soda o seven up.
  • unes gotes d’angostura.
  • gel picat.

P1060943

Elaboració.

  1. Primer de tot rentem les branques de menta i les llimes.
  2. Tallem les llimes per la meitat i una de les meitats les tallem a rodanxes.
  3. Preparem dos gots, posem el suc de mitja llima, les dos cullerades de sucre i les 10 fulles de menta, en cada un d’ells.
  4. Amb la mà del morter o amb una cullera de fusta, aixafem una mica perquè la menta deixi anar el seu sabor, però sense trencar massa les fulles, ja que es molt molest trobar trossets de menta, a l’hora de beure’l .
  5. Seguidament afegim el rom, unes gotetes d’angostura, barregem una mica i omplim el got amb gel picat, acabem d’omplir el got amb la soda i tornem a barrejar. Posem una rodanxa de llima dintre del got.
  6. Per finalitzar sucarem la vora del got, primer amb una rodanxa de llima i després amb una fulla de menta. Decorem el got amb una branqueta de menta i a gaudir que son quatre dies i tres ja han passat……………………….

P1060944

 

Quant a alcaliudelacuina

Tinc que confessar que m'agrada cuinar. I sobre tot fer-lo per la família i els amics. Es la manera que tinc per dir, us estimo.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitius i entrants, Coctels. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Mojito.

  1. Retroenllaç: Còctel Mimosa. | Al caliu de la cuina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s