M’agraden els remenat, trobo que es un plat que et permet cohesionar diferents productes, verdures, peix, bolets, llegums etc……….. Es molt fàcil de fer i et permet preparar un esmorzar, un entrant o un sopar en un tres i no res, amb productes frescos i de temporada.
També hi ha un factor de super producció de les nostres gallines, que al començar la caloreta han decidit regalar-nos mes ous. Uns ous grans, amb un groc intens, que li dona el blat de moro, i sobre tot frescos molt i molt frescos.
Així que avui us presento uns boníssims ous remenats, amb alls tendres, espàrrecs, gambes i bolets. Podeu treure o afegir tot allò que vulgueu, pèsols frescos, faves, cebes tendres etc, al vostre gust.
Valor nutricional.
Els espàrrecs aporten vitamines A, C, B1, B2 i K. El seu fòsfor, que es transforma en àcid fosfòric en arribar a l’organisme, explica la seva acció estimulant del sistema nerviós. L’espàrrec és una de les verdures més riques en rutina, una substància antihemorràgica.
Els principals productors d’espàrrec són la Xina, seguida de lluny del Perú, els Estats Units i Japó. A Espanya es cultiva a Navarra, Càceres, La Rioja, Córdoba, Sevilla, Toledo, Saragossa, Madrid, Granada.
L’espàrrec és originari de l’Àsia on, en un principi, creixia com a planta silvestre. Se sap que els egipcis ja en cultivaven el 6500 abans de Crist. Després es va estendre a Grècia i Itàlia i els romans la van introduir a Espanya.
Els alls tendres ens aporten les mateixes virtuts que l’all sec, tant pel que fa al sabor com pel que fa a la salut, ja que és la mateixa hortalissa però en estat immadur.
El contingut energètic de l’all és alt a causa de la gran quantitat de proteïnes i hidrats de carboni que conté. Ara bé, normalment n’ingerim poca quantitat, cosa que fa que l’aportació nutritiva real sigui baixa.
Les saludables propietats de l’all es deuen als components sulfatats presents en la seva composició, destacant entre ells l’al·liïna, responsable del característic olor dels alls.
Les excel•lents qualitats diürètiques, depuratives, antisèptiques i antibacterianes de l’all, així com els seus efectes cardiovasculars, són amplament coneguts. Segons els coneixements populars, allargarem la nostra estada a la terra si cada matí ingerim, en dejuni, un gra d’all cru.
Ingredients per 4 persones.
- 6 ous ecològics.
- 2 manat d’alls tendres.
- 1 manat d’espàrrecs.
- 100 gr de bolets de temporada.
- 150 grams de gambes pelades.
- Oli d’oliva verge
- Sal maldon
- Pebre negre
- Cibulet picat.
- unes llesques de formatge Idiazabal.
Temps d’elaboració.
15 minuts.
Elaboració.
-
Netejar i tallar els alls tendres a trossets petits, tallar els espàrrecs, tallem a lamines els bolets i reservem.
-
Debatem una mica(no han de quedar totalment debatuts) els ous en un bol amb sal i una mica de pebre negre.
-
Posem una mica d’oli en una paella i la posem a foc baix, quan esta calent aboquem, els alls tendres, els esparracs i els bolets, anem remenat, deixem fregir uns 5 minuts, afegim les gambes i deixem un parell de minuts.
-
Afegim directament a la paella els ous i remenem amb una espàtula o cullera de fusta. Veurem que els ous aniran quallant al mateix temps que es van emulsionant amb la resta d’ingredients. Estarà fet ens uns dos minuts, ha de quedar ben cremós.
-
Servim posant el remenat en un plat, espolsarem per sobre una mica de sal maldon, posen un parell de llesques de formatg i una mica del cibulet picat.
Que bo, aquest revoltim!! Amb espàrrecs, mmm! Fa dos dies en vam fer un d’ou amb ceps que teníem congelats, estava boníssim també!! I tan fàcil de fer, oi?
M’encanten els ceps i amb ous deu quedar molt bons…… un peto
Un plat senzill, fàcil i boníssim………………
Benvingut a casa, per la Ana se que tot ha anat molt bé……. un peto
Mmmmm que bo!!! Ja se de que soparem avui.
Bona nit Chus, gracies per visitar el meu bloc estic encantada de conèixer-te. El teu bloc es molt interesant i a partir d’ara tens una seguidora mes.
Un peto
Reblogged this on Celler-Adocse.
Retroenllaç: Ous remenats amb alls tendres, espàrrecs, gambes i bolets. | Celler-Adocse